Foto van een Zetor Maxterra 165.. Foto is geplaatst door Crystal op 07-06-2015 om 10:00:37, met 5 reacties.

Zetor Maxterra 165

66 foto's van @Crystal

Crystal
Foto van een Zetor Maxterra 165.

Reacties

ZetorTwente
Hij bestaat dus nog steeds, die Maxterra, hopen dat hij ooit nog op de markt komt.

Weet jij hier toevallig nog meer van? @Renze
a3vandiejen
@Crystal Prachtige Zetor
Renze
@ZetorTwente Prototype is nog niet gesloopt nee. Zo heeft een 9045 prototype (9345 UR4) nog jaren rondgereden bij een oud-medewerker van de fabriek, gebruikt bij de bouw van zn vakantiehuis. UR4 prototypes werden gebouwd eind 70er jaren maar door de Communisten werd verbetering niet toegestaan. Daarom hebben ze in 78 een turbo aan de UR2 gehangen en kreeg je de 10045 en de 16045.

In de wandelgangen wordt gezegd dat de Maxterra in de vorm zoals hij gebouwd is als prototype, nooit verkocht zal worden. Er komt een Crystal met Deutz motor, en een verzwaarde Forterra achterbrug, tevens met een DSG transmissie. Vermoedelijk komt over 2 jaar, als het Motorpal Common Rail systeem klaar is dat voor de TIER 5 norm die nog in moet gaan in de toekomst, in 2017 de Zetor zespitter uit.

De fabriek en importeurs zeggen van niks te weten maar via andere kanalen (jaarverslagen enzo) kun je dit ongeveer eruit opmaken.
ursus
Ja , dat verhaal dat ze stoppen met hun eigen motoren, komt van een Engelse journalist.
Die veronderstelde het, maarja, een ieder maakt zijn eigen verhaal van.

Maar zal mij niet verbazen dat deze prototype, waar er wel al meerdere van gemaakt zijn, gewoon ergens plots te koop staan

(Zie je nu ook bij ursus, bij de grootste dealer in Polen staan ze 1 voor 1 te koop)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor Maxterra 165 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!