Foto van een John Deere 6175R, druk bezig met Poseren.. Foto is geplaatst door mdoornekamp op 04-03-2015 om 19:44:03, met 35 reacties.

John Deere 6175R

mdoornekamp
Foto van een John Deere 6175R, druk bezig met Poseren.

Reacties

deutz dx 470
Je zit toch kort bij de 4m hoogte ofni? :-\
EA_MF
@deutz dx 470 voor een viaduct even de bovenste haspel wat laten zakken, dan gaat het sws 😉
mdoornekamp
@EA_MF bovenste haspel laten zakken gaat wel langzaam en je ziet niks meer. Meestal doe ik alleen de fronthef naar beneden. Die bovenste haspel hadden ze best wat lager kunnen maken, want die tussenruimte is alleen een 'kijkgat'.
mdoornekamp
@deutz dx 470 in deze stand rond 430 cm 😃
Andre150
Mooie combinatie zo. Wat weegt dit nu ongeveer?
JD 6430 The Best
Banden staan nog wel aardig hard. Laten jullie die nog zakken?
mdoornekamp
@Andre150 weegt eigenlijk te veel. Maar je wilt ook capaciteit en duurzaamheid.
Andre150
Ja dat is een lastig evenwicht. Veel plezier met dit span ????????
mdoornekamp
@JD 6430 The Best banden nu op 1,5 bar voor transport. Zitten grote kogelkranen op om de spanning razendsnel te verlagen. Savonds weer oppompen met de compressor waar we de slangen mee leegblazen. In 1 à 2 minuten staat ie weer op spanning.
Rick deerefan
@mdoornekamp wel leuk idee zo met die compressor deden wij eerst ook maar in de praktijk komt er niet veel van haha nu maar een drukwisselsysteem dr op gebouwd
mdoornekamp
@Rick deerefan ja daar zit ook wat in. Wij vonden een goed drukwisselsysteem te duur. Als het nat is doen we de lucht er wel uit. Is ook een kwestie van gewoonte. Als het droog is doen we minder met lucht. Of je rijdt wat langzamer naar de volgende klant die dichtbij woont.

Wij hebben gewoon een pijpje op de kogelkraan waar ik de slang los op druk. Collega zet lucht erop en 15 seconden later is ie vol. We meten de druk niet.
JD 6430 The Best
Oke best handig systeem zo idd. Zijn die trelleborgs wat soepel?
mdoornekamp
@JD 6430 The Best ja ze willen nog wel buigen onder het gewicht. Michelin gooit er ook met de pet naar in deze klasse. Het moest trelleborg of continental worden. Daar rijdt bijna iedereen op met dit formaat trekkers. Zoals de grotere Nh T7 en case puma's
JD 6430 The Best
Ja klopt. Die MachXbib gaat maar tot 710 dacht ik.
fendt-412
@mdoornekamp

machxbib 900/50r42 past niet of maken ze die niet meer?
Rijden ook wel andere loonwerkers op rond dacht ik.
Hebben zon kaal setje onder de tank liggen. Loopt wel erg mooi, alleen jammer dat ze bij flink aflaten in de bochten de zode open draaien en beton zwart maken.
mdoornekamp
@JD 6430 The Best ja of je komt in de hakselaar banden terecht en die zijn sowieso veel stugger. En Michelin haalt de breedte vaak niet. De xm 108 en multibib lopen er trouwens wel heel veel en doen het ook goed. Enige alternatief is de 900/50r42. Maar die is voor deze trekkers te laag en de luchtkamer is eigenlijk te klein.
JD 6430 The Best
@mdoornekamp klopt. 900/50r42 zit wel om die 7530 toch die eerst voor deze bemester stond?
mdoornekamp
@fendt-412 @JD 6430The Best de vorige trekker had deze banden inderdaad ook. Is maar 83 breed en door de relatief kleine luchtkamer moet je er meer lucht in doen en creëer je niet zo veel rups effect in de lengte van de band.
JD 6430 The Best
Aha oké. Dat heeft Michelin wel vaker dat ie wat smaller is als de maat aangeeft. Wanneer je de boutjes van de spatbordverbreder nog even zwart stipt valt het helemaal niet zo erg meer op als je deze foto zo ziet.
mdoornekamp
@JD 6430 The Best ja klopt. Niet zo veel tijd meer voor gehad. Dikke dag bezig geweest met alles ombouwen en afstellen en controleren. Beetje oefenen met GPS scherm. Nieuwe scherm indeling opgemaakt met nuttige info voor mij. Nog bredere voor spatborden er op gezet. (Van Fendt 😃 )
JD 6430 The Best
Even finetunen dus 😛 ik zat al te kijken naar die spatborden, die waren eerst toch echt smaller 😛 bedien je die bemester rechtstreeks via de trekkerventielen of via loadsensing?
fendt-412
@mdoornekamp
dat is nogal wat smaller. Heb het zelf nooit nagemeten. Andere merken zitten dichter bij de bandencode?

