Mijn volledig opgeknapte Valpadana VMC 14, in dit geval met de (nog niet opgeknapte) ploeg, deze wordt aanstaande winter in Rumptstad kleuren gespoten. :)

Valpadana VMC 14

Boerenjongen16
Mijn volledig opgeknapte Valpadana VMC 14, in dit geval met de (nog niet opgeknapte) ploeg, deze wordt aanstaande winter in Rumptstad kleuren gespoten. 😄

Reacties

caseih1056xl
Moooi Jeroen!!

Alles geploegd nu?
Staat het filmpje al online?
Boerenjongen16
@caseih1056xl Ja klaar met ploegen dit jaar. Volgend jaar Februari en Maart(zandgrond), dan alweer bij de eerste ploegen. Dit najaar toch ruim een hectare geploegd, en dat is veel voor zo'n combinatie, haha. 😉

Ik ga trouwens ook extra wielgewichten laten snijden... zodat er aan elke kant circa 40kg komt te hangen, tegen het wielslip op de vette klei.

Filmpje nog niet online... Komt eraan. 😛
caseih1056xl
@Boerenjongen16 Mooizo, zo te horen is het ploegen erg goed gegaan 😉

Als jullie het stuk zandgrond gaan ploegen, dan neem ik aan dat de ploeg al in de Rumptstad kleuren is? 😛

Pas wel op dat je niet te veel gewichten aan de assen hangt, het is geen 4wd trekker 😉

Hahahah waar blijft het filmpje nu dan 😛 😛 😃 😃
Huuuuub
Als je hiermee een hectare geploegd heb zul je wel goed slapen savonds
Boerenjongen16
@Huuuuub Verdeelt over paar dagen hoor, niet alles bij 1 persoon. 2000 m² is grootste oppervlakte bij 1 klant, ben dan een kleine ochtend of kleine middag bezig. 😄

@caseih1056xl Ja enorm goed gegaan, lekker weer geweest hé. Ploeg wordt volgende weekeind uit elkaar gehaald, wel eerst paar dingen modificeren naar eigen wens. En week daarop gespoten... dus ruim op tijd klaar.

40kg lijkt mij geen probleem voor die as... voor de enorm zware stukken is ook iemand voorop gaan staan van ruim 100kg... ging ook perfect.

Filmpje is in aanmaak 😛
caseih1056xl
@Boerenjongen16 wat ga je modificeren dan?

40kg kan wel maar ik bedoel het meer als waarschuwing. Ferrari geeft aan dat 55kg per kant maximaal is bij de Ferrari 72s.
Vandaar 😉

Hahaha wanneer kunnen we het filmpje verwachten dan?
Boerenjongen16
@caseih1056xl Ah okay! 40kg zal ook de max zijn hoor. Denk dat hij met 25 kg per kant ook weg kan.

Iets maken zodat de voorscharen beter af te stellen zijn... want wilde hij in het begin al niet lekker... en 2 'lippen/ verlengers' aan het ploegblad maken. Op de zware klei 75% afslibbaar zet tie de snedes nu namelijk echt op zijn kant, wil dat ze iets meer kantelen.

Heb opdracht gegeven dat hij morgenochtend wordt gemaakt. 😉
caseih1056xl
@Boerenjongen16 vast wel! Hebben jullie ook water in de banden dan? Ik heb voor die aardappelrooier grotere wielen met water erin en dan nog die wielgewichten.

Aha ok, gebruik je die voorscharen veel? Meeste slopen ze eraf en hebben alleen kouters erop.

Die lippen is opzich geen verkeerd idee, mijn ploeg heeft dat ook. Maar... dat is een hele andere ploeg, risters lopen meer rond en legt de grond heel anders weg.

Hahah ben benieuwd naar het filmpje 😄
Boerenjongen16
@caseih1056xl Nee heb geen water in de banden, maar opzich ook een goed idee. Hoe doe je dit met vorst? Want de trekker staat nu nog in een schuur waar de vorst in kan.

Heb ze in het begin 1 keer gebruikt, en na 3 meter er meteen afgegooid. Gebruik nu de risters die je op de foto ziet, heb ook zitten denken om er schijven op te bouwen, maar is ook weer een gedoe.

Jouw risters zijn denk ik dan ook langer? Deze zijn eigenlijk vrij compact.
caseih1056xl
@Boerenjongen16 Water in de banden scheelt een hoop. Ze mengen het water op met antivries. Ik zal je een link meesturen

michelin-landbouw-banden.nl/Leren-en-uitwisselen/…

Schijven is inderdaad een optie, alleen je zit met de ruimte en met de benodigde materialen. vind maar een een klein lager met flens die geschikt is voor zo'n schijf, dan zit je al gauw op de 180euro ex btw per lager. ( zie mijn aanaarder )

Zoals je kunt zien bij die foto van die Goldoni 719 heeft die ploeg ook kouters en dat gaat super. Ik weet dat en ploegen zijn met kouters op de scharen gelast, waaronder een Aldo Biagioli v180. Dit is trouwens ook een Aldo Biagioli.

Klopt, de risters van mijn ploeg zijn langer, met als voordeel dat de grond verder wordt gekeerd.

( p.s zo'n ploeg als ik heb is niet duur vergeleken met een Aldo Biagioli )

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valpadana VMC 14 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!