Tja, het was droog genoeg volgens de boer ... Verhaal dat vaker terug komt ;). Foto is geplaatst door mike_v op 18-02-2015 om 20:34:39, met 8 reacties.

USA Equipment Mesttank

mike_v
Tja, het was droog genoeg volgens de boer ... Verhaal dat vaker terug komt 😉

Reacties

Loeideutz
Sommige collega's vinden het droog genoeg als je niet vast rijdt. Die vinden het belangrijker dat de stront op het land ligt of dat deputatie leeg is. Ze zijn er ook van overtuigd dat ze met de cultivator en de ploeg de boel weer op orde krijgen.
walker1
@Loeideutz Waarom zouden ze het met de cultivator of ploeg niet in orde krijgen? Als ik af toe foto's zie van de maisoogst dan stelt dit spoortje helemaal niks voor. En blijkbaar krijgen ze land waar ze met zware kippers en 3 trekkers ervoor de hele dag aan het modderen en vastzitten zijn ook wel weer in orde.
mike_v
@Loeideutz, dit was nu meteen met een cultivator weer dicht getrokken. Gewoon een rotter plekje, nog niet het grootste probleem dus. Nu was het maar een kwartiertje wachten op een sleeptrekker. Maar met wat meer geduld (indien mogelijk!) had het waarschijnlijk ook vermeden kunnen worden.
Mc_douwel
Het is vaak net hoe hoog de nood is bij de boer zelf
mike_v
Inderdaad, als het moet dan moet het @Mc_douwel.
tombo
Toch wel een verschil van tijdstip, sporen maken in het najaar is niet zo erg dan nu deze periode.
In het najaar trek je deze toe, als de akker het toelaat tenminste, dan kan de grond heel de winter als het ware uitvriezen. Daarmee dat men ook de natste percelen nog vaak ploegt voor de winter.
Maar bij sporen maken vroeg in het voorjaar kan men deze nog moeilijk in perfecte staat herstellen,
ofwel moet men veel geduld hebben en lang wachten.
Ronijn
Het is ook afhankelijk van de soort grond. Als je dit soort geintjes hebt met veengrond rij je het helemaal dol. Als ik dat hier achter in het land heb, kan ik nog zeker 3 jaar zien waar het spoor gezeten heeft. De grond slaat dicht / dol en er groeit bijna niks.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de USA Equipment Mesttank ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!