Foto van een Strautmann Tera Vitesse. Van de week op demo bij mijn collega. Laden als een gek dat ding met 50 messen er in.

Strautmann Giga Vitesse

mdoornekamp
Foto van een Strautmann Tera Vitesse. Van de week op demo bij mijn collega. Laden als een gek dat ding met 50 messen er in.

Reacties

NewHollandT6010
Mooie trekker er voor.
mdoornekamp
@NewHollandT6010 7070 vario. Wij rijden zelf jd maar deze kregen we bij de demo van Zonna Beilen.
claasfan
Mooi ding en mooie nh
sebas deutz150
@mdoornekamp Wat voor snelheid heb jij met het laden met de super vitesse 3501? wij hebben een giga vitesse 4001 gekocht maar wij staan er met 150 pk voor. gisteren derde snee binnen gereden daarbij varieerde de snelheid tussen de 5-14 km/u. als ik niet tot boven de schotten perste kon ik een snelheid houden tussen de rond de 9 km/u.
NewHollandT6010
@mdoornekamp aha maakt niet veel uit wat voor merk voor staat als maar mooi mee werkt en fijn rijdt.
mdoornekamp
@sebas deutz150 Wij reden constant 18 km in vrij dunne wiersen. Maar ging over de schotten. Ging zo een bunder in. Trekker is 250 pk. Zo woest hoeft het van mij ook niet.

Rij zelf met super Vitesse cfs tot 15 km/u met 150 pk JD. Die M620 moet ook wel iets meer kunnen doen dan 150 pk. Heb je een nieuwe 4001 cfs? Plaats eens een foto. Giga mag wel tegen de 200 pk voor om de maximale capaciteit te halen.
sebas deutz150
Quote @mdoornekamp:
Die M620 moet ook wel iets meer kunnen doen dan 150 pk.

wij zijn een paar jaar geleden zo dom geweest om geen loadsensing erop te kopen. Onze agrotron 150 heeft dat wel maar heeft minder pk's. trouwens in een wiers zit ook verschil in wij rijden 12 meter op een wiers. ik ben helaas een foto vergeten te maken van de derde snee. ik heb wel een foto van natuurgebiedhooi in de opraapwagen dan zit die mooi vol.
mdoornekamp
@sebas deutz150 Ja 12 meter is wel een forse wiers. Meestal is het dik 9 meter met een middel afleg. Hebben jullie de Giga nieuw gekocht?

Mijn vorige JD 6600 uit 1996 had al load sensing met mijn oude Strautmann super Vitesse. Werkt ideaal.
sebas deutz150
@mdoornekamp

ik heb een foto geplaatst. we hebben hem idd nieuw gekocht nadat onze super vitesse een grote reparatie heeft ondergaan bij zonna.
mdoornekamp
@sebas deutz150 Die tussen serie super Vitesse zonder cfs schijnt niet zo'n succes te zijn. Ik zag ook al eens een gebroken tandwiel bij jullie. Heb wel meer problemen over die wagens gehoord.

Ik draai nu anderhalf jaar probleem loos met Super Vitesse cfs. 150 pk er vaak plat voor en in het loonwerk. vorig jaar 250 uur.
sebas deutz150
@mdoornekamp ja wij hebben 6 keer stukken gehad aan de super vitesse. het was een van de eerste en een demo wagen. maar wel een super wagen met gedwongen besturing en 710/40r22.5 banden er onder.
mdoornekamp
@sebas deutz150 daar wordt je niet blij van. Maar toch weer een strautmann durven kopen. Ik heb mijn 2e en alleen maar goede ervaring, Wel eens kleine reparaties gehad maar dat heb je overal
sebas deutz150
@mdoornekamp
als iedereen deze problemen had bestond strautmann niet meer.Hiervoor hadden we een Super Vitesse II gehad die wel weinig stukken had geven. Bij alle reparaties zijn de onderdelen door zwaardere onderdelen vervangen dus het waren ontwerpfouten. Op beurzen hebben we ook vaak gekeken naar de opraapwagens en gezien dat ze beter waren gemaakt dan onze oude wagen.Daarom hebben we groot vertrouwen in de nieuw wagen. Daarnaast hadden we weinig keus omdat andere merken een stuk minder zouden geven voor onze oude 'kapotte' wagen.
mdoornekamp
@sebas deutz150 strautmann is nieuw ook een van de goedkoopste wagens. En de inruil waarde is ook nog goed.
volvobm470power
Lijkt wel de combi van H.Koenen uit Erp
Ruben-Wind
@mdoornekamp Dat valt me dan tegen ik had gedacht dat je met zon nieuwe wagen wel sneller kon rijden. Ik kan nu 15 tot 17 km rijden met een fendt 712 met claas 5000p wagen van 15 jaar oud.

