Foto van een Onderdelen Wielen en banden, bezig met bemesten. Met goede banden geen sleepslang nodig.

Onderdelen Wielen en banden

Fendt412vip
Foto van een Onderdelen Wielen en banden, bezig met bemesten. Met goede banden geen sleepslang nodig.

Reacties

casejxu
Zal wel eem zwaarder trekken zo..!??
EA_MF
@casejxu op straat wel, in het land zou het lichter moeten trekken 😉
casejxu
@EA_MF zal wel tegen vallen
Fendt412vip
@casejxu Op de weg trekt het zwaarder inderdaad, op het land lichter omdat je minder insporing hebt.
bikkertie
@casejxu in het land lichter. Op de weg niet harder als 30 gaan rijden
Mc_douwel
Vinden de bandjes niet heel erg fijn zo zacht vooral die achterste niet
Fendt412vip
@Mc_douwel @bikkertie Hier staan de banden op 1,0 bar, de laagste spanning die mogelijk is bij dit gewicht uit de spanningstabel. Dan mag je ook niet harder dan 10 km/h rijden officieel. De tank staat hier ook wel iets schuin, daarom knijpen de banden wel meer.
Mc_douwel
@Fendt412vip heb ze niet allebei even hard staan
Herbert
@Fendt412vip welke maat banden is dat
Fendt412vip
@Herbert 750/60 R30,5
Fendt412vip
@Mc_douwel Jazeker wel, met een geijkte spanningsmeter geregeld.
Herbert
@Fendt412vip waar haal jij die tabel weg dan? Heb van hetzelfde type band 850 50 30.5 Rij nu rond met 2,5 bar onder een 9 m3 tank. Dan ongeveer 3 nokken aan de grond
Fendt412vip
@Herbert kennisakker.nl/advies/bandenkeuze/…

Ik zie nu dat ze ook nog wel op 0,8 bar konden. Dit zijn wel soepele banden met hoge wangen natuurlijk.
Misschien staan jouw banden ook op deze site?
Herbert
Oh ideaal die tabel. jaa die van mij staat er ook wel tussen. Kan nog wel wat zakken qua druk dus 😃 maar verder super banden. 100x beter dan de ballonbanden onder de vorige tank hahah
GROENEDEERE
Hier en je beweert dat je met goede banden geen sleepslang nodig hebt. Je rijd op 1 bar en dan al zo wangen. Dan heb je flink wat gewicht op de bandjes dus verdichting. De meeste sleepslang combies rijden al met een veel lagere spanning bredere banden en een lager eigen gewicht.
Tijd voor de fabeltjeskrant
johndeere6230
Geen sleepslang nodig haal je niet met een 14? Kuubs tank....
fendt818vario
@GROENEDEERE Misschien is de grond van hun niet heel gevoelig voor verdichten. Dat er geen sleepslang nodig is. Het liefst heb je een zo laag mogelijke bodemdruk.
Herbert
@fendt818vario en vergeet de kosten\perceelsligging niet. Niet overal ligt 20 bunder aan 1 blok 😃
Fendt412vip
@GROENEDEERE @johndeere6230 Ik bedoel in dit geval dat je ook met zo'n combinatie spoorloos kunt bemesten mits je goede banden hebt en de juiste omstandigheden kiest. Zoals dit jaar gaat het prima zonder sleepslang 😉.

Daarnaast kunnen sleepslangtrekkers ook nog behoorlijk insporen, vooral wanneer ze zwaar moeten trekken en zomaar dik 10 ton op de achteras krijgen. Dit zie je vaak bij mest uitreiden op de wintertarwe.
Fendt412vip
@Herbert Die 20 bunder aan 1 blok gaan we nog wel redden maar we hebben ook nog 20 hectare gras op 6 km afstand. Dat is de hoofdreden dat we ook zo'n relatief grote tank hebben.
ares697
De loonwerkers hier durven de banden niet zo zacht te zetten.
johndeere6230
@Fendt412vip

