Bijna 10 jaar in gebruik,  weinig veranderd. Foto is geplaatst door bikkertie op 01-02-2016 om 19:52:35, met 60 reacties.

Deutz-Fahr Agrotron 180.7

bikkertie
Bijna 10 jaar in gebruik, weinig veranderd

Reacties

bikkertie
.
@bikkertie Hoeveel uren staan er ondertussen op?
bikkertie
@fendt716,311driver maar 5500 haha
@bikkertie Oh dan kan hij nog jaren mee!
dxchris
Alleen t dakkie een beetje verkleurd 😉
dx11
Ken dus ook nooit uit
bikkertie
@dx11 wil niet zeggen, 9 seizoenen gedraaid dus toch 610 uur per jaar gemaakt
dx11
@bikkertie is een uur en 40 minuten per dag, dat houw je op de dx160 ook nog wel vol
bikkertie
@dx11 denk dat je dan 3 uur en 20 minuten per dag werk hebt, exclusief sleutelen
@dx11 moet de dx 160 het ook vol kunnen houden... Hoeveel uren maken de trekkers bij jullie dan als ik vragen mag????? 600 is niet zo gek voor n veeboer toch?
daan knol
Quote @ronald-deutz-fahr:
600 is niet zo gek voor n veeboer toch
Ligt er aan wat voor trekker je hebt, met z'n nieuwe trekker kan dat nooit uit lijkt mij 😉
Hier draaien de trekkers 800/900 uur per jaar maar die zijn dan wel 20 jaar oud
@daan knol Oh das ook veel onze 4 grootsten bollen jaarlijks iets van een 450 uur per jaar.
@daan knol
Kom ik aan met een nieuwe trekker die 350 uur draait... 😃
daan knol
@ronald-deutz-fahr Ach moet ook iedereen zelf weten maarja mijn vader is ook een koeienboer en vindt trekkers maar niks dusja
dx11
@ronald-deutz-fahr Tegenwoordig niet veel meer. Nu in de winter alleen wat mais voeren, is 5 minuten per dag.

De 4.20's draaien elk zon 400 uur schat ik, de rest een keer 50 tot 150.

De 4.20 heeft wel jaren gehad van 800 uur, de 6206 denk ik ook wel en de 3005 wel jaren van 1500 uur, maar deze was dan ruim 200 dagen 7 uur per dag aan het melken.

Denk dat de shovel de meeste uren draait, weet het niet precies, houden het niet zo strikt bij. schrijven het vaak wel op met verversen, zal het eens een keer opzoeken
@dx11 Bij ons draait de laadgraafcombinatie waar we alle voer mee laden ook het meest. Ongeveer 1,5 uur per dag op de teller.
ljdekker
Als veeboer hoor je toch ook niet dag en nacht op de trekker te zitten lijkt me.
@dx11 hoeveel koeien en hoeveel hectaren bewerken jullie dan? Wat doe je al die uren? Scheelt wel dat jullie zelf kuilen..
de 431 maakt een keer 250-300 uur en de shovel ook zoiets.
MASSEY-MOOI
Komen wij aan met een trekker die maar 150-200 draait???? Kan 2 oorzaken hebben 1: bedrijf is te klein of 2: trekker te veel
bikkertie
@ljdekker bij de koeien moet het verdiend worden
dx11
@ronald-deutz-fahr kleine 100 koeien op ruim 70 bunder. Mestrijden is al een slordige 300 uur, maaien is al ruim 100uur per jaar. Ga zo maar door
bikkertie
@ronald-deutz-fahr shovel is alleen om te voeren bij jullie? Draait hier 700 uur de mini 500
dx11
@ljdekker klopt helemaal, dat is ook meteen de reden dat een veeboer geen nieuwe trekker hoort te rijden
@dx11 das al meer als hier, hier 75 koeien op ruim 50 hectare.
@bikkertie ja klopt voeren en beetje klusjes maar niet kuilen ofzo
@dx11 dan rijden we straks allemaal en versleten loonwerkertrekkers en heeft elke veeboer alsnog 200pk op het erg staan... 😃
erik9831
Je hebt wel gelijk vind ik ...

