Foto van een Strautmann Super Vitesse, bezig met poseren.Mijn nieuwe aanwinst een super vitesse do3. Foto is geplaatst door marceldeutz op 26-12-2015 om 20:20:38, met 16 reacties.

Strautmann Super Vitesse

marceldeutz
Foto van een Strautmann Super Vitesse, bezig met poseren.
Mijn nieuwe aanwinst een super vitesse do3

Reacties

Fendt926Driver
Mooie wagen. Al vast in de zon.
@mdoornekamp dit is de wagen
marceldeutz
@Fendt926Driver hallo huub, heb de hele pick up uit elkaar liggen en monteer nieuwe slijtbussen en tanden. slipkoppeling krijgt nieuwe platen want oude waren helemaal zwart!
Fendt926Driver
Gaat nog wel een paar uur werk in zitten. Maar wel super als je er het hele seizoen op kunt vertrouwen
mdoornekamp
Mooie kar. Als je de pick up toch los hebt, moet je ook een nieuwe slijtbus in het linker scharnier van de pickup zetten. Anders varieert de spanning van de bovenste pickup ketting steeds. Die van mij heeft te strak gestaan waardoor het lager van het tussen asje van de aandrijving er uit liep.
marceldeutz
@Fendt926Driver ik zou ook niet willen dat ik elk jaar de pickup moet los nemen, 500 euro is zo weg aan alle pickup onderdelen. ik ben ook nog weinig op de hoogte van de strautmann techniek maar kan dat nu mooi leren.
mdoornekamp
Heeft deze 6 balks pick up en dubbele bodemketting zeker.
marceldeutz
@mdoornekamp dankje voor de nuttige tip, ga er maandag gelijk naar kijken. de ketting moet dus niet erg strak staan?
Fendt926Driver
Quote @mdoornekamp:
, moet je ook een nieuwe slijtbus in het linker scharnier van de pickup zetten. Anders varieert de spanning van de bovenste pickup ketting steeds. Die van mij heeft te strak gestaan waardoor het lager van het tussen asje van de aandrijving er uit liep.
had jij er ook zoeen? Met dubbele aandrijving op de rotor?
marceldeutz
@mdoornekamp ja 6 balks pickup, dubbele bodemkettingen, werklampen af fabriek, disselvering,laadautomaat.
mdoornekamp
@Fendt926Driver ja met dubbele aandrijving. Goed systeem.
mdoornekamp
@Fendt926Driver dit is hem. Met de 6620 ervoor liep het mooist. Eerder een 6600 ervoor. Dat was krap aan
Niels OM
@marceldeutz Nette wagen Marcel!

Gebruik je hem ook voor het maisseizoen of enkel voor het gras oprapen?
marceldeutz
@Niels OM dit is geen dubbeldoel wagen. gebruik hem alleen voor gras inkuilen. dubbeldoelwagens vindt ik te zwaar voor gras inkuilen. maisrijden daar zijn maiswagens voor.
newholland6640
Hoe werkt jouw disselvering? Veel gemak van?
marceldeutz
@newholland6640 Er zit een grote stikstofbol aan de zijkant van de wagen die je met schakelaar bedient vanaf de bedieningskast. Werkt prima, deze dempt mooi de schokken op de trekhaak af tijdens rijden op straat. Een heel verschil als je zonder deze demping rijdt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Strautmann Super Vitesse ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!