Foto van een Trioliet Triomix S 1200 demo, vanochtend weer terug naar de Dealer gebracht, de wagen maakte onze (nouja vooral vader zijn} verwachtingen niet waar

Trioliet Triomix (voermengwagen)

598 foto's van @ZetorTwente

ZetorTwente
Foto van een Trioliet Triomix S 1200 demo, vanochtend weer terug naar de Dealer gebracht, de wagen maakte onze (nouja vooral vader zijn} verwachtingen niet waar

Reacties

rickzetor4ever
@ZetorTwente beviel de trioliet niet?
eicher4048driver
Dat het een trioliet is zal het probleem niet zijn vlgns mij @rickzetor4ever het zelflaadsysteem lijkt me (en nog wel andere) gewoon niks.
ZetorTwente
@rickzetor4ever Zoals @eicher4048driver al zegt, dat het een Trioliet is zeker het probleem niet, we voeren al jaren met een Solomix 1000, die bevalt eigenlijk prima, maar we moeten nu alleen steeds heen en weer lopen om de shovel of trekker op te halen, dat hoeft men zo'n wagen niet. En je bent minder dieselolie kwijt. Maar dat valt in het niets met de lijst met nadelen.
eicher4048driver
@ZetorTwente idd, kheb je beklag wel eens doorgelezen en kan je minpunten helemaal begrijpen. wat ik wel echt een ramp zou vindem aan jullie zetor is dat je de aftakastoerental niet even kan verzetten onder het voeren. Met het laatste eruit te draaien zet ik hem altijd even op 1000 toeren scheelt een hoop gas en tijd.
Je zou eens fendt ipv renault moeten meekrijgen bij een demo voermengwagen. Daar valt niet zoveel aan op te merken volgens mij. 😉
john deere 7810
@ZetorTwente

wat zagen jullie als nadelen dan?

We hebben er heel wat lopen onder de klanten, wagens doen het goed op kwaliteit en gebruik 😄 Wel zijn het allemaal boeren die melken ipv kalveren mesten.
SJB533
Quote @john deere 7810:
Wel zijn het allemaal boeren die melken ipv kalveren mesten.
Ook kalvermesters kunnen werken met een zelflader 😉
casejxu
@john deere 7810 zal voornamelijk zijn dat ze op kilo nauwkeurig moeten voeren! Dit is sowieso de eerste weken lastig met zo.n wagen maar ook daarna zal je der altijd 10e kilo.s naast blijven
majoor85
@ZetorTwente Bent jullie ook op zoek naar wat anders dan maar zijn er geen wagens met zelf laden en kleppen zo als je laast zij is dat ook een groot struikel blok
john deere 7810
@SJB533 @casejxu

ja het kan ook wel maar het gebeurd hier niet. Zoals casejxu ook al aangeeft je zit er altijd wel wat naast.
majoor85
@john deere 7810 ja oké maar je hoeft er ook niet meer als nodig is naast tezitten ik ken het bedrijf persoonlijk heel goed het is een heel net bedrijf waar alle punten naar mijn zien op de i zitten en ja dan wil je ook alles goed doen en niet meer verspillen dan nodig is
SJB533
@john deere 7810
Dan moeten ze investeren in iets anders uit Oldnzel...

Kilootje meer of minder hou je bij iedere machine. Deze wagen moet je mee leren omgaan, maar dat is met een happer ook
john deere 7810
@majoor85

Ja daarom was ik ook benieuwd 😉 Hier is er hier ook geen 1 kalvermester met een zelflader.
john deere 7810
@SJB533

Verkopen bijna alleen maar van dat spul uit oldenzaal 😉 Ze staan ja zowat om de hoek. Evenals de onderdelen, waardoor je het 9v/d 10x op kunt lossen voor de klant binnen 1 dag.
majoor85
@SJB533 dan ben ik wal heel benieuwd waar jullie thuis mee voeren en hoeveel je er naast zit
john deere 7810
@SJB533

En daarom zijn er ook zoveel verschillende machine's hiervoor haha.
SJB533
@majoor85
Nee, Werner. Waar ik op doel: welke machine je ook hebt, als je zelf voert, hou je afwijkingen. En met iedere machine moet je leren werken 😉 Ook wij sneden wel wat te veel of te weinig. Wil je echt constant precies voeren, is denk ik de robot de beste optie
majoor85
@SJB533 ja maar dan moet dat wel willen in een stal zal het wel mooi werk zijn maar dat wil vast niet in 3 en als je een stal op 4 km afstand hebt word het een dure hobby aan rails
SJB533
@majoor85
Klopt. 😉
Valtra-Fordpower
Zelfrijdende zelflader kan meestal nauwkeuriger voeren dan alle getrokken wagens. 😛
Fendt926Driver
Voer zelf met een happer en mengwagen en dat gaat ook niet altijd op de kilo nauwkeurig.
heb ook zo een geprobeerd en vond het verschrikkelijk voeren. lang wachten tot de klep eindelijk weer onder is niet nauwkeurig hebben van de kilos en wel 4 keer moeten verzetten bij een laag kuiltje om genoeg te hebben. en dan die ik op proef had wierp maar op een plek uit op de vijzel dus aan het voerhek bulten en kuilen met voeren en na het lossen op 1400 aftakas toeren leeg draaien vond de wagen ook niet fijn

