Foto van een John Deere 6930, bezig met hennep inkuilen.Hij durfde de kuil niet op ... Foto is geplaatst door NHfan97 op 07-09-2015 om 18:56:58, met 20 reacties.

John Deere 6930

NHfan97
Foto van een John Deere 6930, bezig met hennep inkuilen.
Hij durfde de kuil niet op ..

Reacties

Fendt926Driver
Quote @NHfan97:
Hij durfde de kuil niet op ..
lijkt me ook wel logisch met zo een kipbak.
en dan op een instabiele ondergrond ga je geheid om.
bij overheen rijden hou je vaart en kun je op de kuil kippen maar wijs is het niet altijd.
NHfan97
@Fendt926Driver Als je de kuil fatsoenlijk aanrijd is dat goed te doen . Ik zie soms mensen die met hun giant of ahlman of weet ik veel wat de kuil aanrijden , dan snap ik goed dat je de kuil niet op gaat. Maar hier was de kuil mooi vlak aangereden door een 18 ton's bulldozer , dan kun je hem gerust opkiepen .
NHfan97
@Fendt926Driver Probleem is dat dit 2 verschillende loonwerkers waren , en dat die daarom de kuil misschien niet vertrouwde .
Fendt926Driver
Quote @NHfan97:
Maar hier was de kuil mooi vlak aangereden door een 18 ton's bulldozer ,
met zo een paard op de kuil moet je alles ervoor kieppen gaat veel sneller en die heeft het er toch met 3 bak op de kuil
NHfan97
@Fendt926Driver Niet waar , dit is hennep en dat verdeelde zeer slecht dus duurde even voordat alles verdeeld was. Ik snap niet waarom jij denkt dat dit sneller is? Maar als je er een silage wagen bovenop zet die het mooi verdeelt gaat toch veel sneller ?
NHfan97
@Fendt926Driver Niet waar , dit is hennep en dat verdeelde zeer slecht dus duurde even voordat alles verdeeld was. Ik snap niet waarom jij denkt dat dit sneller is? Maar als je er een silage wagen bovenop zet die het mooi verdeelt gaat toch veel sneller ?
Fendt926Driver
How how. Als er iemand is die enorm voor silage wagens is met walzen dan ben ik dat wel. Maar snap wel dat je zo een kipper niet op de kuil wilt kippen
MaxxuM4ever
@Fendt926Driver Ik heb als akkerbouwer al nooit het gebruik van kippers in de silage begrepen, behalve dat het waarschijnlijk goedkopere karren zijn dan silagewagens en veel minder onderhoud vergen, maar je moet alles de kuil op werken terwijl er mooie wagens zijn die dat al voor je doen zodat er meer tijd overblijft om de kuil aan te rijden. Hier in de buurt is er geen loonwerker die met kippers rijdt, enkel bij mais over lange afstand om voldoende wagens te kunnen inzetten.
Fendt926Driver
Quote @MaxxuM4ever:
Ik heb als akkerbouwer
zou jij als akkerbouwer een kipper ter grootte als de foto hierboven gaan kippen op een instabiele ondergrond als een vastgereden kuil?
MaxxuM4ever
@Fendt926Driver Mijn eigen kipper sowieso niet, als de loonwerker ervan overtuigd is dat het kan dan wil ik best zijn kipper kippen op de kuil.
newholland6640
Hennep slecht te verdelen? Dat spul verdeelt machtig!
NHfan97
@MaxxuM4ever Het waren 2 verschillende loonwerkers , 1 loonwerker met de hakslaar (speciaal aangepast voor de hennep) die 1 kiepwagen meenam. De reden dat het een kiepwagen is is omdat de hennep te fel rond die rollen van een silagewagen draait (waarom hij niet gewoon de rollen eruit haalt snap ik ook niet . ) . En de andere loonwerker had 1 silagewagen mee en de bulldozer . Na een tijd hebben we de kiepwagen aan de kant gezet en gewoon verder gereden met de silagewagen want dat ging sneller.
NHfan97
@Fendt926Driver Instabiel ? Dan ligt de kuil er bij jullie toch heel wat anders bij als bij ons denk ik. Ofwel heb jij een andere mening over onstabiel.
NHfan97
@newholland6640 Hier toch niet hoor , ik heb niet zo heel lang staan kijken aan de kuil , maar het hing allemaal vast aan elkaar.
Fendt926Driver
Quote @NHfan97:
Instabiel ? Dan ligt de kuil er bij jullie toch heel wat anders bij als bij ons denk ik. Ofwel heb jij een andere mening over onstabiel
als een kipwagen aan de ene kant 30cm hoger staat dan aan de andere kant en je zet de hele 5m omhoog staat die boven 1.5m uit het lood dus meer gewicht aan die kant waar die al lager staat met als gevolg dat die kan omvallen. zet een kipper stil op de kuil en hij gaat zakken maakt niet uit hoe en met wat je hem hebt aangereden samen met uit het lood staan maakt dat die om gaat. sommige kippers hebben een ingebouwd waterpas die bij teveel scheef staan niet eens wil kippen.

maar weet niet hoevaak jij al met zo een grote kipper hebt gekipt op een kuil of in nat land. als jou ervaring zegt dat het kan moet je het doen. ik met 30 jaar ervaring zou het niet durven.
newholland6640
@NHfan97

Daar heb je gelijk in. Maar met een normale kuilverdeler is het super te verdelen. Beter dan Mais.
newholland6640
@Fendt926Driver

Het is niet voor niks dat het tegenwoordig bijna allemaal walkingfloor is bij vrachtwagens
NHfan97
@newholland6640 Ja dat zou kunnen , er hing een bak met 3 pinnen voor . Als hij wou verdelen rolde het gewoon in 1 blok vooruit (maar was natuurlijk ook even wennen voor de chauffeur want was de eerste keer in het hennep voor hem) .
newholland6640
@NHfan97

Dan was het product nog te grof, of de manier van verdelen gewoon verkeerd.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6930 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!