Foto van een Claas Volto 1320 T, bezig met poseren.. Foto is geplaatst door jordi 1455 op 02-01-2015 om 22:18:27, met 13 reacties.

Claas Volto 1320 T

15.869 foto's van @jordi 1455

jordi 1455
Foto van een Claas Volto 1320 T, bezig met poseren.

Reacties

john deere 7810
Nou.... kan aan mij liggen maar het lijkt me een waardeloze constructie
Loeideutz
@john deere 7810 Waarom is het waardeloos?
Kamps
@john deere 7810 nou verklaar je nader? 1 van de weinig schudders met deze werkbreedte die gewoon met 1x dw werkt
marco2250
@Kamps veel scharnier punten lijkt mij die niet worden gesmeerd bij boeren en een lichte constructie
john deere 7810
@Kamps

Ik vind het een ingewikkelde constructie voor het opklappen, daarnaast vind ik de constructie er alles behalve degelijk uitzien. ZEER veel draaipunten. het doet me een beetje denken aan de oudere krone schudders. Een bonk elende. en die voorste loopwielen kun je om de paar jaar vervangen met de lagers er bij. want dit is veel te veel gewicht voor 2 van die bandjes. Ze staan na een winter er in het voorjaar plat onder met een bult haarscheuren. Vind het gewoon ingewikkeld en licht gebouwd ding.

Neem aan dat dit een 13 meter is? Een kuhn 13002 (13 meter) of 17002 (17 meter) is ook met een dubbelwerkend ventiel te bedienen. Hoe het bij andere merken exact zit weet ik niet.
john deere 7810
@Loeideutz

zie bovenstaande reactie
Kamps
@john deere 7810 die bewuste kuhn waar jij op doelt, werkt met EH bediening en als je t dan over boeren hebt, dan word dat ding int voorjaar uit de schuur gehaald en staat deze s zomers buiten, iets met electrische bediening en wat water?
Maar terugkomende op de volto 1320, ding hoeft vrij weinig (lees jaarlijks) op zn scharnierpunten gesmeerd te worden. En ken meerdere gebruikers die juist zeer tevreden zijn over de eenvoud en de degelijke bouw van de machine....
Ruben-Wind
@john deere 7810 sommigen hebben zon steunpoot er voor op zitten dan rust het niet op die banden.
Ruben-Wind
@john deere 7810 sommigen hebben zon steunpoot er voor op zitten dan rust het niet op die banden.
john deere 7810
@Kamps

tja ieder z'n meening he 😉
We hebben er heel wat van lopen met deze bediening maar nog geen enkel probleem mee gehad. Zo'n plastic zak voor de zekerheid er om heen is ook duur hoor.
En dat onderhoudsinterval is voor bijde merken wel gelijk.

Vind het mooi dat er nog mensen/gebruikers zijn die deze bouw eenvoudig vinden. Denk met name dat de aanschafprijs aanstaat.

Maar deze discussie komen we toch niet uit.
john deere 7810
@Ruben-Wind

klopt er zijn wel meerdere merken met zulke loopwielen waaronder ook kuhn. alleen deze worden ook als steunpoot/wiel gebruikt. En staat dus zo'n beetje zijn hele jaar op deze bandjes.
Ruben-Wind
Je kan ook gewoon er een steunpoot bij kopen bedoel ik.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Volto 1320 T ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!