heb de wagen 14 dagen de kans gegeven om er voor mezelf aan te wennen maar is hem niet geworden
ZetorTwente
@eicher4048driver Fendt voor de voerwagen wordt het hem toch niet, stiekem zijn we gewoon verstokte Zetor-(st)rijders

@john deere 7810 Wagen is loeizwaar, en breed, nu heeft onze eigen solomix ook deze breedte maar in de smalle huurstal rij je eenmaal achteruit en vervolgens doe je beide kleppen los en rij je de stal weer uit, ook slaterde het bandje meer dan kleppen. De wagen liep ook erg naar binnen in de bocht doordat het as erg naar achter zit. Het voer opscheppen viel ook tegen het is en blijft gewenning maar het is met deze wagen niet zo dat Jan en alleman met deze wagen uit de voeten kan. En als je met deze wagen 50 kilo te veel heb opgeschept kun je het met de greep of bats er allemaal weer af drukken. Met de shovel kunnen inmiddels lezen en schrijven en ik zelf zit er nooit meer dan 5 kilo naast. En als je dan vervolgens de bijproducten en gehakselt graszaadhooi er in hebt, moet er meel in, onder de vijzels sjook je met de solomix zo onder maar met deze wagen past dat amper, en we gaan niet alles verbouwen voor zo'n wagen. En je hebt tenslotte weinig zicht op je werk. En het slatert allemaal nog wel, meer dan we verwacht hadden.

@SJB533 Zo'n apparaat aan de rails is mooi met nieuw bouw maar met 9 verschillende stallen zie ik daar het niet in. Van die 9 zijn er 2 op 4 kilometer afstand zoals Geesink @majoor85 al aangeeft.

@Valtra-Fordpower Hoeveel kilo je er naast zit ligt puur aan het geduld van de chauffeur, zelf doe ik er liever 5 minuten langer over en steeds de juiste hoeveelheid dan snel maar onnauwkeurig.
john deere 7810
@ZetorTwente

Had dit al verwacht. zo'n solomix is ook wel een ideaal mengwagentje. en helemaal als je er ook nog 4 kilometer mee over straat moet..... deze triomixen schommelt en zwaait toch over straat. ook 2x achteruit met zo'n wagen door de stal heen is ook niet wat. dat zijn dingen waar je niet aan gaat wennen. Maar zo'n bandje kun je normaal eigelijk beter mee verdelen/netter werken dan gewoon met klep.... dat zal misschien een stukje snelheid regelen zijn?

Maar sluit je wel bij je mening/ervaring aan. Met een knijper is gerichter te voeren en denk net zo snel en fijn. Maar denk wel dat je met 1 trekker en een zelfladende wagen een veel lagere kostprijs zult hebben. Helemaal als je toch een vrij eenvoudige/goedkope trekker er voor hebt.

Voeren jullie nooit met z'n tweeen? wagen van kortier zo te zien?
ZetorTwente
@john deere 7810 doseren met het bandje ging inderdaad wel mooi, maar het bandje liep nog haast te snel in de langzaamste stand in die smalle huurstal. En doseren met kleppen wil na wat oefening ook wel goed.

Een knijper aan de shovel hebben we weleens na gekeken, maar nu snijden we gewoon pakken met TU195 aan de shovel en zetten die voor de kuil, en laden die in stukken in de wagen met een 4 in 1 bak.

Kostprijs en dieselolie zijn inderdaad punten waar je op kunt besparen maar goed, de shovel kunnen we niet meer missen. En zonder trekker ben je als boer ook weinig mans. En als je het dan toch hebt kun je het ook wel goed gebruiken.

Voeren gebeurd wel soms met ons tweeën, maar ik moet door de weeks gewoon naar school, en Opa is niet bepaald trekkervriendelijk 😃, en die man wordt ook ouder. Wagen is inderdaad demo die bij Kortier loopt, maar niet in hun bezit volgensmij.
john deere 7810
Ja denk dat je het ook niet makkelijker/beter krijgt. En eenmaal zo'n schovel wil je niet terug naar trekker met voorlader.
broei heb je ook al zo min mogelijk met een kuilvoersnijder.

ja vaak is een demo zo te regelen via trioliet. helemaal als je zo in de buurt zit 😉 Maar zag een sticker van kortier op de wagen zitten 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Trioliet Triomix (voermengwagen) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!