Trekker kwam bij landbouwhuistimmerman weg zeker.
bikkertie
Demo van zonna? Wij krijgen een 50s kuub wagen met een nh ervoor komende maandag op demo
mdoornekamp
@bikkertie Ja demo van Zonna. Wagen loopt als een speer. Wat voor wagens rijden jullie nu dan?
bikkertie
@mdoornekamp we hakselen nu nog zelf , maar zijn van plan een opraapwagen te kopen.
mdoornekamp
@bikkertie Ok. Strautmann zijn gewoon goede wagens voor een scherpe prijs. Ik vind persoonlijk de Terra wel een beetje over de top. Laadcapaciteit is echt groot en snijkwaliteit met 50 (scherpe) messen echt goed. Bediening is wel wat gecompliceerd voor een nieuwe chauffeur met verschillende los en laadprogramma's. Je krijgt de wagen wel makkelijk vierkant vol. De electrische besturing lijkt me zelf ook wel wat. Je kunt de gedwongen besturing simpel uit zetten voor hoge transportsnelheden of om makkelijker achteruit de kuil op te rijden.

Een nieuw type Mega of Giga is waarschijnlijk stukken goedkoper en kan ook al heel veel.
bikkertie
@mdoornekamp ja we willen ook niet groter als een 40 kuuber, maar het draaid om de invoer en die zou het zelfde zijn volgens de vertegenwoordiger , verder krijgen we nog een pottinger op demo, dan maar is vergelijken. Pa is nogal gek van de pottinger dus we zullen zien
mdoornekamp
@bikkertie Een mega is kwa ingevoer nagenoeg gelijk aan een Giga. De Mega is een uitgeklede Giga zonder de extra aanpassing om mais te rijden. Dus een iets lichtere bodemketting en iets lichter onderstel en houten bodem in plaats van staal. Als je maar 1 dag per jaar mais rijdt kan het eigenlijk niet uit om een Giga te kopen.

Ik vond pottinger duur en heeft geen moderne technieken zoals vaste pick-up zonder curve baan, cfs rol en omkeerbare messen met 2 snijkanten. Scheelt heel wat messen slijpen in het voorjaar. Gewoon omdraaien en verder.
bikkertie
@mdoornekamp ja we zijn wel van plan om er een 100 bunder mais mee naar huis te rijden, ik weet ook niet of er qua prijs echt een groot gat tussen zit. Ik vind die van de kverneland group wel een mooi concept mooie korte aandrijflijn met een grote rotor. De strautman en pottinger waar wij mee vergelijken hebben allebij een curverbaan omdat dat toch mooier opraapt
mdoornekamp
@bikkertie ja klopt met curvebaan raapt mooier op bij kort spul en met stal voeren. Bij normaal tot lang gras heb je zonder curvebaan het voordeel van hoger toerental zodat je de wiers beter uit elkaar trekt. Ik had er trouwens al wel een pick up lager uit liggen in het tweeede seizoen. Mag eigenlijk niet gebeuren.
bikkertie
@mdoornekamp als dat alles is mag je niet klagen haha , kleinigheidjes hou je , met deze info kan ik wel weer wat 😛 bedankt
mdoornekamp
Krone MX 350 is ook leuk. Wel 180 pk voor dit formaat wagens zetten, anders schiet het nog niet op en kom je de bult ook niet op.:)
Hurli356
@bikkertie Wat is voor jullie de belangrijkste reden om te gaan rapen in plaats van hakselen? Goedkoper? Minder mensen nodig?
bikkertie
@Hurli356 diesel en volk
Hurli356
@bikkertie Ah precies, kun je het samen met je vader rond krijgen 😉 En hakselaar moet altijd vol gas natuurlijk
bikkertie
@Hurli356 met de hakselaar kun je nooit in je eentje beginnen em aangezien ik de komende jaren minder thuis ben en de dieselprijd nog wel wat gaat stijgen zijn wij er mee bezig
Hurli356
@bikkertie Nee das waar. Ga je er veel op achteruit wat snijden betreft? Als je naar Dronten gaat zul je idd wel wat meer weg zijn, maar valt nog te overzien 😉
newholland6640
@bikkertie

Maar een raapwagen testen in 4e/5e snee? Dan draait alles wel jah...
bikkertie
@newholland6640 ja... dus? wel goeie reclame, kom je bij zonna, zijn ze nog bezig om er een nieuwe messenbalk eronder te maken, dat hoort niet 😛
Hurli356
@bikkertie Haha wat was het verhaal wat ze hadden? 😛
newholland6640
@bikkertie Je wilt een wagen testen onder de meest pittige omstandigheden lijkt me..
bikkertie
@newholland6640 als je wil weten of een wagen goed draaid, moet hij bij elke snee goed draaien, em dat slappe najaars gras is ook niet alles
JD5620
Quote @bikkertie:
als je wil weten of een wagen goed draaid, moet hij bij elke snee goed draaien, em dat slappe najaars gras is ook niet alles
idd, aan de 4e 5e snede heeft de wagen ook wel wat werk aan meestal is dat puur (30% ds) gras wat je kuilt.
@mdoornekamp dat is een hele flinke wagen ja

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Strautmann Giga Vitesse ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!