Foto van een John Deere 6230, bezig met ploegen / eggen.. Foto is geplaatst door hobbyboer op 16-09-2014 om 23:39:57, met 23 reacties.

John Deere 6230 Premium

hobbyboer
Foto van een John Deere 6230, bezig met ploegen / eggen.

Reacties

JD 6430 The Best
Mooie combinatie!
6400 fan
Mooie trekker!
nickpater
Banden maken de trekker;) ziet er super uit
mdoornekamp
Kan nog wel een schaar bij. Mooi frontgewicht.
john6200
Is het een autopower ?
hobbyboer
@john6200 Jazeker, ik koop geen trekkers meer zonder autopowr.

(zoals het nu lijkt 😉 )


(heel misschien een vario of ttv)
ford8630power
Gaat dit mooi met die 710's?
hobbyboer
@ford8630power

Tot nu toe gaat het boven verwachting! (en ik had er al veel vertrouwen in voor ik er mee begon 😄 )
Ik moet er wel bijzeggen dat ik pas 1 seizoen (dit jaar 3 percelen) met 710's geploegd heb, dus ik ben nog even voorzichtig met keiharde uitspraken doen.
@hobbyboer Geen last dat je het geploegde teveel weer aandrukt? Staat wel prachtig zo met deze wielen
hobbyboer
@MaartenMandemaker "last"? Nee, als je ver onder de 1 bar zit druk je niet snel teveel aan 😉 en daarbij: Geploegde grond MOET lichtjes aangedrukt worden (of bezakken, mag ook, maar daar is niet altijd tijd voor).
Er rijden toch ook hele volksstammen met een vorenpakker rond?
Verder vrees ik meer voor verdichting ietsje dieper dan de ploegdiepte.
@hobbyboer Doel meer op het feit dat de aansluiting wat minder mooi word. Heb het dit jaar ook nog een keer geprobeerd. Het wil op zich wel, maar met een slag smaller krijg je de aanstort toch wat netter is mijn ervaring. Tot die 'vorenpackervolksstam' 😄 behoren wij ook 😄 echter drukt die het egaal aan, op de bovengrond.

Tot hoever laat je de xeo's zakken met dit werk? Kan geen andere band aan tippen op dit moment volgens mij.
JD 6430 The Best
Quote @hobbyboer:
geen trekkers meer zonder autopowr.

Net zoals ons dus 😄
hobbyboer
Quote @MaartenMandemaker:
Tot hoever laat je de xeo's zakken met dit werk?

Nou moet ik bekennen dat ik de laatste keer de bandenspanning niet tot het maximaal haalbare heb laten zakken. Ze stonden rondom op 0.8 bar voor het stalvoeren met frontmaaier en opraapwagen en daar ben ik zo mee gaan ploegen.
Ik denk dat 0.6 goed kan met deze ploeg, maar ben nog een beetje aan het zoeken naar een goed compromis, liefst jaarrond een vaste spanning met maar enkele keren per jaar een uitschieter naar beneden voor sommige klusjes, bv graszaaien, kopeggen en bemesten in het voorjaar.
john6200
Goed voor mekaar dan, 6200 bevalt nog goed?
casejxu
Quote @hobbyboer:
(heel misschien een vario of ttv)
Deutz ja?
hobbyboer
@casejxu Jazeker 😄 , met beide heb ik op een demo gereden en van de ttv had ik ook een offerte liggen naast die van deze jd.
casejxu
@hobbyboer ahaa veel duurder?
johndeerefavo
@hobbyboer Nee, geen Deutz nemen 😛 Gewoon een Case 😛
hobbyboer
@casejxu Nee, zat geen noemenswaardig verschil tussen. Die Deutz was een voorraadmodel en had ook geveerde vooras en cabine, als je dat bij deze JD erbij zou tellen was de Deutz zelfs goedkoper. (misschien doordat die al op voorraad stond bij de dealer?) Deze JD heeft echter ook weer dingetjes die bij DF niet leverbaar zijn en ik verwacht een hogere inruilwaarde, die Deutz is opeens toch een groene Same als je er weer vanaf wilt 😉
hobbyboer
Quote @johndeerefavo:
Case
Die was toen nog niet leverbaar als 4-cilinder met cvt.
En we komen al bij genoeg verschillende mechanisatiebedrijven, eigenlijk vind ik dat je alles bij de lokale dorpssmid hoort te halen, maar misschien is dat wel een ideaal beeld wat niet echt realistisch meer is?
Dus daarom eerst maar beperken tot de bedrijven waar we al klant zijn.
casejxu
@hobbyboer Het ging toen om een TTV 4?? ga ik van uit? Wat nog een echte deutz is met Deutz motor en ZF transmissie. Gelukkig nog geen same invoegsels. Dat is bij de nieuwe 5 serie wel zo nu.

Al kan ik goed begrijpen dat je voor JD heb gekozen omdat je er wat van had staan. Alle maten zijn en blijven dan het zelfde wat omkoppelen erg makkelijk maakt.
johndeerefavo
@hobbyboer Er is nu een Maxxum 110 vier cilinder met automaat verkrijgbaar ! Ik denk als je een demo aanvraagt en je probeert hem even dat je nooit anders wilt 😉 Ik ben van huis uit ook John Deere gek maar kwa interieur en het gebruiks gemak is heerlijk .... bij het Loonbedrijf bij ons hebben ze ook allemaal Case en Steyr en het zijn beesten van trekkers en taai dat ze zijn 😄

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6230 Premium ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!