Foto van een Trioliet Triomix (voermengwagen), bezig met voeren.
Nieuwe voermeng kar. Met achter losser

Trioliet Triomix (voermengwagen)

caspiero
Foto van een Trioliet Triomix (voermengwagen), bezig met voeren.
Nieuwe voermeng kar. Met achter losser

Reacties

velsje
Hoeveel m3 is deze?
hobbyboer
@velsje Volgens mij zie ik 1-1200 op de kuip staan, ik denk dat dat 1 vijzel en 12 m3 betekent.
caspiero
@hobbyboer Klopt is inderdaad 1 vijzel en 12 kuub. voeren er 140 koeien mee
hobbyboer
@caspiero Mooi karretje! Ik zie dit type nu voor het eerst, hoe bevalt hij?
bram power
@caspiero 2 karren voer per dag dus?
velsje
@caspiero oo, dan is die mooi klein en compact. lijkt kleiner dan onze, die is ook 12m3
hobbyboer
@hobbyboer Onze peecon pacman heeft ongeveer dezelfde bouw, afvoerband achter en de as ook iets naar voren, ik vind dat handig, mooi tot achterin de stal lossen en met de as iets naar voren is hij ook lekker wendbaar.
Nadeeltje is dat de dissel omhoog wil met laden, maar met een beetje stevige trekhaak is dat geen probleem.

Deze heeft de ronding van de laadklep wel iets lager, voor het zicht tijdens het laden mooi, maar is de losdeur groot genoeg voor een beetje snel lossen?
Of hebben ze die heel breed gemaakt?

Wil je daar eens een foto van maken?
Ben wel nieuwsgierig.
ford8630power
Lijkt precies op een van lengerich zo.
claasfan
Mooi ding
Klein maar fijn
robertIHC1056
@ford8630power maar wel 2 beetjes zwaarder haha
caspiero
@hobbyboer Klopt de dissel komt iets omhoog met laden. maar zit nu een andere trekhaak in waar door er bijna geen ruimte meer tussen zit. Als je de klep openzet heb je goed veel zicht dat is wel ideaal. er zit ook nog een camera in de ronding van de laadklep. Dus qua zicht niks te klagen. Lossen gaat niet overdreven snel maar gaat wel mooi, voordeel is dat je niet in een keer een hele dot krijgt. zal er vanmiddag wel wat detail fotos van maken. Die los klep werd de eerste dag een beetje open geduwt tijdens het mengen dus hebben ze vanochtend een terugslagklep op gezet en nou werkt die weer top!
assink
Snijdt deze of drukt deze een mes door het voer?
ford8630power
@robertIHC1056

Inderdaad! Een 12 kuuber enkele vijzel weegt bijna net zoveel als een zelfladende van lengerich 17 kuuber met 2 vijzels.
ricooo12
Mooie voermengwagen!
Maar kan je met leeg draaien het voer nog goed zien of zit er een camera op ?
caspiero
@assink Deze snijd, hiervoor hadden we 3 weken er eentje op demo en die drukte alleen maar dit werkt wel iets netter, al duurt het naar mijn idee wel iets langer voor dat die beneden is, maar de structuur blijft er beter van
caspiero
@ricooo12 Lossen gaat best! vanuit de trekker kan je presies zien waar die het neer gooit. En op de spiegels zie je alles.
caspiero
@hobbyboer #left
#left
ricooo12
@caspiero aha oke dan
hobbyboer
Quote @caspiero:
@hobbyboer #left
#left
Bijgevoegde foto's:

Dank u. de losdeur is inderdaad breder zo te zien.

Ik vind het een mooie machine.
jd premium
@caspiero Mooie mengwagen, bevalt de wagen nog goed? Wij zitten ook te denken aan zn mengwagen maar denk jij dat hier voer in past voor 100 melkkoeien?
Alvast bedankt.
caspiero
@jd premium De voerwagen bevalt nog prima! Wij voeren met deze 12 kuuber 145 koeien mee en dat gaat heel best, we laaie wel 2 wagens en dan zitten ze ongeveer voor 3 kwart vol en dan zit er ong 3500 kilo in. als je goed je best doet gaat er bijna 5 ton in dus weet niet hoeveel jullie per dag voeren maar denk als je goed je best doet dat je met 1 wagen het net zal halen, maar voor het resultaat is het mooier bij ons om 2 keer een wat kleinere wagen te laden
jd premium
@caspieroOke bedankt,we voeren nu rond de 4800kg per dag dus dan zal het net moeten gaan in 1 wagen. Weet jij of deze wagens ook met twee vijzels verkrijgbaar zijn?
Ik vind dit wel mooie voerwagens omdat je snel en met 1 trekker kunt voeren.
ford8630power
@jd premium

Ligt er ook wel aan wat voor rantsoen je hebt, soms is de wagen met 3 ton voer al vol, en soms met 6 nog niet. Hangt van nogal wat factoren af. Ze zijn ook wel met 2 vijzels te koop, als je wat ruimte over wilt houden zou ik zoeen kopen. Plus dat een wagen met 2 vijzels ook veel sneller mengt.
jd premium
@ford8630power Klopt hangt sterk van je rantsoen en ds. gehalte af hoeveel kg voer erin kan. Op dit moment melken we 100 koeien maar ik ben van plan om 1 keer daags te voeren dus denk dat misschien een iets grotere wagen geschikter is.
Het probleem alleen is dat we een U stal hebben dus wil ik het liefst een achter lossende wagen hebben en weet niet of Trioliet een 16m3 wagen van dit model levert die achter lost.
ford8630power
@jd premium

Bedoel je zoals op deze foto een bandje achterop? Dat hadden wij achteraf gezien ook moeten hebben. Wij voeren ook 100 koeien, maar dan met een 17 kuubs v lengerich, die zit soms ook al goed vol.
jd premium
@ford8630power Ik bedoel inderdaad eentje met een bandje achterop om alle vreet plaatsen voer te geven in onze U stal.
Jullie hebben trouwens ook een mooie voermengwagen.
ford8630power
@jd premium

Bevalt ook goed! De loskleppen wil ik ook niet weer missen, bandje achterop en kleppen is het mooist.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Trioliet Triomix (voermengwagen) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!