Foto van een Duport Tank, bezig met poseren. zei tegen mijn zoon als je je huiswerk niet maakt bel ik jou juf op. hij zegt als je dat doet zet ik je tank op klossen.
je ziet het ik heb gebeld

Duport Tank

Foto van een Duport Tank, bezig met poseren. zei tegen mijn zoon als je je huiswerk niet maakt bel ik jou juf op. hij zegt als je dat doet zet ik je tank op klossen.
je ziet het ik heb gebeld

Reacties

case-inter
Hahaha, en terecht 😃
fendt308-driver
Remmerij oplappen?
SJB533
@fendt308-driver
Ja, als hij toch op de bokken staat 😃
fendt308-driver
@SJB533 of een nieuwe tank op z'n as 😃
Favorit614
ROR as er onder?
Fendt926Driver
Quote @fendt308-driver:
Remmerij oplappen?
ja voering was nog niet op maar het exentriek stond rechtop met remmen dus reed niet zo fijn meer. komt nu 2cm voering op.
Fendt926Driver
Quote @Favorit614:
ROR as er onder?
zou zo maar kunnen. dacht altijd dat er een bpw as onder een duport tank zat. maar deze heeft wel andere naaf kappen. ook de bevestiging van de remschoen had ik nog niet eerder gezien.
is ROR net zo goed als bpw of gelijk of beter?
Favorit614
Quote @Fendt926Driver:
is ROR net zo goed als bpw of gelijk of beter

Maakt niet uit qua kwaliteit, BPW is gemakkelijker met onderdelen vind ik.
ROR heeft de naafdoppen met inbusboutjes vast gezet.
Fendt926Driver
Quote @Favorit614:
ROR heeft de naafdoppen met inbusboutjes vast gezet
dat is al wel veel beter dan bpw. hoeveel naafdoppen ik wel niet ben kwijt geraakt bij mijn vorige tank..... bij deze nog geen een. en bij de vorige werden ze strak aangedraaid maar 2 maand later was er weer een weg. puur door het draaien in het vet lopen ze los.
alles wou ook prima los bij deze as alle pinnen en overbrengingen hebben vetnippels. ben er wel blij mee.
bij buurman van een bpw tandemas hebben ze alles met de snijbrander eraf moeten branden om erbij te kunnen
john deere 7810
@Fendt926Driver

1 drupje van dat spul en dan loopt het niet weer los 😃
Fendt926Driver
Quote @john deere 7810:
1 drupje van dat spul en dan loopt het niet weer los
dat spul zit er zeker op als robert mij nieuwe naaf kappen erop zet maar er zit ook vet in dus dat spul zal wel niet helemaal aanslaan. en na een half jaar is je naafkap weer pleite,
spanstift of inbusbout is zekerder
radium45
ROR is bijna net zo goed als BPW, ROR heeft als - puntje iets vaker last van hangende remmen, dit komt mede door de remsleutel die iets meer aandacht vraagt. Als ik moest kiezen en prijs maakte niet uit, koos ik voor BPW. Amen.
Fendt926Driver
@radium45 dank je voor de info.
as met nieuwe overmaats remmen zit al weer dicht. kan ik er nog iets aan doen om dat hangen van de remmen te voorkomen of ga ik niet meer mee maken dat die nieuwe remmen eraf gaan als boer zijnde?
radium45
Quote @Fendt926Driver:
ga ik niet meer mee maken dat die nieuwe remmen eraf gaan als boer zijnde?

Normaal gesproken maak je niet mee dat remvoeringen die voor snelverkeer ontworpen zijn versleten raken. Het maakt nogal wat uit of je remt vanaf 40-45 km/h of dat je de hele tijd vanaf 90 km/h aan het remmen bent. Bij ROR is het idd zo dat bij het dunner worden van de voering de sleutel een keer in zon positie komt dat hij niet echt fijn weer terug komt. Klein deel schuld hieraan heeft de hydraulische beremming, wil nooit zo feiloos terug als luft.
mdoornekamp
@radium45 Nu we het toch over assen hebben; van de week loopt het wiellager van mijn 3 jaar jonge Strautmann er spontaan uit. FAD as 10 gaats. Dat vind ik wel wat snel. Of is FAD gewoon een slechtere as dan ADR of BPW.
hobbyboer
@mdoornekamp Kan eens gebeuren, toch?
Als het vaker voorkomt, misschien eens kijken wat er anders moet/kan.

Hoe vaak controleer jij je wiellagers?

Mijn streven is om 1 keer per jaar even te voelen/horen of ze nog mooi draaien.

Lang geleden heb ik met de mesttank 2 keer in korte tijd een wiellager kapot gehad. De laatste keer heb ik toen gelijk een gaatje erin geboord en een vetnippel gemonteerd.
Ik heb het idee dat dat veel problemen voorkomt.
mdoornekamp
@hobbyboer Na het eerste jaar alle wielen gecontroleerd. eentje zat speling op maar dat was niet deze.

In het eerste jaar door een stuurfout een betonpaal van 20 cm vierkant dwars door midden gereden met een voorste band van het tandem. Maar dat was deze ook niet. Ik denk ook gewoon pech. Maar wel de as en draad wat beschadigd. 😞
radium45
Quote @mdoornekamp:
is FAD gewoon een slechtere as dan ADR of BPW.

Ik moet zeggen dat ik een lichte voorkeur voor BPW heb.
mdoornekamp
@radium45 Heb ik zelf op zich ook. Soms is het een optie bij nieuwe kippers of opraapwagens. Dan kan ik beter 1000 eruo meer betalen voor BPW assen. 😄
radium45
@mdoornekamp Dat prijsverschil zou ik er vlot voor over hebben denk ik.
mdoornekamp
@radium45 De remmen doen het trouwens prima van deze assen. Maar vooral voor de opraapwagen vind ik betrouwbaarheid heel belangrijk. Daarom rijdt ik nu jong. Baalde verschrikkelijk dat ik om een wiellager stil stond. 😄
casepuma
@mdoornekamp Haal maar eens een nieuwe as los en kijk maar eens hoe weinig vet erin zit daar schrik je van.
Tegenwoordig met al die rotondes heeft het rechter achterwiel het er niet beter op gekregen en 50km of nog sneller doet ook geen goed.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Duport Tank ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!