Een Grimme Maxtron van Lego, bezig met bieten(om het wat op schaal te houden heb ik bruine bonen gebruikt ;-)) te rooien. In de rooier zit een opraapsysteem, zodat de bonen worden opgeraapt en naar de

Grimme Maxtron

Trekkerkees
Een Grimme Maxtron van Lego, bezig met bieten(om het wat op schaal te houden heb ik bruine bonen gebruikt ;-)) te rooien. In de rooier zit een opraapsysteem, zodat de bonen worden opgeraapt en naar de bunker wordt getransporteerd. Het opraap systeem draait op een Lego motor.

Reacties

Gustav
Mooi gemaakt! hoe werkt het opraapsysteem? met een schuimrubber rol ofzo?
zetor4ever
Nice!!!
ik heb er vroeger ook eentje gemaakt 😉
(ook nog een keertje verbeterd paar jaar terug..)
Trekkerkees
Helemaal in t begin zit een kartonnetje, met een rotor erboven die de bonen het kartonnetje opduwt. De bonen worden via het kartonnetje een bandje opgeduwd. Het bandje vervoert de bonen vervolgens op een ander bandje, met grotere meenemers. Het laatste bandje vervoert de bonen in de bunker. Het systeem werkt helaas niet helemaal perfect, maar problemen zijn er om op te lossen:-)
De bietenrooier is wel mooi is wel mooi gemaakt, werkt ie ook echt met oprapen?
Gustav
Aha, maar waar heb je het motortje verstopt dan? is niets van te zien
Trekkerkees
Het motortje zit vanachter, en de batterij box zit buiten de rooier. Ik gebruik een verbouwde adapter ipv een batterij box, want dan is mn motor sterker. De motor is van de oude generatie, dus de box die ik heb is n beetje afgezwakt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Grimme Maxtron ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!