In Vlaanderen staan er veel groenten. De streek rond Roeselare (B) wordt niets voor niets de 'moestuin van Europa' genoemd. Als er droge periode's zijn, zijn veel landbouwers en loonwerkers druk in de

Joskin Euroliner

1.030 foto's van @MMaarten

MMaarten
In Vlaanderen staan er veel groenten. De streek rond Roeselare (B) wordt niets voor niets de 'moestuin van Europa' genoemd.
Als er droge periode's zijn, zijn veel landbouwers en loonwerkers druk in de weer met aaltonnen en waterkarren. Loonbedrijf Vermeulen-Vandoorne uit Oostnieuwkerke (B) is daar ook één van. Velen hebben dan een systeem gemonteerd op de ketsplaat om water te geven, maar Ten huize vermeulen's bouwde men op hun Joskin Euroliner een sproeiboom.
Met deze techniek word er maar liefst tot 30% water bespaard, tegenover het klassieke systeem met de ketsplaat.
Door het watergordijn is er ook een bevloeiing onder lage druk, wat jonge planten ten goede komt.
Deze sproeiboom heeft opengevouwen een spanwijdte van maar liefst 24m!

Reacties

gypCaseXL
Waarom wordt er niet gewoon een haspel met sproeiboom gebruikt? is veel minder arbeidsintensief, is makkelijker in gebruik en heeft een grotere werkbreedte.
ares697
@gypCaseXL En je rijdt niet met zo'n zware tank door het gewas.
GROENEDEERE
@gypCaseXL vlaanderen is niet als Nederland dat je op elke straathoek een sloot tegen komt en daar uit kan pompen. Hun moeten vaak een stuk rijde voor wat druppels vocht
SJB533
Quote @GROENEDEERE:
vlaanderen is niet als Nederland dat je op elke straathoek een sloot tegen komt en daar uit kan pompen
En ik denk, dat het ook nog wel uitmaakt, wat je gebruikt, op hellingen.
GROENEDEERE
@SJB533
Daar zit vast en zeker ook een reden voor deze methode
GROENEDEERE
@SJB533
Daar zit vast en zeker ook een reden voor deze methode
gypCaseXL
@GROENEDEERE daar heb je gelijk in. Had vooral niet aan de heuvels gedacht, daar werkt een haspel met sproeiboom natuurlijk niet altijd.
O N
Misschien ook het feit dat niet iedereen zijn velden allemaal bij elkaar liggen en dan is een tank net iets mobieler 😉
Nils
@MMaarten

Als ik goed ban wordt dit vooral gebruikt in de tuinbouw voor de groententeelt maar Maarten weet het jullie wel te vertellen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Joskin Euroliner ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!