Foto van een JCB Fastrac 8250, bezig met voeren.Dagelijks tafereel.. Foto uit 2013. Foto is geplaatst door worteljcb op 08-01-2015 om 22:14:16, met 33 reacties.

JCB Fastrac 8250

worteljcb
Foto van een JCB Fastrac 8250, bezig met voeren.
Dagelijks tafereel.. Foto uit 2013

Reacties

john deere 7810
Toe maar lux voertrekkertje hoor
Kan mooi hoeveel rose 's hebben jullie nu?
@worteljcb Waarom zo'n zware trekker aan de mengwagen? Geen andere ter beschikking?
worteljcb
@john deere 7810 Gelukkig doet hij meer dan voeren alleen 😉

@johndeere6910forever kunnen er zo'n 3500 staan op het bedrijf. Bezetting wisselt natuurlijk altijd iets maar staat over het algemeen vol.

@fendt716,311driver Deze mengwagen kan met ons rantsoen wel 200pk gebruiken. Deze heeft ruim 260 dus staat op 1450 tpm te mengen. Lekker laag brandstofverbruik, veel lager dan een 200 pk trekker die er plat voor ligt. Bovendien is dit onze hoofdtrekker en kan hij bij zat andere klusjes z'n vermogen wel kwijt 😄
johndeere6230
Dat lijkt mij wel mooi werken zo met een dak over de sleufsilo's
jd6125R power
@worteljcb bevalt die fastrac een beetje?
En Hoeveel uur staat er nu op de klok?
@worteljcb Die mengwagen is toch niet groter dan 24 kuub? Ik vindt dat wel heel veel als er 200pk voor moet staan, vraagt die zoveel vermogen?
jefke
Een rantsoen voor een rosé is ook niet zo 'luchtig' als van melkvee denk ik?
gkgerbengk
@jefke Dat ligt er maar net aan welke voervoorlichter je hebt en war de waarden zijn van je kuilen en krachtvoer enz. Hebben voor de 16m3 soms een trekker staan van 80pk. Die kan het net doen. Normaal staat er een 120pk trekker voor die kan het zat aan. Is zo'n 8 ton aan product als je hem goed vol hebt.
worteljcb
@jd6125R power Ja dat gaat best, beer van een trekker! Niet veel problemen mee gehad tot nu toe en heeft nu 8000 uur. Geen spijt van deze aankoop :lol:

@fendt716,311driver Hij is inderdaad 24 kuub met 2 vijzels en vraagt (te) veel vermogen. Dat vinden wij ook. We hebben er wel eens een 30 kuubs USA achter gehad met 3 vijzels, die trok stukken lichter. De bak van deze wagen is rond de 230 cm breed en heeft vrij brede vijzels. Dat is een van de redenen waarom hij zo zwaar trekt. De vijzels hebben een compleet andere bouw dan bijvoorbeeld een USA. Maar deze BVL is wel heel robuust! Iedere ochtend gaan er 5 balen in, 1 stro, 2 vierkante en 2 ronde kuilvoerbalen. Deze zijn gewoon heel nog, trekken we niet uit elkaar en gooien we zo met twee tegelijk erin. Maar dat hoef je met die USA wagen niet te proberen, dat weet ik wel zeker. En deze doet het al dik 6 jaar.. Het is allemaal wat..

Bij ons was ooit een Fendt vertegenwoordiger die het ook onzin vondt dat die oude Fastrac van 150 pk er plat voor lag. Hij kwam met een nieuwe Fendt 818 en zou wel ff laten zien wat pk's waren. Aftakas op 1000, voermengwagen op hoog en gas erop. Die trekker ging 3 maal achtereen uit. Pas met de mengwagen op laag en de trekker op 540 en half gas aftakas aan ging de wagen draaien. Die oude Fastrac deed het wat gemakkelijker, dus een 818 is er nooit gekomen :lol:
@worteljcb Hoeveel beesten hebben jullie? En wat voor werk doen jullie er nog mee? transportwerk tegen 80km uur?
worteljcb
@fendt716,311driver
Quote @fendt716,311driver:
kunnen er zo'n 3500 staan op het bedrijf. Bezetting wisselt natuurlijk altijd iets maar staat over het algemeen vol.