Als je een trekker koopt, die identiek is aan diegene die op de foto staat, met 6000 uren bijvoorbeeld, dan weet je eigenlijk helemaal niets. Is de motor nog goed, koppeling, airco, hendels, enz ...

Koop je hem nieuw, dan weet je inderdaad wat je hebt. Dan is hij beschikbaar als je hem nodig hebt. Als je pa inderdaad een hernia heeft, dan ben je ook beter om een trekker met de opties te kopen die hiervoor wat helpen, zoals bijvoorbeeld cabine vering of voorasvering. Op trekkers van een 10 jaar oud is dit nog een zeldzaam goed.
ljdekker
@dx11 fiscaal heeft nieuw soms voordelen
hobbyboer
Quote @ljdekker:
fiscaal heeft nieuw soms voordelen

Misschien heeft 'gebruikt' wel veel grotere fiscale 'voordelen'?!

Met alle extra kosten voor onderhoud, reparaties, dingen aanpassen, voorladers overzetten, evendit/evendat opknappen en ga zo maar door kun je ook de winst flink drukken 😉
Plus dit hele rijtje komt minstens 2x zo vaak voorbij, omdat je sneller weer aan wat anders toe bent.
JD3010
@erik9831 Voor jou is een trekker met 6000uur bijna versleten? Die is dan lekker gebruikt en kan nog best een tijd mee.
Een gebruikte heeft bewezen dat die goed is, van een nieuwe moet je het altijd nog maar afwachten. 😄
hobbyboer
@bikkertie 610 uur/jaar is genoeg om een trekker nieuw aan te schaffen, is mijn mening.
Gewoon zuinig op zijn en lang doorrijden, dan rij je het goedkoopst. De vraag is of je perse het goedkoopst moet willen, als je over een paar jaar (5+de10 die die nu al is) een nieuwe wilt kopen doe je dat toch. Bij 600 uur/jaar zal je kostprijs per draaiuur niet heel hard stijgen.
hobbyboer
Quote @dx11:
kleine 100 koeien op ruim 70 bunder. Mestrijden is al een slordige 300 uur

Hoeveel is dat totaal? 4000m3 incl jongvee?

4000 m3 delen door 300 uur = 13.3 m3/uur

Arbeid 25 euro / 13.3 m3 = 1,875 euro per kuub, alleen voor de chauffeur, nog een beetje gasolie erbij en nog iets voor de bijna gratis tank.
Ja, dan kom je net iets te kort voor een nieuwe trekker 😉
erik9831
@JD3010 sommige wel 😄

Op oldtimer kan je niet anders uiteraard, dan is het altijd een gebruikte.

Maar als je soms kijkt hoeveel een trekker kost in 2dehands tegenover nieuwprijs, dan denk ik ook soms laat het dan maar beter een nieuw zijn en naar mijn eigen zin.

Bij men agrokid ook toen gezien naar 2dehands trekkertjes. Sommige met een 1000 tot 2000 uren waren nog altijd rond de 20.000€. Dan leg ik liever ietsjes meer op tafel om een nieuwe te hebben.
dx11
@hobbyboer Ja, zeg 60 kuub per hectare is 4400 kuub ja. Capaciteit is mij ook net laag zat met dit tankje. En ja die 25 euro verdien ik wel, maar of ik hem krijg is een 2e 😛

