Met onze oude doos hebben we al heel wat bedrijven hun foto en film archief gedigitaliseerd. Vorig jaar konden we dat van constructie bedrijf Gilles SA uit Clermont (B) digitaliseren. Na heel wat scan

Gilles Bietenlader

MMaarten
Met onze oude doos hebben we al heel wat bedrijven hun foto en film archief gedigitaliseerd. Vorig jaar konden we dat van constructie bedrijf Gilles SA uit Clermont (B) digitaliseren.
Na heel wat scan en omzetwerk zijn we er uiteindelijk in geslaagd om het volledig te verwerken. Een deel ervan staat nu online, dat van tussen 1980 en 1985.
Tijdens de talrijke demonstraties die men toen gaf, werden steeds prachtige trekkers gebruikt, die nu een icoon zijn.

Hier zien we een Landini met Gilles rooier en daar achter dan nog eens een Gilles RBL bunkerlader.

Meer vind je steeds op deoudedoos.be/

Reacties

boegie
Dikke Landini!
Wat zit er aan de zijkant van de motorkap eigenlijk?
MMaarten
@boegie Als ik inzoom op de foto zie ik allesinds een werkbakje maar hangt onderaan nog iets. Wat dat is weet ik niet 😄 Helaas was ik daar toen niet, moeten mooie tijden geweest zijn met al dat materiaal!
Ritchie
Prachtige Landini 😄 Wij zijn ook nog naar zo'n 14500 wezen kijken die tussen een Gilles rooier had gestaan. Daar voldeed hij niet, had een te grote draaicirkel volgens de eigenaar. Is een 9500DT voor terug gekomen.

@MMaarten

Weet jij toevallig waar deze foto genomen is?

@boegie

Lijkt me een gereedschapskistje, maar zit op een onhandig plek zo. Zo kun je de motorkap niet open doen lijkt me?
boegie
@MMaarten Wat dat betreft was het vroeger beter 😛

@Ritchie Ja zou wel kunnen inderdaad. De steunen zijn die balken die naar beneden gaan dan zeker. De motorkap is geloof ik weinig aan open te maken. Je kunt een gedeelte van de zijpanelen eraf bouten. Dus dat zal ook wel verklaren waarom die zo hoog zit 😉
MMaarten
@Ritchie We denken dat de meeste van de demo's in Wallonië werden gehouden. Ondertussen zijn we wel al te weten gekomen dat er tussen al die foto's enkele zaten van een demo in Saint-Germain (B). Aan de zelfde kwaliteit van de foto's te zien en de omgeving zal die van de zelfde dag zijn.
Ritchie
@boegie

Ja de steunen van het kistje zitten op die platen van de fronthef gebout zo te zien. Ow die zijkappen kun je niet naar boven klappen? Zoals bij de 13000 en -550 serie enzo. Dat is bij die trekkers ook niet ideaal, vooral als je er een voorlader op hebt zitten. Kan de motorkap niet meer open...

@MMaarten

Oké! Die tractor waar wij naar wezen kijken zijn liep in de omgeving Landen/Sint Truiden.
boegie
@Ritchie Nee klopt, dat is in dat geval niet het makkelijkste nee. Heb wel eens een gezien waar de scharnieren uitgehaald waren en je aan de binnenkant een rubber ding met zo'n bolletje aan had die je ergens achter kon haken. Zat ie ook vast en kreeg je hem met voorlader erop er ook nog af. Je moest alleen wel uitkijken wat je vast pakte omdat het rubber aan de binnenkant van de kap zat 😛
seppe sools
Die Fiat 90 serie met een Duchesne op de achtergrond, heb je daar geen foto van? 😄
+1
MMaarten
@seppe sools We zullen eens kijken in het grote archief (meer dan 400 foto's) van Gilles 😉
seppe sools
@MMaarten zou mooi zijn 😉 bedankt!
MMaarten
@seppe sools Helaas geen foto's meer gevonden van die Fiat met kipper.
seppe sools
@MMaarten toch bedankt voor de moeit 😉
+1
MMaarten
@seppe sools Helaas werden de afvoerders vroeger bij Gilles niet vaak gefotografeerd, er zaten nochtans heel wat prachtige team's tussen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Gilles Bietenlader ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!