Ben ik het mee eens, sleepslang combinaties wegen tegenwoordig ook al richting de 15 ton, als het niet meer is. Wij thuis wegen vol rond de 12 ton de hele combinatie gok ik, dus dan weeg je minder, dan sta je weliswaar minder breed op de banden, maar hier zie je niet heel veel van terug is de ervaring bij ons.
fendt308-driver
@johndeere6230
Jij weegt geen 12 ton met die tank hoeveel kuub is die 8?
CaseCS130
@GROENEDEERE Spanning is belangrijker als gewicht op de band. Bij 1 bar maakt het gewicht niet zo veel uit voor de bodemdruk zolang je binnen het toelaatbare gewicht op de band blijft. Immers gaat de band meer wangen bij een toename in gewicht waardoor het draagvlak groter wordt.
Daarom is de 1 bar regel in combinatie met toelaatbaar gewicht op een band eigenlijk belangrijker dan de breedte van een band.
CaseCS130
@Fendt412vip Leuke website, mooie bandenverzameling op 1 plaats, handig.
fiatagriboy
@Fendt412vip Ik zou zo toch niet graag rondrijden..
Fendt412vip
@ares697 Het punt is dat je zo niet over de weg kan en loonwerkers hebben de banden vaak harder staan dan nodig omdat ze bang zijn dat de banden te snel slijten.
Fendt412vip
@fiatagriboy Waarom dure banden kopen als je ze niet optimaal benut? Ik probeer vooral in het voorjaar altijd op minimale spanning te rijden. Dit betekent vaak banden oppompen en aflaten maar beperkt wel de bodemverdichting.

Het is wel belangrijk dat je de juiste bandenspanning bij de juiste situatie hanteert. Je moet zo niet met 45 km/h over de weg gaan jakkeren 😉.
Fendt412vip
@CaseCS130 Het is zeker een mooie website. Ik ben hem bij toeval tegengekomen toen aan het opzoeken was hoe zacht de banden van de tank eigenlijk kunnen. Ik vind het vooral handig dat je ook de minimale spanning bij verschillende snelheden en gewichten makkelijk kunt vinden.
fiatagriboy
@Fendt412vip Daar heb je wel gelijk in, maar je rijdt mss je mest niet zo ver uit? Als alles rond het bedrijf ligt gaat dit wel ja 😄
johndeere6230
@fendt308-driver

7, kom trouwens rond de 13 ton uit... Dus dan weeg ik nog niet zoveel als de sleepslang, en die weegt continue zoveel ik word vanzelf lichter 😛
radium45
Bodemverdichting wordt altijd in de lengte gemeten, met het spoor mee dus. doe dit eens overdwars, dan zul je zien dat vooral bij brede banden een te lage spanning juist averechts werkt.
JD3010
@Fendt412vip Michelin en Trelleborg dacht ik ook, hebben daar een App voor gemaakt. Je moet de gegevens van de trekker etc. in voeren en een foto maken van de combi. Dan wordt de bandenspanning berekend voor je. Het werkt ook nog.
ares697
@Fendt412vip Dat laatste bedoel ik ook vooral
Fendt412vip
@JD3010 Dat zijn inderdaad ook handige apps maar dan moet je wel meer gegevens invoeren. Daarnaast weet ik de gewichten per band ook alleen bij benadering dus dan blijf je toch altijd iets boven de minimale spanning om zeker te zijn.
hobbyboer
Quote @Fendt412vip:
kennisakker.nl/advies/bandenkeuze/…

Ik zie nu dat ze ook nog wel op 0,8 bar konden. Dit zijn wel soepele banden met hoge wangen natuurlijk.

Klopt die tabel wel?
Ik zie bij de 30 km/h hogere gewichten staan als bij de 10km/h???
JD3010
@Fendt412vip Ik doe het vaak op het oog. Je kunt ook de belaste straal gebruiken uit de tabellen, dan werkt heel goed als je de belasting op de band niet weet. Zulke afplatting van de band is niet vreemd voor me. 😉
MaxxuM4ever
@JD3010 nee als je de Michelin XS onder de kipper hebt is dit een bekend gezicht zulke wangen.
De MF man
@Fendt412vip ik zit op die site te kijken maar volgens mij zie ik een knopje over het hoofd hoe krijg ik een andere band?
Fendt412vip
@hobbyboer Scherp opgemerkt! Ik keek alleen bij de 10 km/h en 40 km/h tabel, daarom was mij dat nog niet opgevallen. Dat lijkt mij inderdaad ook onlogisch.
Fendt412vip
@De MF man Onder het kopje advies staat een knop bandenkeuze, daar zie je halverwege de pagina 3 knoppen waaronder opnieuw instellen. Daarmee kun je andere banden kiezen.
De MF man
@Fendt412vip bedankt
selten
Quote @johndeere6230:
7, kom trouwens rond de 13 ton uit... Dus dan weeg ik nog niet zoveel als de sleepslang, en die weegt continue zoveel ik word vanzelf lichter

Tractor weegt 4 ton.
Inhoud tank weegt 7 ton.
Dan zou je tank zelf met bemester maar 2 ton wegen.
Ik denk dat je combi uitkomt op 15-16 ton.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onderdelen Wielen en banden ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!