Foto van een Valmet 1203, bezig met ploegen / eggen.. Foto is geplaatst door valtradriver op 10-01-2016 om 21:20:19, met 8 reacties.

Valmet 1203

236 foto's van @valtradriver

valtradriver
Foto van een Valmet 1203, bezig met ploegen / eggen.

Reacties

CHALLENGERfan
Zeldzame trekker denk ik?
Valtra-Fordpower
Ruige plaatjes de leste tijd!
valtradriver
Quote @Valtra-Fordpower:
Ruige plaatjes de leste tijd!

Ja soms kom je ineens iets leuks tegen,wat (zo hoop ik) TF verrijkt 😉
RVM
Zeker zeldzaam met comprex turbo
valtradriver
Quote @RVM:
Zeker zeldzaam met comprex turbo

Klopt,maar waren die turbo's niet wat kwetsbaar?

De Comprex lader die in de serie in model 1203 kwam vertegenwoordigde een totaal nieuwe manier van denken. Dit supercharger was ontwikkeld door de Zwitserse Brown-Boveri, en bood veel voordelen ten opzichte van gewone turbo-oplading.
In dit nieuwe type oplader, de uitlaatgassen beïnvloed de intake gassen direct en als resultaat "turbo lag" tijdens acceleratie werd uitgeschakeld en de motor omgezet in belasting of versnelde tegelijk. Ook het koppel was erg hoog, zelfs bij een laag toerental cijfers. Prestaties cijfers spraken voor zich: de Valmet 411 CX-motor ontwikkeld 110 pk DIN, maar de maximale koppel was zo veel als 424 Nm / 1.350 omw / min. Koppel stijging was 27%, en Valmet zou de eerste zogenaamde constant motorvermogen in Europa bieden.
SJB533
Vertaling vanuit het Fins? 😃
valmet6400power
@valtradriver @RVM @SJB533

Die van z'n voorganger in ieder geval wel 😃
(al dan niet enigzins misbruikt)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valmet 1203 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!