Foto van een John Deere 6620, bezig met GPS inkuilen.. Foto is geplaatst door mdoornekamp op 16-07-2014 om 21:49:07, met 14 reacties.

John Deere 6620

mdoornekamp
Foto van een John Deere 6620, bezig met GPS inkuilen.

Reacties

sebas deutz150
Dat is goed droog, trouwens jij hebt ook al wieltjes achter de pickup zitten?
mdoornekamp
@sebas deutz150 Ja ik heb direct bij aankoop wielen achter de pickup er bij besteld. Kost 700 Euries maar werkt perfect. Echt nooit meer in de grond. Pickup is nog nooit door de slip koppeling gegaan. Dat gebeurde bij mijn oude wagen regelmatig. Nadeel is dat ze wat klapperen bij hard droog land met "koeiepoten" er in
+1
fendt-412
Gewoon gemaaid en geharkt?
Wordt het dan niet veel te droog? Als korrel deegrijp is zit je al gauw op 35-38% van stam af.

Stro wordt ook goed genoeg gesneden zodat koeien alles op vreten? Bent het vocht uit het stro ook weer nodig om de korrels kapot te weken.

Zien het zelf niet echt zitten om het op te rapen ipv hakselen. Is wel erg mooi spul om eenbeetje van bij te voeren.
mdoornekamp
@fendt-412 Hakselen is veel beter. Dit was echter maar 2 ha waar weinig op stond met water plekken en diepe greppels. Niet echt ideaal voor een hakselaar met maaibord. Zou veel te duur worden.
johndeere6230
Gewoon maaien en meteen harken en daarna hakselen werkt super!
fendt-412
@mdoornekamp
Dat wordt dan te gek ja. Vond de wiersen ook al niet erg groot.

Haalden hier vorig jaar 1/4 meer tarwe van een ha dan mais het jaar er voor. Gingen minder werkgangen in een wagenmet een smallere bek. Voederwaarde is ook lang niet gek. Heb het idee dat het steeds meer gedaan wordt, overal maar maïs zaaien zijn sommigen ook wel van genezen.
mdoornekamp
@johndeere6230 Hier maaien ze ook wel met een brede zwadmaaier en dan hakselen
mdoornekamp
@fendt-412 Hier heeft vorig jaar mais gestaan 😞 Structuur was erg slecht vooral na zo'n flut winter.
Johndeeretje
@mdoornekamp

Waar is dit dan?
mdoornekamp
fendt-412
@mdoornekamp maïs staat hier veel beter dan vorig jaar, grond is toen zo erg kapot gevroren dat alles later dicht geslagen is. Mag ondertussen wel weer wat regen vallen al is een keer een flinke droogte ook niet verkeerd voor de grond
+1
Inter-844s
@mdoornekamp Dat is een hele nette combi👌. Voor deze wagen komt de trekker beter tot zijn recht. Ook mooi op de bandjes 👍

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6620 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!