Foto van een Venieri Shovel die eennpalletje zaagsel op zolder zet.. Foto is geplaatst door deJong op 15-12-2015 om 11:52:00, met 15 reacties.

Venieri Shovel

deJong
Foto van een Venieri Shovel die eennpalletje zaagsel op zolder zet.

Reacties

Fendt926Driver
Ja als je dat een keer gewend bent met een zwenk shovel weet je werkelijk niet hoe je dat ooit zonder zou moeten.
denk wel dat een ahlmann stabieler is omdat die een vast frame met achterwiel besturing heeft dan een knik stuk dat kantelen kan.
maar evengoed wil onze ahlmann met 2.5 ton aan de arm ook wel om
bietje
Krijg je die lepels er nu nog een beetje fatsoenlijk onderuit krijgen?
deJong
@Fendt926Driver vaste knik besturing met stempels op de achteras die automatisch worden vastgezet als je een stukje zwenkt. Ik zou niet meer zonder dit shoveltje kunnen. Betere investering geweest dan een trekker met frontlader.
deJong
@bietje je rijdt zomaar al zwenkend onder die pallet uit. Het zijn ook geen lange lepels hoor ze zijn 1.20 geloof ik.
Fendt926Driver
Quote @deJong:
Ik zou niet meer zonder dit shoveltje kunnen. Betere investering geweest dan een trekker met frontlader
bij ons wordt de ahlmann ook alleen maar ingeruild voor een andere ahlmann. rij nu met de derde op ons bedrijf sinds 1995.
voorlader is al verkocht werdt toch nooit meer gebruikt
deJong
@Fendt926Driver een shovel is gewoon 2 keer zo sterk. 2 keer zo handig. En gaat 2 keer langer mee dan de gemiddelde voorlader trekker(wanneer je em goed gebruikt) alleen voor balen stro rijden zou ik wel graag een voorlader gewild hebben.
Fendt926Driver
Quote @deJong:
alleen voor balen stro rijden zou ik wel graag een voorlader gewild hebben.
daarvoor is bij ons ook een voorlader handig. meestal bel ik dan mijn kameraad die komt met trekker voorlader en wagen en met mijn wagens erbij heb ik alles thuis waar ik dan met mijn shovel weer kan lossen
deJong
@Fendt926Driver ik eij dan voor enkele boeren dan tussen. Hier kuk je dan een trekker met voorlader bij het persen in krijgen. Ook voor kleine pakken. Dat is wel ideaal want dan hoef je die tenminste niet op de wagen te sjouwen..
Fendt926Driver
Quote @deJong:
Ook voor kleine pakken. Dat is wel ideaal want dan hoef je die tenminste niet op de wagen te sjouwen..
dat doen wij iets makkelijker. lege pallets op de wagen. minishovel ervoor lege pallets in het land leggen en 40 baaltjes opstapelen en dan met minishovel op de wagen naar de schuur en met de ahlmann pallet met baaltjes op de zolder zetten





cb6520
@Fendt926Driver krijg je zo niet snel van dat suffe hooi waar ook snel broei in zit als je het in zulke kleine bultjes zet?

Voordeel van een voorlader vind ik wel dat je de trekker voor veel meer verschillende dingen kunt gebruiken naast het voorlader werk.
deJong
@cb6520 er waren 2 mogelijkheden of een trekker met voorlader erbij of een shovel. Een oude fendt was te duur.. en een voorlader op de 514 was ons te onhandig i.v.m. maaien bemesten e.d.
cb6520
@deJong en deze shovel ook op de bult?
deJong
@cb6520 jah cker met de eerste snee in de kleine silo opdat de kuilverdeler dan te ruig is. Anders gewoon de 514. Want je kunt nooit niet sneller dan nauta laden met de schuit 2000's en de nh 7040's, kan de 309 mooi wiersen.
cb6520
@deJong oke, mooi spul zo'n 514 ????

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Venieri Shovel ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!