Foto van een Trioliet Kuilvoersnijder, druk bezig met Voeren. Weer een paar blokken voor het voerhek zetten

Trioliet Kuilvoersnijder

dx11
Foto van een Trioliet Kuilvoersnijder, druk bezig met Voeren. Weer een paar blokken voor het voerhek zetten

Reacties

ford8630power
@dx11

Geef je de snijder wel de ruimte om het blok iets op te beuren als het mes onderaan is? Met een normale hef staat er geen druk op waardoor dat wel gebeurt en dan snijdt het mooier af van onderen.
dx11
@ford8630power ja, tijdens het snijden van het onderste blok zetten we de mast drukloos idd.
Renze
@ford8630power Da's inderdaad een goeie opmerking !!

Inderdaad, de beugels om de zaagcilinders heen, raken normaal de grond en tillen het blok de laatste 5cm van de straat om het onderste glad uit te zagen. Afgezien van de baard die je aan het blok krijgt, krijgen de spankabels van de kuilvoersnijder ook redelijk wat te verduren als ze de shovel mee omhoog moeten tillen tegen de oliedruk in de hefcilinders in.
Valtra-Fordpower
Heel apart, is die kuil zo hard of je mes bot? zo extreem red ik niet 😛
dx11
@Valtra-Fordpower nee, was de stoep van de kuil, het bovenste blok en misschien net niet tot helemaal onder door gesneden. mes is niet stomp, zit nog niet zo lang een andere op.
Valtra-Fordpower
@dx11 Ander blad alleen neem ik aan?
maar wat bedoel je met stoep?
dx11
Ja, binnenmes is al wel 10 jaar oud. De stoep, dus waar je de bult op (of in dit geval af) rijdt. dus daar zitten de lgen niet recht, maar lopen af. daarnaast zit het ook lomp vast idd.

casejxu
dx11
@casejxu niet gezien. wel wat ver 😃
casejxu
@dx11 en ziet er nog erg knap uit
Vreemde manier van voeren
+1
dx11
@bernard-vant-klooster tsja, wat is vreemd. T is eenvoudig, arbeidsextensief, makkelijk een goedkoop, dat is zeker
@dx11 dat geloof ik graag maar blijft er niet veel voer achter? En hoe doe je dit met mineralen en mais? Alle voeradviseurs zeggen dat een beetje mixen en losschudden echt de melkproductie wel bevorderd. Wij voeren ook wel eens zo als de voerwagen stuk is maar het kost echt veel meer tijd en de koeien vreten vaak veel minder op. En zijn die kuilsnijders niet gevoelig voor schade? Vroeger hadden we altijd gekloot met dat ding. Messen versleten, olielekkage, alles zo krom. Toen kochten we maar een kuilhappee. Daarna nooit meer gedoe gehad, alleen af en toe tanden slijpen. Iedereen zn eigen manier maar ik vraag me echt af hoeveel voordeel je hier aan hebt. Wel een hele mooie shovel trouwens
dx11
@bernard-vant-klooster restvoer wat voor de koeien achter blijft bedoel je? Ja dat wel. Is in mijn ogen alleen maar positief. Voer zat, alles wat ze niet lekker vinden mag de mesthoop wel op. Maken ze toch gewn melk van. Kuilhapper hier ook wel geprobeert, maar de kuilwand wordt ons niet strak genoeg naar het zin, de blokken zijn te klein en niet voor het voerhek te verdelen, en er wordt veel meer gemorst op het erf. Mais voeren we tegenwoordig gewoon met de shovelbak, schuiven we het er zo voor. Dat los schudden beviel ons ook niet. Er ligt veel te weinig voer voor het hek en ze schuiven door het selecteren veel voor het hek weg
dx11
@bernard-vant-klooster ik zou zelf trouwens wel met een mengwagen willen werken. Dit vooral om wat op krachtvoer te sparen, en het ruwvoer optimaler te gebruiken. Dan is het ook mogelijk om bijvoorbeeld voerbieten en tarwe te verbouwen om dat te voeren

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Trioliet Kuilvoersnijder ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!