M'n nieuwe doorzaaimachinehttps://facebook.com/Woltersagriservice. Foto is geplaatst door Pascal op 15-03-2015 om 13:50:26, met 26 reacties.

Vredo Doorzaaimachine

794 foto's van @Pascal

Pascal
M'n nieuwe doorzaaimachine

facebook.com/Woltersagriservice/

Reacties

reinder-mf
Mooie machine, Facebookpagina en de folders zien dr gelikt uit! Succes er mee!
mf 6150
Veel succes ermee!
deutzgek
Toch maar een gekocht :-)aan komende week proberen zeker
Pascal
@reinder-mf @mf 6150 Bedankt!

@deutzgek Ja gaan t dit jaar proberen. Aankomende week nog niet, de wiedeg en nieuwe velgen zijn er nog niet en trekker moet nog wat aangepast worden. Grond is ook nog koud en nat.
Jij al begonnen?
deutzgek
Heel misschien eind van de week denk eigenlijk van niet nog nat zat morgen eerst maar is wat zaad bestellen heb mn eigenlijk nog niet klaar ook nog ff wat aanpassen.
wat voor trekker komt ervoor gelijk wiedeg erbij mooi veer mekaar zo.
fendt308-driver
Wat gaat er voor?
jdeutz6190
Wij hebben van daag al gereden met onze vredo agri air
Pascal
@deutzgek T lijkt droog maar ondergrond is nog zijknat ja.
De Case moet t gaan doen, fronthef is erop gebouwd en vd week komen er andere banden onder en nog wat andere kleine dingen. Zal niet veel over houden met de pk's maar moet lukken

Heb je dat gecoate graszaad ook wel is gezaaid, van Iseed?

@fendt308-driver de case
fendt308-driver
O, hier staat een 6.210R JD voor een 6meter en die houd hem amper aan de grond voor...
Pascal
@fendt308-driver Wat voor rol zit er achter dan, gladde of packerring? Mijne weegt 2200, goed te doen en een wiedeg voorin dus..
fendt308-driver
Gladde rol dacht ik
daan knol
@Pascal Mooie machine! 😄
Gaat het zaad teminste echt de grond in en niet een beetje der boven op
deutzgek
@Pascal klopt onderin is het nog veel te nat heb ik mn eigen vorig jaar ook een paar keer op verkeken loopt de rol gelijk vol.
ik zaai eigenlijk altijd gecoat zaad van LG meestal een havera 3 of 1.
Heb je welleens op graslanddoorzaaien.nl gekeken dat verhaal klomt eigenlijk precies overeen met mijn bevindingen.
Pascal
@daan knol Ik zit in de buurt! Haha

@deutzgek Ja site heb ik gezien, staan leuke rapportages op! Dat doorzaaien meer opbrengst geeft is nu wel bewezen, maar het tijdstip bepaalt t succes..
deutzgek
@Pascal klopt tijdstip dat is heel belangrijk.vind het wel leuk om dat zo te lezen en te vergelijken met mn eigen bevindingen.
ik denk dat een hoop mensen te bang zijn om eraan te beginnen ze willen te gouw resultaat zien
Pascal
@deutzgek
Het is wel echt van dit jaar dat het echt begint te leven. Doorzaaimachines zijn ook niet aan te slepen. Teveel kijken alleen naar de kosten, maar je moet verder kijken naar wat t op gaat leveren. Ik heb nu 3 klanten staan die 1 stuk willen proberen, als dat bevalt van het najaar/volgend jaar de rest.

Maarja, aankomend weekend weer nachtvorst dus t is nog vroeg zat...
deutzgek
De meeste boeren die het wel doen zijn er wel van bewust wat het opbrengt. ik heb vorig voorjaar een hoop gedaan die het wilde proberen bij meer dan de helft ben ik al een keer terug geweest wat ik nou wel zie is dat de stukken wel kleiner worden die ze doorzaaien maar wel echt nodig.
jammer dat het s nacht zo koud is grond moet wel een graad of 8 zijn begint wel mooi te drogen nou
jehan
De kunst is om dat gras wat er inhet voorjaar gezaaid wordt niet verstikt onder het andere gras ..meeste boeren laten het gras te lang worden op de percelen waar door gezaaid is
fendt-412
Mocht het gras nu al opkomen, overleeft het gras van 4week oud dan de maaimachine? Ik vraag het me af.
September lijkt mij veel geschikter, bodem is warm, vaak voldoende vocht en minder concurrentie van oud gras. Lijkt mij de kans van slager groter.
fendtjuh
@fendt-412

Denk dat dat wel wil, jong gras is wel sterk en zo hoog staat het dan nog niet. Of eind van het jaar beter is, deel zegt van wel idd. Toch is er nu ook wel vraag...
veeboertje
@fendtjuh jij hebt toch ook zo'n ding?? wat zijn naar jouw oordeel de beste ervaringen??
jehan
@fendtjuh augustus september is beste tijd van doorzaaien ..
Pascal
@fendt-412 @jehan @fendtjuh

Dat overleeft de maaimachine wel.
Als je nu doorzaait weet je wat je er dit seizoen aan hebt. Plus dat er nu veel vocht in de grond zit.
De afgelopen jaren was het najaar ook erg droog. En stel je zaait in het najaar en je krijgt een knappe winter, wat is er dan het jaar erop nog van over...

De combinatie met wiedeg verhoogt de slagingskans wel, hierdoor krijgt het nieuwe gras de ruimte en het bestaande gras krijgt een tik om uit te stoeien
fendt-412
@Pascal

in het najaar gras zaaien wil uitstekend.
Hebben zelf 2jaar terug in augustus een stuk grasland dood gespoten en eind september door de oude zode met een vredo opnieuw ingezaaid. Toen een beste plens water erop gehad, water stond op het land maar het is 100% geslaagd en zou het ook zo weer doen.

Hebben een aantal keren geprobeerd om in het voorjaar gras te zaaien met erwten. Welliswaar op bouwland maar toch heeft dat gras het in de zomer erg moeilijk. Wortelstelsel stelt weinig voor, al het water moet van boven komen. Nu trek je met zon vredo machine het land niet open, maar er staat nog wel veel gras dat wel een flink wortelstelsel heeft en de grond begint leeg te trekken.
john deere 7810
@fendt-412

najaar is veel beter. grond is warmer en staat het er sneller op. Je hebt dan ook niet zoveel last van onkruid.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vredo Doorzaaimachine ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!