Foto van een Vicon DMP 3200, druk bezig met stuk zijn.  Bij onze maaier is het kruisstuk van de aandrijving kapot gelopen. Hoe kan ik deze vervangen? Kok er namelijk niet bij.

Vicon DMP 3200

Freekert
Foto van een Vicon DMP 3200, druk bezig met stuk zijn. Bij onze maaier is het kruisstuk van de aandrijving kapot gelopen. Hoe kan ik deze vervangen? Kok er namelijk niet bij.

Reacties

Redforever22
Door de trommel er om heen los te schroeven en deze te demonteren, dan moet je bij kunnen en kun je hem los halen. Anders even een onderdelen tekening op vragen, hier in kun je afleiden hoe het een en ander vast zit.
Freekert
@Redforever22 de trommel is een geheel,die boutjes aan de zijkant zijn alleen om eventuele plaatjes te monteren om het gras verder naar binnen te gooien. Maar ik weer niet hoe je die trommel demonteert.
henry case IH
@Freekert
je moet aan de achterkant van de maai balk een paar boutjes en moetjes los draaien en aan de andere kant ook iets zo dat je hem kan later zakken.
zo heb ik dat van de winter ook gedaan.
denk dat dat de enigste oplossing is. (??)
julian2003
Wij hebben m kapot gelast en later een stuk hout op de messen gezet en n balk er boven op en dan omhoog wippen
casejxu
Op de foto steken 2 boutjes uit. Tegen over deze zit een steun. Deze los draaien. De rechter kan van de tandwielkast zit op de maaier vast met 4 bouten. Deze los halen. Dan valt de tandwiel kast los en kan weg gelegd worden. Onder aan t kruisstuk zitten 6 inbus boutjes. Deze los halen en pak je zo t kruisstuk er uit
henry case IH
@casejxu
heb ik ook weer wat geleerd 😄
maar ik heb de hele maai balk er af moeten halen om dat hij iets gescheurd was.
licht daar een droge ass in of komt er eerst olie uit ??
casejxu
In de maaibalk zot olie. Bij jou denk ik bijna 2.5 liter. En heel veel tandwielen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vicon DMP 3200 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!