3 Generation, 3 Roten Farben, ein Marke! Voor de 19 terug ging naar zijn bedevaartsoort, toch nog even alle 3 naast elkaar voor een familiefoto!Over het rood van Schlüter valt eigenlijk ook wel eens

Schlüter Meerdere

Schluterfan
3 Generation, 3 Roten Farben, ein Marke!

Voor de 19 terug ging naar zijn bedevaartsoort, toch nog even alle 3 naast elkaar voor een familiefoto!

Over het rood van Schlüter valt eigenlijk ook wel eens wat te vertellen, al is het misschien simpel rood. Het is meestal de kunst, als je een Schlüter restaureerd uit te zoeken in welk rood hij was. Er word veelal gezegt dat ze in RAL 3002 gespoten werden. Dat klopt in werkelijkheid niet. Hoeveel soorten rood bij Schlüter gebruikt zijn is een dik vraagteken.

Toen ik in gesprek was met de eigenaar van het Schlütermuseum vertelde hij dat als de vertegenwoordigers van Mipa kwamen, en ze vroegen of het rood beviel er telkens gezegt werd dat het wat donker of lichter mocht zijn 😃. Dat schijnt dus de simpele reden te zijn, waarom je, als ze nog in de originele kleur zijn, zo verschillig kunnen zijn qua rode kleur. Door de jaren heen, en het zonlicht gaan de meesten dan misschien wel wat doffer in de verf gaan staan, maar zoek maar eens 2 Schlüters in het zelfde rood...

Het rood van mijn eigen Compact heb ik uitgezocht met een kleurkaart. Ik vond op de herschilderde motorkap gelukkig nog de oude stickers onder de verf. Daarmee moest ik het dan maar doen. Scannen was geen oplossing, omdat de oppervlakte te klein bleek. In het rood zoals hij hier op de foto staat, is hij dus destijds nieuw geleverd. De 1250 in het midden is in RAL 3002 gespoten toen ik die restaureerde, in werkelijkheid week het rood meer af richting een orangeachtig rood. De 1900 is een dan nog jonger model, maar werd in zijn levensloop ook nog een keer herspoten. Of hij werkelijk in dit rood was weet ik dus niet. Een 1250 die hier een kleine 10km vandaan loopt is in nog donkerder rooddan de 19, en die zit wel nog in de originele kleuren.

Standard, gibt es nicht bei Schlüter!

Reacties

koen-hanomag
@Schluterfan mooi verhaal en drie prachtige trekkers!!!!
patfordson
Prachtig .....en Mooi verhaal idd ????????
Fendt926Driver
Kijk dat zijn de beschrijvingen bij een foto. een dikke 10.
heb weinig met schluter maar vind ze mooi om te zien en om de achtergronden te horen. had de andere 2 fotos alles al gelezen tot bij de derde weer een verhaal stond. konm nog niet opmaken naar welk bedevaarts oord de 19 weer moet.
een 19 zal wel een soort schluter zijn en dus niet van jou maar waarom dan wel bij jou op het erf?
roy jd3130
Wat een prachtige trekkers
hebbink
Prachtige 1900! Wat is de urenstand?
Schluterfan
@Fendt926Driver

Hangt ook eigenlijk ook een verhaal aan vast haha.

Om de 2 jaar worden er de Werktuigendagen gehouden hier in Belgie, in Oudenaarde. Mijn werk staat daar ook met een stand. Mijn baas was het beu om telkens bij mensen te moeten gaan bedelen om een trekker te hebben om te demonstrereren. Toen ik daar 3 jaar geleden aan de slag ging kreeg hij al snel van een collega te horen dat ik een Schlüter had. Aangezien hij ook liefhebberij heeft in speciale trekkers kwam hij al snel vragen aan mij of ik eens niet met de Schlüter wou demonsteren. Dat was zo positief bevallen blijkbaar uit de reacties, dat hij de dag na die demo's promb bij me kwam zeggen dat ik bij de volgende editie maar eens 2 Schlüters moest voorzien.

Dit jaar, en nog met die gedachte in het hoofd, maar gevraagt aan een vriend, die eigenaar is van de 19, of hij het zag zitten om met de trekker ook demo's te doen. Hij had echter 2 jaar geleden al doorgestoken als ik nog een Schlüter zocht om demo's te doen, het maar moest vragen. Zo doende dus. Ik de baas gezegt dat ik zelfs 3 Schlüters kon regelen voor Oudenaarde. Ik was toen van plan om ook met mijn Compact mee te doen, maar die was jammer genoeg niet af tegen dan. Heb toen een MB Trac kunnen regelen van een andere vriend. De baas helemaal in zijn nopjes, want die heeft een zwak voor deze groene legende! Wim en ik waren zelf voor de gelegenheid die 2dagen uitgedost in de witte overall met Schlüterembleem, waar vroeger de Schlüter test en demochauffeurs mee gekleed gingen 😃.

De 19 staat hier 120km vandaan, maar Wim kon via zijn werk transport regelen hierheen, dus de Schlüter stond dan enkele weken voor de Werktuigendagen hier op het erf. Aangezien hij de trekker enkel voor de hobby heeft, kon hij deze wel even missen. Ik heb er dus ook hier wat landwerk mee verricht. Luxe ding zo met EHR, want dat heeft de 12 en de 9 niet. Hij is vorige week met de trekker zelf terug richting Scherpenheuvel (Belgisch Bedevaartsoord, waar in de buurt woont), gereden, een rit van een dikke 4u!

De baas heeft ondertussen ook al gevraagt of we binnen 2 jaar niet terug willen meedoen in Oudenaarde 😃.
Schluterfan
@hebbink

Tss de 4 a 5000. Weet het zo niet uit mijn hoofd.
Fendt926Driver
Pracht verhaal.
jij werkt dus zelf niet op een boerderij maar hebt wel 2 schluters.
bofkont.
Schluterfan
@Fendt926Driver

Nee, mijn vader is landbouwer. De 1250 heb ik samen met hem, de Compact is mijn eigen trekker. De grootste is onze hoofdtrekker, de kleine word alleen voor de schonere werkjes gebruikt zoals gras schudden en dat soort dingen.
4050
Toch ook zeker mooi die schluter, en als je er een hebt ga je volgens mij er van houden, iets aparts is altijd mooi.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Schlüter ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!