Foto van een Strautmann Mega Vitesse, druk bezig met Gras inkuilen.. Geplaatst door mdoornekamp op 29-08-2015 om 18:19:31, met 18 reacties.

Strautmann Mega Vitesse

Foto van een Strautmann Mega Vitesse, druk bezig met Gras inkuilen.

Reacties

711feldliebe
Nieuwe wagen? 42 kuub? Kan nog wel groter toch wagens zijn altijd te klein
Fendt926Driver
Quote @711feldliebe:
42 kuub?
je kunt altijd minder laden in een 42 kuubs wagen, nooit meer in een 35 kuubs.
ben zeer blij met mijn rapide met 42 kuub water inhoud dus zonder kopje erop. kan ook minder in maar met lange afstanden kan de hakselaar ook mooi alle hoekjes nog opvullen
Andre150
@711feldliebe waarom altijd groter? Word gek zat zo langzamerhand.
fendt-412
@Andre150
Heb liever 1 zon wagen te kuilen dan twee die iets kleiner zijn. Capaciteit van zon wagen kun je nog wel flink benutten. Komen er twee kleinere, dan wordt de capaciteit bij 9/10 klanten niet benut of de bult zit niet goed vast.

Een kleinere wagen wordt al weer krap genoeg, bedrijven worden groter en er wordt ook steeds meer per keer los gemaaid. 50ha per klant weg rijden is ook niet vreemd.
Andre150
@fendt-412 daar heb je wel een punt, maar inzake bodemverdichting moet het gewoon niet groter. Wij rijden met 1 wagen en dat bevalt de klanten goed. Ruim tijd voor het verdichten van de kuil. Zitten ook wel op klei en dan is de veenhuis zwaar zat als hij vol zit.
dx11
Quote @Andre150:
bodemverdichting
banden doen meer als de grote van de wagen voor mijn gevoel
case1155farmer
Vraagt deze wagen nu nog veel meer verwogen met laden?
mdoornekamp
@case1155farmer in het begin laad het niet zwaarder, maar als je begint vol te persen gaat deze trekker zo terug in toeren. Was ook wel zwaar gras en zat een mooie snee op.
case1155farmer
@mdoornekamp hoeveel pk is de trekker en hoe hard kon je rijden dan?
930triplemaaier
@case1155farmer 200pk is bij deze wagens geen luxe in het najaarsgras. Kheb een 3 asser strautmann demo wagen gereden met 200 pk ervoor int najaarsgras (oktober) en leeg kon ik toen niet harder dan 18km/h toen de wagen vol was had ik er rond de 17 ton in en nog lang niet vierkant vol. Ik reed toen geen 10km/h meer met laden
930triplemaaier
@mdoornekamp is deze wagen meelopend gestuurd of elektro hydraulisch?
mdoornekamp
@case1155farmer in begin 14 km in dikke wiersen. Als de wagen vol was 11 km. Trekker is 160/170 pk
mdoornekamp
@930triplemaaier deze is meelopend gestuurd. Is wat makkelijker als demo met aanpassen aan de verschillende trekkers. Elextrisch gestuurd voor je ook wel wat tegenstrijdige berichten over. Oliepomp is constant bezig en kost ook vermogen. En als je storing hebt, loopt de wagen in hondegang achter je aan 😞
930triplemaaier
@mdoornekamp eletrische besturing loopt wel makkelijker de bocht door onder moeilijke omstandigheden omdat je geen stuurstang hebt die aan de trekker loopt te trekken. De 3 asser strautmann waar ik mee gereden heb had eletrische besturing en die ging wel eens in noodloop(meelopend gestuurd) omdat de stroomvoorziening niet je van het was. Als je eletrische besturing neemt zorg dat je dan stroom hebt rechtstreeks vanaf de accu met een fatsoene laadklepstekker/krachtstroomstekker
mdoornekamp
@930triplemaaier voor een 3 Asser zou ik oomk.elctrisch doen. Voor tandemas is het een kostenplaatje. Was bespaar ik op banden slijtage en wat kost het in aanschaf. Ik kan zelf op zich prima met meelopend werken. Bediening zit bij strautmann gewoon op de kast.
930triplemaaier
De boeren waar je komt hebben allemaal ruimte genoeg?
mdoornekamp
@930triplemaaier Nee ook wel eens krap. Daarom kijk ik meer uit naar een mega 3401. Die is 30 cm korter dan mijn super Vitesse. En 20 cm breder, dus de cubs zitten er wel in.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Strautmann Mega Vitesse ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!