Loonbedrijf J.P. van Toor uit Nieuwland/Giessen druk bezig met mestscheiden met de nieuwe Veenhuis mobiele mestscheider.

Veenhuis Meerdere

80 foto's van @JPvT

JPvT
Loonbedrijf J.P. van Toor uit Nieuwland/Giessen druk bezig met mestscheiden met de nieuwe Veenhuis mobiele mestscheider.

Reacties

Boerenjongen16
Vaste tractie voor in de boxen? Ziet er goed uit.
GROENEDEERE
Zit er mooi uit op t eerste oog heb eerlijk gezegd nog niet zo'n nette droge fractie gezien
RobDeutz104
Ziet er zeker goed uit!
JPvT
Het is ook geschikt voor boxenstrooisel ja, kan tot 35% droge stof halen met deze machine. In dit geval gaat de vaste fractie op het maisland voor volgend jaar. Dit omdat deze vaste fractie relatief veel fosfaat bevat, en deze volgend jaar op derogatie bedrijven niet meer in de vorm van fosfaatkunstmest mag worden gegeven. En op deze manier komt er toch fosfaatrijke mest op het maisland
Pascal
@JPvT
Waarom heb je gekozen voor deze versie met een losse aggregraat? Ze zijn standaard aftakas aangedreven in de hef of niet?
JPvT
[@Pascal Dat waren de eerste test/demo mestscheiders van veenhuis. Die waren gemaakt voor achter de trekker. Bij deze machine is alles elektrisch aangedreven. Dit kan gewoon op de krachtstroom aansluiting, of via de aftakas aggregaat
corald
@Boerenjongen16 vaste tractie.... jaja die koeien moeten ook goed grip hebben in de box 😛
Boerenjongen16
@corald Typvoutje
deutz dx 470
Kan dit ook met varkensmest?
SJB533
@deutz dx 470
Of t interessant is, is een tweede, maar het kan wel...

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Veenhuis ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!