Foto van een John Deere 7980i ProDrive.De dikste hakselaar die John deere op dit moment kan leveren met alles erop en eraan, 9 meter Kemper, 6,20 meter schijvenmaaier voor gps, pick-up, volledig gps u

John Deere 7980i ProDrive

257 foto's van @RobinBos

RobinBos
Foto van een John Deere 7980i ProDrive.
De dikste hakselaar die John deere op dit moment kan leveren met alles erop en eraan, 9 meter Kemper, 6,20 meter schijvenmaaier voor gps, pick-up, volledig gps uitgevoerd inclusief NIR sensor voor droge stof, fibers én suikers te meten en in kaart te brengen!

Reacties

ronaldclaas
En waar gaat ie aan t werk? 😃
Hurli356
Die front(contra)gewichten zijn standaard uitrusting?
newholland6640
@Hurli356 Lijkt me niet. Dan zou het wel meer geïntegreerd zijn? Aangezien hier een brede bek voorhangt zal het nu wel nodig zijn.
Hurli356
@newholland6640 het is wel jd hè 😃 maar zo'n hakselaar hoort zo'n bek toch gewoon te tillen?
newholland6640
@Hurli356

Ik heb niet de illusie dat het blokje werkelijk veel verschil maakt. zal wel iets beter op de weg liggen nu.
JD6930
Quote @RobinBos:
9 meter Kemper,

Is dit de betreffende Kemper bek waar jij om vroeg?

Mooi machien!
SJB533
Quote @newholland6640:
@Hurli356

Ik heb niet de illusie dat het blokje werkelijk veel verschil maakt. zal wel iets beter op de weg liggen nu.
Daarvoor is het wiel 😉 En dat blokje heeft wel enig nut, qua wegligging. Hij zit op een forse afstand vanaf het draaipunt, de Kemper Champion 390Plus zit redelijk kort aan 😉 (Natuurkunde 3e klas)
newholland6640
@SJB533 Enig nut= hetzelfde als niet veel heel veel?
SJB533
@newholland6640
Ik denk, dat je toch nog wel verneemt 😉
Hurli356
@SJB533 Dacht het ook wel ja 😄
newholland6640
@SJB533 Ja tuurlijk wel
JJ
Imposante verschijning! Dat meten en in kaart brengen in de maïs lijkt me wel interessant. Hoe werkt dat in kaart brengen eigenlijk? Heb daar wel mijn vraagtekens bij eerlijk gezegd.
RobinBos
@Hurli356 tillen is geen probleem, maar aan de hand van de aslast is het officieel niet toegestaan om zonder dat wiel te rijden. Andere merken hakselaars hebben dit probleem nog veel erger omdat die allemaal zwaarder zijn, maar sommige nemen het niet zo nauw. Het rijdt in ieder geval ook een stuk prettiger.
Deze heeft een rij met gewalste platen aan de achterkant, en daaraan zit weer een volle rij met gewichten. doorgaans zit aan de binnenkant (tussen de achterwielen en die achterbumper) ook nog een volle rij met gewichten, maar die zijn eraf gehaald, daar zit nu een vloeistof tank. Deze vullen met water doet ook wel genoeg.
RobinBos
@JJ Het werkt met NIR techniek, aan de hand van lichtdoorlaatbaarheid wordt bepaald welke gehaltes er in het product zitten. In een laboratorium is aan de hand van monsters vastgesteld wat die waardes zijn bij welke lichtdoorlaatbaarheid. Er is een curve opgesteld uit miljoenen van deze monsters. De curve zitten opgeslagen in de sensor.

De I machines zijn standaard uitgevoerd met een greenstar 2630 display, dit is het high end gps display van john deere. de gegevens van de sensor worden real time weergegeven op dit display zodat je continu kunt bekijken wat er binnen komt. Door een gps ontvanger te koppelen aan het scherm worden de gegevens gekoppeld aan een positie (en dus een ingesteld perceel). Ook worden gemiddeldes en totalen nu bijgehouden. deze kunnen via een bonnenprinter in de cabine ook afgedrukt worden. De kaarten met de gegevens kunnen via desktopsoftware uitgeprint worden, evenals perceeltotalen en gemiddeldes.

Monsternames uit de kuil die in een laboratorium onderzocht worden hebben een hele hoge nauwkeurigheid, maar zijn nog steeds een moment opname. Met de NIR sensor op de pijp meet je continu, je gehele perceel.
JJ
@RobinBos Oké denk dat ik het in grove lijnen wel begrijp. Wordt dat veel gebruikt? Bij gras lijkt me het alleen handig voor het gemiddeld van een perceel.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 7980i ProDrive ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!