Het hoeft niet altijd een Dezeure te zijn ...Loonbedrijf Spangers, Hoogstraten (B). Foto is geplaatst door Hakselfreaky op 16-12-2014 om 20:16:19, met 10 reacties.

Dewa Hooglosser

Hakselfreaky
Het hoeft niet altijd een Dezeure te zijn ...

Loonbedrijf Spangers, Hoogstraten (B)

Reacties

XC 70
Was die op demo , of al aangekocht ?
Hakselfreaky
@XC 70 Toen nog een demo. Er stonden er wel twee op de planning. 2015 brengt raad 😄
timme936
Toch een rare evolutie dat loonbedrijven hooglosser kopen voor mais ipv van gewoon een silagewagen met tractie....
nhfendt fan
@timme936 heeft wel voordelen de weg blijft schoon als de mais ver moet kan je in vrachtwagens lossen en er kan meer in dan alleen mais he
Hakselfreaky
Door de afschaffing van het melkquotum zal de ruwvoederbehoefte toenemen. Hierdoor zullen melkveehouders meer gronden of ruwvoeder moeten aankopen. Deze liggen vaak niet bij de deur. Gezien de hoge dieselprijzen is het in zulke omstandigheden verstandiger vrachtwagens in te huren en de mais met een hooglosser over te laden. Loonbedrijf van Loco is een pionier op dat gebied. Ik denk dat andere loonbedrijven zullen volgen.

Daarnaast is een hooglosser ook handig bij natte percelen. Zo hoef je maar twee aangedreven wagens aan te schaffen, de rest kan gewoon langs de kant blijven staan.
NHfan97
@Hakselfreaky Niet alleen de melkveehouders gaan meer mais hakselen , maar ook die biogas installatie's!
En die stukke liggen vaak nog veel verder als die van de boer.
john deere 7810
@NHfan97

je zult zien dat mais straks te duur wordt voor de biogas installatie's.
NHfan97
@john deere 7810 Ja natuurlijk , dat is ook zo.
Iedere boer krijgt volgensmij wel hartpijn als ze zien hoe het er aan toe gaat op een biogas.
Als gewone boer doe je er alles aan om zoveel mogelijk mais goed te bewaren en op de biogas gooien ze de mais maar op een hoop waarvan de helft al ligt te rotten voordat de kuil toe is.
rubencasecs
Wat een ding

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Dewa Hooglosser ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!