Foto van een Grimme GL 860 Compacta. Prachtige combinatie van aardappelteler uit Lommel.Voor meer informatie:http://www.boerderij.nl/Akkerbouw/Foto-Video/2014/4/650-hectare-met-twee-man-en-groot-mater

Grimme GL 840

61 foto's van @StijnP

StijnP
Foto van een Grimme GL 860 Compacta. Prachtige combinatie van aardappelteler uit Lommel.

Voor meer informatie:
boerderij.nl/Akkerbouw/Foto-Video/…

Reacties

wouter6030
Dikke combinatie ik las in de trekker dat die nh even 1 liter per minut er doorheen jaagde 😮
StijnP
@wouter6030 Dat zal waarschijnlijk niet ver uit de buurt zijn, maar als je ziet hoeveel werk deze aflegt is het wel verantwoord.
jan sjongers
Lijkt mij weinig, is maar 60 liter per uur voor meer als 400 pk. ofwel is mijn trekker heel dorstig.
timme936
Zal wel meer zijn een trekker van +300pk, gaat makkelijk naar 65/70l per uur als hij echt moet werken...
wouter6030
In de trekker stond toch echt een liter per uur maargoed meer of minder hij lust wel een borreltje
FerreV
Normaal is hij 370pk maar was naar 450pk gevezen en op het einde had hij er 520. Heb zelfs horen zeggen dat hij de laatste 30ha zelf niet heeft kunnen planten om dat de NH blauw zag. En dan bedoel ik niet de buitenkant 😛.
Fendt615LSA
@FerreV mooi omschreven 😄
heb je dat uit betrouwbare bron?
wat was er kapot gegaan dan?

vind ik wel interessant.
FerreV
Ik woon hier in de buurt en ik heb dat wel uit betrouwbare bron. Wat precies weet ik niet maar als je hem zoveel gaat kietelen is dat niet zo abnormaal. Hoorde dat hij niet genoeg lucht kreeg en dan ook nog 3 dagen en 3 nachten continu rijden dan koelt de olie en zo ook niet meer af..... Zal er nog wel eens achter luisteren 😛.
jeroen13
Volgens mij hadde ze meer capaciteit gehaald met 2 aparte machines maarja als je graag wilt opvalle....
StijnP
@jeroen13 Wat voor hen telt is het financieel voordeel
dat ze hier uit halen, niet enkel de capaciteit. En volgens mij zijn toch even snel als twee aparte pootmachines, of waarom denk je van niet?
jeroen13
@StijnP
financieel voordeel? oplichte vlakke grond mss wel ja
Maar als je tege luik op zware leem in hellinge gaat patatte planten gaat dienen tracteur veel harder moete werke wat diesel kost. Heb hier al verschillende kere geleze dat de tractor te licht was waardoor ze hem hebbe moeten chippen. chiptuning en zeker overdreve zoals ze hierbij hebben gedaan, dan blijven de onderdelen niet lang heel. De capaciateit gaat minder zijn dan 2 4 rijers omdat je trager rijdt in de hellingen + transport over de weg, met rupse houdt het met 25 km/h wel op. De aanpassingen aan de tractor voor dit te kunne trekke kost een hoop geld waar mee ik de rupsen en de speciaal ontworpe trekblok noem. ze hadde al een 4 rijer mediema, nu hebbe ze ook een nieuwe machine moete kopen. in plaats van die 8 rijer een nieuwe 4 rijer wat al een hoop geld bespaart en een 2de tractor hadde ze al. ik denk dat ze eind dit patatte seizoen eens moge beginne rekenen en uitpluizen wat hen het meeste financieele voordeel geeft. kan het mis hebben maar zo als het hier beschreven staat zo denk ik er toch over.
StijnP
@jeroen13 Dan geef ik je wel gelijk. Ik wist niet dat ze al een 4 rijer hadden en een 2de tractor.
jeroen13
[@StijnP jaja! ze plant daarmee ook met de deze + zo heb ik gehoord da een collega landbouwer een groot deel van de grondbewerking voor hun gedaan heeft, en die bezit ook over een miedema planter 4rijer.
RobinBos
Dit lijkt me niet de meest efficiente manier. Hier in de buurt zien we ze wel met een 8 rij frees achter een rupstrekker, en dan een kleine wieltrekker (100pk) voor de pootmachine( 4 rij). die frees haalt de snelheid eruit, het planten gaat met hoge snelheid, en op deze manier kan die frees lekker doorrijden als ze de pootmachine aan het vullen zijn.
Bij een combi zoals op deze foto staat die frees onnodig stil tijdens het vullen.
fendt-412
Ligt ook weer aan de manier van hoe het pootgoed op het land komt. Gaat dit met kisten, kieper met onderlosser of staat er een shovel bij met een volumebak die tijdens het draaien op de kopakker maar een paar seconden nodig heeft om de bunker te vullen.
jan sjongers
Ik denk dat die tweede trekker ook welzijn werk zal hebben het is niet alleen planten... en die 4rijer was ook niet meer nieuw dus die moet ook eens vervangen worden... en arbeid is natuurlijk wel een groot kosten plaatje... ik wil maar zeggen het is niet altijd makkelijk een ander zijn rekening te maken
StijnP
@jan sjongers Daar heb je volledig gelijk in. En dan nog is het hun keuze.
RobinBos
Hier hebben ze er allemaal een verrijker bij staan met een grote bak, één bak erin en gaan weer. maar dat is voor een 4 rijer, die komt ieder rondje een bak halen, deze 8 rijer moeten er twee achter elkaar in om rond te komen...
arbeidsloon stelt echt helemaal niets voor in vergelijking met het brandstof verbruik en de aanschaf van zo'n combinatie.
Ik heb zo mn vraagtekens bij een combinatie als deze.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Grimme GL 840 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!