Een andere tank kan nog wel eens interessant zijn als je jezelf 25 euro toerekent. Wel zitten we met het probleem dat de 4.20 deze tank mooi kan doen, en de dx160 eigenlijk te traag is. Plus een grotere tank dan moeten we al aan doubletwinn gaan denken ivm het apenland. Dit tanks komen gebruikt wel op de markt, maar nog niet voor een prikkie.
jmos
@dx11
doubletwin maak jij toch gwn zelf jan, moet jou wel lukken
dx11
@jmos qua tijd of qua kunde?
gudo
Wat een gezijk of die tractor nou uit kan of niet, als hardwerkende boer zijnde mag je toch ook wel iets hebben. En meestal is er ook meer werkplezier bij een nieuwere tractor, en vaak wordt er ook in een tractor geïnversteerd wegens fiscaal voordeel. En er zijn zat melkveehouders waarvan de tractor ook een beetje hobby is.
jmos
@dx11 kunde, tijd heb je nooit genoeg toch
dx11
@gudo dure hobby dan. Tuurlijk moet je alleen maar kopen wat je leuk vind en doen wat je leuk vind, wat het oplevert is bijzaak. Wij melken maar een keer per dag, soms slaan we een dag helemaal over als we geen zin hebben
gudo
@dx11 Nou als je met zo'n tractor als hierboven 10 jaar probleemloos kunt draaien is het lang niet meer zo duur. En wat je hierboven zegt is gewoon kant en klare klets, want zo bedoel ik het ook niet, maar dat zal je wel snappen. En daarbij komt ook nog dat het misschien wel voordelig is met afschrijving, vamil/mia enz. En als je alles gaat tellen kan een tractor bijna nooit uit. voor een boer dan.
dx11
@gudo Ik snap helemaal wat je bedoelt. Ik zal ook de laatste zijn die je tegenhoud. Daarnaast moeten wij over 30 jaar ook weer een trekker hebben, dus moeten er nu nog steeds nieuwe trekkers verkocht worden.

En ja belasting betalen is ook niet alles, dat is waar maar als de melkprijs nog een paar jaar zo blijft is dat toch niet aan de orde.
gudo
Quote @dx11:
En ja belasting betalen is ook niet alles, dat is waar maar als de melkprijs nog een paar jaar zo blijft is dat toch niet aan de orde.

Dat ben ik met je eens ja.
ljdekker
Quote @dx11:
En ja belasting betalen is ook niet alles, dat is waar maar als de melkprijs nog een paar jaar zo blijft is dat toch niet aan de orde.

Vergeet niet een deel afschrijving van quotering wat nu weg is gevallen. Dan kan die winst nog tegen gaan vallen.
gerbencool
@MASSEY-MOOI denk 2de