De JCB doet gras maaien en balen transport. Hij rijdt altijd mee met de mais voor onszelf of staat op de bult en doet nog andere klusjes. Keer paar dagen dumperen en noem maar op.
We hebben er een jaartje perspulp mee getransporteerd, 2 keer in de week, omdat we een grote kuil hadden gekocht. Dat ging idd met 70 km/uur (maximum snelheid). Maar tegen vrachtauto's kun je niet transporteren vanaf fabriek.
jd6125R power
@worteljcb die BVL voerwagens zijn idd fijne wagens.
wij hebben ook een USA 24 kuub's gehad op demo onze 6210 ongeveer 95pk kon hem met moete aan en dan zat de wagen nog amper vol dus dat weert hem ook niet.toen hebben we de BVL maar achte de kanten gehaalt haha en daar hebben we nu ook al heel wat jaartjes schik van!! Het handigst is dat alle drie onze trekkers er voor kunnen en hem goed aan kunnen!! Hoeveel vrachten voer maken julie per dag eigelijk?
worteljcb
@jd6125R power Dus jullie BVL trekt lichter dan die USA?
Euh 4 a 5 per dag. ligt een beetje aan de leeftijden
jd6125R power
Oke ja zekerweten een usa komt er niet in bij ons
worteljcb
@jd6125R power Toch vreemd, die 30m3 USA met 3 vijzels trok aanzienlijk lichter dan onze 24m3 BVL met 2 vijzels.. Dat is precies andersom :shock:
jd6125R power
@worteljcb oke ja dat is idd toch vreemd!!
sjonnies
Geloof ik best dat dit 200 pk vraagt hier in de buurt ook een rose mester new holland 100 pk met 12 kub seko met ruim 6 ton voer dr in kan net baas
worteljcb
@sjonnies Idd hier gaat zo'n 12 ton in, dus dat klopt wel. Maar 14-15 ton is hij ook niet vies van 😃
sjonnies
@worteljcb voer je veel producten in de voerwagen? ik denk dat je die boer ook wel kent waar ik het over heb
worteljcb
@sjonnies Verschilt wel eens. Ligt aan de voerprijzen he. Maar 8 producten heb je zo..
Weet ik zo niet..
sjonnies
@worteljcb oke dat is daar zo ook, die heeft dr 1600 en stond laast in de boederij over zijn voerkosten die 15 tot 20 % lager zijn
worteljcb
@sjonnies oke zal eens kijken.. Interessant!
Valtrapowerr
Voeren jullie gras aan de rose's dat je het over balen hebt?
SJB533
@Valtrapowerr
Kan dat niet?
gkgerbengk
@SJB533 Niet kunnen is teveel gezegd. 😃
SJB533
@gkgerbengk
Sterker nog, je mag er rustig mee beginnen. Maand of 2-3 voor de slacht moet je dat trouwens niet meer doen 😉
worteljcb
@Valtrapowerr Ja we voeren gras. Maar ligt er maar net aan wat voor soort gras he
gkgerbengk
@worteljcb En op wat voor een leeftijd mest je ze dan af? Jonge of oude rosé?
Valtrapowerr
@worteljcb Ja ik weet niet, wat voor soort gras voer je dan?
worteljcb
@gkgerbengk Oud rosé

@Valtrapowerr Wij hebben veel gras van vogeltjesland en dat kunnen we prima voeren volgens m'n pa. We pakken natuurlijk wel wat oudere balen, niet de nieuwste. Ik heb er ook geen verstand van hoor, bedenk het rantsoen niet.. 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de JCB Fastrac 8250 en hebben de trefwoorden voeren en tf week - 2015 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!