Foto van een Fendt 310 LS(A) bezig met aan de avond te voeren met een Bvl 15n 2s. De koeien staan te wachten om voer te krijgen. :-)

Fendt 310 LS(A)

Foto van een Fendt 310 LS(A) bezig met aan de avond te voeren met een Bvl 15n 2s. De koeien staan te wachten om voer te krijgen. 😄

Reacties

ricooo12
Jullie wisselen ook nog wel eens van trekker voor de mengwagen? Vd week zag ik nog een foto met de mengwagen achter de 108
@ricooo12 In de winter hangt er bijna altijd de 310 aan omdat deze de handigste aan de mengwagen is, in het voorjaar en zomer worden ze nog al eens regelmatig uitgespannen en gewisseld en er wordt meestal de tractor aangezet die dan vrij is. Vooral met mais en gras kneuzen wanneer we ze allemaal nodig hebben staat er de 108 aan. Deze foto was van juist na het maiskneuzen, ik wou eens weten of de 108 7 ton voer goed rond kreeg en het lukte zonder problemen. 😄 onze kleine pony.
ricooo12
@fendt716,311driver aha oké dan.
Wij thuis wisselen ook nog wel eens en vaak met de grasoogst het meeste
Angelo368
@fendt716,311driver hoeveel melken julli eigenlijk? wel knap en veel materiaal op het erf in ieder geval, hakselaar ook van jullie zelf?
claasfan
@Angelo368 Als je in de beschrijving op zn profiel kijkt geeft ie op beide vragen antwoord 😄
daan knol
Quote @fendt716,311driver:
7 ton voer
Hoe kan hier 7 ton voer in, op stage voer ik met een 14 kuub enkele vijzel en die zit met 5 ton stamp vol en deze is denk ik niet veel groter
@Angelo368 140 koeien melken we nu, en de hakselaar is van onszelf om te hobbyen 😄.
@daan knol We kunnen als we willen er 7,5 ton voer in dan loopt hij juist niet over, meestal zit 7 ton in. De mengwagen is 15 kuub. Is die bij jouw op stage ook 2 vijzelig?
Angelo368
@fendt716,311driver mooi boeren dan ja, beter zo'n bedrijfsvoering dan een berg koeien en nergens meer aantoe komen
Angelo368
@daan knol ligt aan de producten die je voert denk ik? soortelijk gewicht
daan knol
@fendt716,311driver Nee 1 vijzel
daan knol
@Angelo368 Ongeveer 55% kuil 20% mais 25% bijproducten
Denk ook met meer mais ipv kuil
@Angelo368 Ja dat is waar ik snap soms ook niet waarom dat er bedrijven zijn die boven de 500 koeien en meer willen gaan. Maar moeten ze zelf weten.
Ja ligt waarschijnlijk dan aan het gewicht van het voer, wij doen er ook pulp en draf in dat weegt ook al veel.
@daan knol Ja bij ons gaat er 2,5 keer meer mais in dan voordroog en dan nog draf, perspulp.
@daan knol Ja bij ons gaat er 2,5 keer meer mais in dan voordroog en dan nog draf, perspulp. 1 vijzel kan ook al verschil maken. Wij hebben voor een 2 vijzelige mengwagen gekozen omdat we een industrie hebben om te voeren en niet zo hoog kan reiken. We hebben ook 2 1 vijzeligen toen ook geprobeerd gehad maar bevielen niet echt en waren eigenlijk ook te hoog voor de industrie.
daan knol
@fendt716,311driver oke hoe hoog is deze wagen dan?
Op termijn lijkt mij een mengwagen ook wel wat maar kiplast van de shovel is 3m dus
@daan knol Deze is ongeveer 2,60 meter hoog en is heel handig met de laadgraafcombinatie te laden.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 310 LS(A) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!