Steyr 8180 met de Rumptstad RPV 140-480 in de hef. Foto is geplaatst door marco steyr op 03-11-2015 om 19:24:13, met 7 reacties.

Steyr 8180

marco steyr
Steyr 8180 met de Rumptstad RPV 140-480 in de hef

Reacties

mdoornekamp
Is zo"n ruptstad nog een beetje slijtvast? jouw laatste rister lijkt ook versleten. Slijten deze risters ook vooral op de achterste punt? Dat doet Lemken ook.
marco steyr
@mdoornekamp met deze risters hebben ze vanaf 2007 op lichte zandgrond geploegd en ze waren idd op het achterste stuk het verst gesleten, er zitten nu allemaal nieuwe risters op maar die zijn zo een stuk langer.

Heb je interesse om zo'n ploeg te kopen? Want deze komt binnenkort te koop 😉
mdoornekamp
Ben op zoek naar een 4 sxhaar maar weet nog niet welk merk. Voor al het soort rister vind ik belangrijk en de prijs van de slijt delen. Wat voor ploeg krijgen jullie weer dan
marco steyr
@mdoornekamp we hebben zelf geen boeren bedrijf meer, deze ploeg heb ik voor de handel gekocht en helemaal in orde gemaakt. Als ik kijk naar de risters zijn er voor mij maar twee merken: rumptstad en kverneland, deze hebben mooie ronde en lange risters waardoor de grond goed gekeerd en weggelegd word. Als ik zelf ooit ga ploegen komt er dus één van die twee merken achter mn trekker.

Bij deze ploeg kan de laatste schaar afgebouwd worden, dus houd je een vierschaar over...als je in de toekomst plannen hebt om een grotere trekker te kopen kun je er zo weer een vijfschaar van maken.
mdoornekamp
Ok hoe oud is jouw ploeg? Ik vind rumptstad wel een goede ploeg, maar wel zwaar. Ik wil ook met 140 pk kunnen Ploegen. Evt met 5 scharen onder mooie omstandigheden
marco steyr
@mdoornekamp deze is van 2007, mn trekker heeft zo'n beetje 180 pk en hij kon hem op zich goed de baas op de ploegwedstrijd laatst, maar ik heb te weinig profiel op de banden voor het ploegen, ik rijd met deze banden ook trekkertrek.
Op het typeplaatje staat dat ie 2650kg weegt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 8180 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!