Wij zitten niet veel verder daar vanaf
markhunnekens
@bikkertie Onze TS90 gekocht in 2004 met 1200 uur op de teller, is nu over de 8200 heen.. dus draait een nette 650 uur per jaar ('s winters gras voeren met uitkuilbak, en voorjaar beetje mest rijden en de rest vooral in het gras bezig), schäffer 442 shoveltje draait 900-1000 uur per jaar, dacht dat deze getallen toch niet zo bijzonder waren voor een veehouder?
Valtrapowerr
@dx11 Waarom niet? Als je gewoon goede spullen koopt en niet least doe je niet veel verkeerd. Ben je er beetje zuinig op kun je er erg lang mee doen.
Als veeboer moet je juist een bedrijfszekere trekker hebben. Die inters bij ons kunnen elkaar wel vervangen. de valtra kunnen we geen dagdeel missen.
Valtrapowerr
Zon trekker is geen kadotje voor jezelf, is gewoon noodzaak wil je de stront van 200 koeien wegrijden.
Als je hele dagen mest rijd met pk's en comfort tekort blijft er weinig energie over om te melken. en ja daar moet je het wel van hebben 😄
dx11
@Valtrapowerr Geen trekker die wij geen dag kunnen missen. Daarnaast kosten die 8 trekkers bij ons met elkaar minder als jullie valtra heeft gekost. Ik denk dat wij op deze manier fiscaal het best uit zijn, maar ook het bedrijfszekerste. Het zelfde geld voor de machines. Liever 2 maaiers van 2000 euro als een van 12000. Met de 2 doe je meer en die zijn bedrijfszekerder als de dure. Ik heb het ook niet over goed of slecht en iedereen moet maar lekker doen wat ze fijn vindt, maar als ik aan het rekenen ga doet die ouwe hier het zo gek nog niet.
dx11
Die 800 tankjes stront die wij weg rijden doen we ook niet op een half dagje hoor 😄
Valtrapowerr
@dx11 Ja ik snap jouw manier van denken wel, maar geef jou een doppenset en lasapparaat dan maak je het wel. ik kom zelf niet veel verder als een keer olie verversen 😛
Daarnaast is het gewoon goud dat je veel dingen kunt combineren met 1 trekker. ook zou ik niet graag balen rijden met zon oude deutz, niet dat de valtra nou zo luxe is maar omkeer powershift en elektrisch joystickje voor de voorlader waardeer je wel als je 950 balen per jaar naar huis rijd 😄
En we hebben geen plek voor al die machines, we zijn best zuinig ingesteld dus alles staat binnen. dat kan precies met passen en meten.
Alles staat in het vet en gaat jaren mee en als het ingeruild wordt levert het nog best wel wat op ook.
Als we de valtra nu inruilen heeft die 2,5 euro per uur gekost. excl onderhoud en reparatie.
Dat is toch ook niet zo duur 😄
Maar iedereen zijn manier van werken!
bikkertie
@dx11 ook compleet andere situatie, per seizoen evenveel tijd beschikbaar maar in die tijd moet wel het dubbele gebeuren
CaseCS130
@dx11 Rare gedachte dat een veeboer geen nieuwe trekker mag hebben. Jij doet alles zelf Jan, dat houdt de kosten in de hand. Maar als je twee linkerhanden hebt moet je niet een gebruikt ding kopen waar regelmatig wat mee is. Bovendien zijn er meestal wel modellen waar MIA/Vamil op zit wat erg voordelig kan zijn nu de inkomens zo hard op en neer gaan.
Kijk nu naar jou 160, al weer jaren terug gekocht op die veiling in Lwd, maar eenmaal thuis bleek de aftakas kapot te zijn waarvan de onderdelen zeer zeldzaam zijn. Hoeveel tijd en moeite heeft het wel niet gekost om het weer draaiend te krijgen? Daar moet een gewone boer toch niet aan beginnen.
EA_MF
Een nieuwe trekker/machine kan (vaak) wel uit, ookal werk je er minder uren/hecatres of wat dan ook mee, machines gaan niet per definitie kapot van stilstaan, dus kunnen langer blijven en vervolgens alsnog dezelfde uren/hectares oid draaien.

bovendien kun je alles wel dubbel hebben staan, en dan met ouder materiaal werken, gaat prima alleen als het kapot gaat is het wel handig als je het dan zelf kunt repareren om de kosten enigsinds in de hand te houden. Wanneer je daar de tijd niet voor hebt kun je beter zorgen dat je wat nieuwer en bedrijfszekerder materiaal hebt staan naar mijn mening.
dx11
@bikkertie daar heb je een punt. 2 keer zo veel werk kun je 2 keer zo veel uitgeven en hou je nog 2 keer zo veel over idd
johndeere6230
@dx11

op het eind zit er geen verschil in dus 😛
bikkertie
@johndeere6230 2x niks is inderdaad nog steeds niks ????
johndeere6230
@bikkertie

en min keer min is plus, dus uiteindelijk is het positief 😛
bikkertie
@johndeere6230 haha echte HBO' er aan het worden
fendt308-driver
Quote @Valtrapowerr:
de valtra kunnen we geen dagdeel missen

onze ervaring leert dat je dan geen valtra moet hebben 😂
wij zullen net pech hebben maar hij is toch zeker 3x met serieuze problemen bij de dealer geweest Binnen de 2000 uur. verder is het altijd netjes opgelost daar niet van. maar niet iedere dealer heeft zo een leentrekker met voorlader.
johndeere6230
@bikkertie

Jaaa hahah
Valtrapowerr
@fendt308-driver

Haha ja, maar het is geen trekker die na 5000 compleet versleten is gelukkig. Alleen wat kleine dingen kunnen gewoon beter.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 180.7 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!