Fronthef categorie 0 gemaakt voor op onze Kubota B7100. Nu nog materiaal halen en ineenzetten :D. Foto is geplaatst door deutz dx 470 op 31-12-2015 om 10:56:24, met 13 reacties.

Zelfbouw fronthef

deutz dx 470
Fronthef categorie 0 gemaakt voor op onze Kubota B7100. Nu nog materiaal halen en ineenzetten 😃

Reacties

Rozema
Ziet er mooi uit, Solid Works?
deutz dx 470
@Rozema ja indd solidworks 😉 alleen moet nog weten hoe ik een materiaallijst opstel zodat ik naar de ijzerhandel kan 😃
boegie
@deutz dx 470 Als je een onderdeel gemaakt hebt en dan selecteert heb je links zo'n balk met de planes enzo. Daar staat als het goed is edit material bij, als je daar met rechtermuisknop op klikt kun je het een materiaal geven. En als je dan op nieuw klikt, en dan drawing in plaats van part kiest kun je een tekening maken en daar een (materiaal)lijst bij maken
selten
@boegie
Ik neem aan dat hij een materiaallijst in de separate assemblies bedoeld.
GerbertXL
Het is natuurlijk geen grote trekker maar ik zou nog eens nadenken over de topstangbevestiging, zuidberg heeft dat ook een poos gehad maar het is later vervangen door een rechthoekig stuk omdat de ronder niet recht bleef.
Enne, vergeet je de cilinders niet 😛.
deutz dx 470
@GerbertXL wij hebben een ronde stang op de grote tractor thuis en die blijft toch staan en cilinders weet ik niet hoe ik moet invoeren ????
Renze
Ookal zijn de heflatten (platte strip) voor de zuivere buiging stevig genoeg, ik zou ze toch iets dikker nemen dan dat ze in de 3D aanzicht lijken: omdat ze zo dun zijn zullen ze torsen ipv buigen, omdat de aankoppelingspunten van je werktuig breder uiteen staan als de aangrijpingspunten van de hefcilinder.

Als je zowel licht als torsiestijf wilt construeren kun je ook bijvoorbeeld voor koker 70x30 kiezen die je ter plaatse van het aankoppelingspunt van je hefcilinders in een U vorm (of V vorm) aan elkaar verbindt. Als je de kokers onder een hoek van 20 of 30 graden afzaagt, las je daar zo weer de plaat tegenaan waar je je vanghaak uit laat snijden...
fendt308-driver
Ziet er goed uit, we zien het eindresultaat wel verschijnen 😄
deutz dx 470
Quote @Renze:
iets dikker
ja zijn nog aan het twijfelen tussen 10 of 12 dik...
@fendt308-driver zekerwel kan wel nog een tijdje duren... 😮
Sido H
Voor die materialenlijst: maak een 2d tekening van de assembly en dan bij insert-> tables -> bill of materials
jochem-vahl
Is de fronthef al gebouwd en zo ja zo u mij dan er een paar fotos van willen sturen?
deutz dx 470
@jochem-vahl nee nog niet gebouwd

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw fronthef ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!