Foto van een Mc-Cormick XTX 215, gras maaien met twee vicon hpc maaiers.Trekker is uiteindelijk via fabriek en veiling op texel terecht gekomen. Maar ruim een seizoen xtx gereden, bleek een zeer onbet

Mc-Cormick XTX 215

mrpieter
Foto van een Mc-Cormick XTX 215, gras maaien met twee vicon hpc maaiers.
Trekker is uiteindelijk via fabriek en veiling op texel terecht gekomen. Maar ruim een seizoen xtx gereden, bleek een zeer onbetrouwbare trekker te zijn. Foto is van zomer 2006

Reacties

casemaxxtrac
Ook van K&d geweest??
Turbo broekie
@casemaxxtrac
alle Mc cormicks bent bagger die ze nu hebt is ook niks
casemaxxtrac
Die nieuwsten? valt mit toch? wel stoere trekkers
Turbo broekie
@casemaxxtrac
Ja zijn wel mooi ma ze trekken traag
Turbo broekie
Moeten nog ingereden worden denk ik
mrpieter
@casemaxxtrac
Nee dit was bij de bruijn uit steenbergen.
Is eerst een nieuwe xtx215 gekomen, die is na 600 uur weer omgeruild voor een nieuwe door de fabriek. Deze op de foto heeft het 1800 uur volgehouden en is toen maar zware problemen in de versnellingsbak weg gegaan.
Later kwam ik de trekker op een troostwijk veiling weer tegen. Vrij herkenbaar ding. Een van de weinige xtxen met een originele caseih fronthef. Heb deze er zelf nog opgeschroefd.
Fendt_favorit
Nieuwe X7-serie van McCormick is niks mis mee, loopt super. ZF bak, en FPT motor welke goed trekt.
boegie
@Fendt_favorit De serie daarvoor ook wel (na deze serie dacht ik), op vage elektronische storingen na
auke6630
@mrpieter deze foto is genomen op me werk dan , bij van den eijnden
gypCaseXL
@Turbo broekie dat is complete onzin. De eerste series tot ongeveer 2006 was niks mis mee. Daarna hebben ze een paar mindere series gemaakt. Vooral de eigen powershift bak was geen succes. De laatste twee series zijn weer prima met betrouwbare techniek als de ZF versnellingsbak.
Rijden zelf een MC115 en is een prima trekker
Ritchie
Nu heeft-ie een TTX volgens mij, die houdt 't nog wel aardig vol. Ook voor de triple, valt me niks tegen eigenlijk.
Turbo broekie
@gypCaseXL
Nou weet niet hoelang jullie al cormick rijden, ma bij onze loonwerker waren de oude series bagger elke week staan er wel 2 a 3 in de werkplaats door midden
Miss hebben jullie wel een goede
fendt308-driver
Quote @gypCaseXL:
Rijden zelf een MC115 en is een prima trekker

nooit wat anders geprobeerd zeker? 😃
deel wel een beetje @Turbo broekie zn mening 😃
Turbo broekie
@fendt308-driver
Ja iedereen ze eigen mening jah miss vindt hij same niks haha is ook niet alles ma jah er bent geen goedkoper en zuinigere trekkers als same miss een zetor ma die zuipen zo
gypCaseXL
@Turbo broekie hier in de omgeving rijden drie mc115 rond. Deze doen het alle drie prima zonder grote problemen. De eerste MC en MTX waren trouwens zuivere case ih's met enkel een andere motor maar met bewezen techniek. En bij elk merk komen probleem gevallen voor
Turbo broekie
@gypCaseXL dat klopt ja ma bij onze loonwerker vliegt de powerschift er steeds uit ma met zo'n 115 kan ook wel een frontmaaier in ja
gypCaseXL
@Turbo broekie oke, zit daar toevallig een autopower bak in? Die zonder mechanische groepenschakeling? want die bak is inderdaad storingsgevoelig, wordt ook niet meer gebruikt.
mrpieter
@auke6630 nee, zo te zien bij naalden. Op achtergrond zie je de schuur van gabriels metaal.
mrpieter
@gypCaseXL een mc115 is nooit als caseih type uitgegeven. De folder is wel gemaakt, maar pas toen het mccormick werd hebben ze de 115 geintroduceerd.
mrpieter
@Ritchie die lely triple maaier vraagt geen kracht. Als ik niet vrij was met de claas axion840 dan hingen ze gewoon aan de case mx150.
Is die mx er nog trouwens?
gypCaseXL
@mrpieter heb het even nagekeken, en je het inderdaad gelijk. Neemt echter niet weg dat de gebruikte techniek prima is. Enige verschil met de lichtere types is een elektronische brandstof pomp.
gypCaseXL
@mrpieter heb het even nagekeken, en je het inderdaad gelijk. Neemt echter niet weg dat de gebruikte techniek prima is. Enige verschil met de lichtere types is een elektronische brandstof pomp.
mrpieter
@gypCaseXL volgens mij was er meer verschil. Een mc115 heeft een intercooler en een andere voorasdrager. Beide zorgen ervoor dat de motorkap te klein was daarom heeft een 115 een rubberen strip aan de motorkap tegen de cabine om hem te verlengen.
Bij de bruijn hadden we naast deze xtx ook een mc115. Een van de eersten die uitgeleverd zijn. Onder de rode verf van de versnellingsbak zat zelfs nog caseih zwart.
trean
Ik heb bij een loonbedrijf stage gelopen die 3 cormicks hadden. Een mtx 150, mtx 135 full powershift en een mc 115. Alleen met de 135 hebben ze problemen en de andere doen het prima.
Ritchie
@mrpieter

Ja, die is er nog steeds. Hangt tegenwoordig veel aan die klepelmaaier, en staat volgens mij ook nog voor de kipper af en toe. Maar da weet ik niet zeker.
gypCaseXL
@mrpieter intercooler klopt inderdaad. De andere voorasdrager is mij niet bekend. Hebben trouwens een geveerde vooras dus zal de voorasdrager sowieso wel anders zijn als standaard. Het zijn echter verschillen die niet tot de hierboven genoemde problemen lijden.
mrpieter
@gypCaseXL even een kleine toevoeging. Ik heb de folder van de case mx115c geplaatst 😄
gypCaseXL
@mrpieter leuke toevoeging, heb je die folder zelf? kwam de technische gegevens ook tegen op letracteurrouges.fr

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick XTX 215 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!