Dit zijn wel 42inch velgen of erg hoge banden op 38inch?
Vond deze serie eerst wennen om te zien, maar heeft toch wel wat 😄
mdoornekamp
@JD 6430 The Best Bemester gaat volledig via load sensing. Ik heb 4 electrische ventielen en die heb ik allemaal voor nodig. 2 voor de haspeltrommels, 1 om de kleine haspel omhoog/ omlaag te bedienen en 1 voor de fronthef zelf.
mdoornekamp
@fendt-412 dit is 900/60r 38 en die zijn 205 hoog. Gemeten breedte is 89 cm. De 900/50r42 is 195 hoog.

Ik moest er eerst ook wel aan wennen. Maar dat moesten we in het begin met de 6000 serie ook. Deze trekkers zijn trouwens wel een maatje groter dan de 7530. En de cabine is ook echt groot.
JD 6430 The Best
@mdoornekamp Aha, het vraagt nog wel wat van de trekker dus. Jullie hebben dan geen extra joustick erin voor extra ventielen zeker? Kunnen maximaal 8? Meende ik.
mdoornekamp
@JD 6430 The Best ja kunnen 8 in. Hebben 4 en ook geen joystick. Was misschien wel makkelijk geweest maar de flippers werken ook prima. Als ik een lang stuk slang moet ophaspelen zet ik de hydrauliek toch altijd vast. Dan heb ik weer een hand vrij.

Met de joystick moet je ook steeds wisselen met de knopjes er bovenop en dan kun je je ook nog weleens vergissen. Nu zijn flipper 1 en 2 voor haspels resp. onder en boven. Dan grijp je nooit mis. Bij de 7530 had ik een ventiel te weinig en zaten beide haspels op 1 met een wisselklep er tussen. Dat ging soms wel eens fout in de haast.
jeroen13
@mdoornekamp
michelin heeft de maat 900/60R38 niet?
En wat vind je van een axionbib 800/70R38? die platten ook mooi af en hebben een zeer grote voetprint door die ultraflex.
waarmee laat je de bemester heffen/zakken en de arm om de slang onder de bemester uit te halen? ook via een ventiel van de trekker?
mdoornekamp
@jeroen13 de axiobib is wel een mooie band. Of evt de oudere machbib. Is echter geen 900. En daar kijken klanten toch naar. Anders hadden we misschien vredestein genomen. Maar die gaat ook maar tot 800.

De bediening (hydrauliek) van de bemester gaat via load sensing. Die bedien ik met de knoppen kast. Het zwenken en uitschuiven gaat automatisch als ik commando heffen of zakken geef.
930triplemaaier
@mdoornekamp wat ik hoor in mijn omgeving is dat trelleborg en veel andere merken op den duur in de wang kapot scheuren als er veel op lage bandenspanning gereden wordt waar michelin het gewoon vol houdt
930triplemaaier
@JD 6430 The Best michelinag.com/Agricultural-tires/Tractors/…
daar vindt je een overzicht van de machxbib maten
mdoornekamp
@930triplemaaier vorige trekker zat Michelin 900/50r42 op. 7500uur op lage spanning gereden. Nooit problemen
jeroen13
@mdoornekamp
ja idd vind ik ook! Als je kijkt naar dit filmpje zie je hoe zon band serieus afplat en waarschijnlijk een grote voetprint heeft.


Maar een michelin is ook wel een pak duurder. wist ik niet dat michelin geen 900/60R38 leverde. ja idd vredestein ook 800/70R38.

weer wat bij geleerd! hier zie je dat niet in belgie sleepslangen. of toch niet in midde belgie
mdoornekamp
@jeroen13 trelleborg plat ook wel aardig af. En Michelin is inderdaad flink duurder. Ik heb ook wel goede ervaring met vredestein 800/65r32
jeroen13
Platten mooi af idd!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6175R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!