Grasjes knippen met de PZ. Foto is geplaatst door Husqvarna op 10-08-2014 om 11:31:33, met 17 reacties.

Case IH Maxxum MXU 130 X

171 foto's van @Husqvarna

Husqvarna
Grasjes knippen met de PZ

Reacties

marco2250
Aardig hoog riet
johndeere6230
@marco2250

Ja idd, zie je hier in de buurr niet 😛
Husqvarna
@johndeere6230
Ja hier vlakbij huis ook niet, maar dit is ons laagste perceel een beetje richting Giethoorn enzo.
johndeere6230
@Husqvarna

oooh oke, groeien ook van die waterplanten dan in de greppels of dat nog net niet?? 😛
Husqvarna
@johndeere6230
Neu, hier zitten geen greppels, dit was vroeger wel soort moeras maar zit wel wat zand onder, dit ligt rond zeeniveau net voor de Havelterberg (17m boven nap), hier valt altijd wel een boel regen en misschien ook kwel en ja water stroomt meestal naar beneden 's winters is het wel eens overstroomt.
marco2250
@johndeere6230 bij ons ook wel maar niet zo hoog
johndeere6230
@Husqvarna

Oke... Groeizaam land dan zeker?
Hier in de buurt zie je dat nog wel is op lage percelen dat de waterplanten op t land groeien 😛
johndeere6230
@marco2250

ook zo ver het land op gekropen??
J asper
Kun jij ook merken dat achtermaaier lichter trekt en rustiger loopt dan frontmaaier?
+1
Husqvarna
@J asper
Nee valt wel mee, ik maai er zo 'n 200dagen per jaar met die frontmaaier, en zwaar trekken denk ik ook niet heel erg, er zitten altijd zwadschijven op dus ja dan zou die al iets zwaarder moeten trekken, maar dan moei een keer met 1 maaier om de beurten proberen maar dat heb ik nooit gedaan duss.
J asper
@Husqvarna Oké 👍👍 vindt het altijd mooie maaiers, maar sinds ik er mee gemaaid heb ben ik er niet meer zo weg van mijn oom heeft er een. Maar die is inmiddels ook al in elkaar gelopen...

Me oom deze frontmaaier en een 220 achter. Wij een ouderwetse 295 voorop een echte pz nog en een 265 achter. En dat lijkt veel lichter te trekken, maar slecht vergelijken met twee verschillende trekkers. Maar op papier horen ze allebij even veel te geven. Maar hij maakt sowieso al meer kabaal.
Husqvarna
@J asper
Mijn achtermaaier gaan rammelen de lagerhuizen ook kapot, is wel 12 jaar ofzo en die heeft ook genoeg meegemaakt. Maar de frontmaaier draait hier nu ook 8 jaar.
Het opstarten gaat bij deze maaiers niet zo soepel, dat had wel wat soepeler gemogen, je moet absoluut geen gas geven, en dan nog slaat een 6-cilinder trekker bijna af, een v-snaar vangt de klappen veel beter op, maar volgens mij heeft de PZ321F ook een andere aandrijfpot, of dat beter gaat weet ik niet, ken niemand met zo'n ding.
J asper
@Husqvarna Mijn oom heeft een 320 maar die was wel goed kapot meer dan 2k🙈 Klopt van dat opstarten hebben ze ook een boel te lijden.

Welke lager huizen heb jij kapot dan? Wij hebben nu 7 jaar een hele boel gemaaid met onze 295 frontmaaier. En die was al oud toen we hem kochten denk rond 2000/2002 ofzo. Heeft ook al een keer ondersteboven onder de fronthef gelegen🙈😢 en ook wel is kapot gehad. Maar nooit nooit hele dure dingen ofzo die zitten er ook niet aan volgensmij. De as waar de aftakas en poeli op zit was het duurste, maar die heeft een klap gehad toen die er voor weg gevallen is denk ik.
J asper
Afkloppen
Husqvarna
@J asper
Ja, het is verder een aluminium maaier ontwikkeld door Vicon, als je de boekjes doorleest, ik kan me niet voorstellen dat iemand ooit al het jaarlijkse onderhoud uitvoert, alle bouten op moment natrekt.
Ik heb meer problemen met de kappen en die beugels, ding voert 200 dagen per jaar en staat dan smerig buiten dus spul wil wel roesten, die beugeltjes zijn ook maar ene paar mm dik en dan gaan kappen doorhangen, heeft ook nooit een aanvaring gehad behalve de plastic kappen en dan toch gaan ze krom, misschien eens alles loshalen deze winter, zou haast zelf een degelijk frame maken en die dingen verzinken ofzo.
J asper
Quote Reactie van @Husqvarna:
zou haast zelf een degelijk frame maken en die dingen verzinken

Dat is nog geen eens zo heel dom idee idd, zo duur is dat ook weer niet.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH Maxxum MXU 130 X ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!