Jaja grote boern, 2 mengwagens!. Foto is geplaatst door ZetorTwente op 11-02-2016 om 18:30:44, met 38 reacties.

Trioliet Solomix

595 foto's van @ZetorTwente

ZetorTwente
Jaja grote boern, 2 mengwagens!

Reacties

casejxu
Fijne karren!!
+1
ZetorTwente
@casejxu Tja, links trekt door z'n breedte erg zwaar, die rechtse demo, trekt erg licht maar is door z'n smalte weer onhandig met voer verdelen :-| Maar we vinden wel een nieuwe geschikte wagen, de linkse wordt te klein.
casejxu
@ZetorTwente heeft hij ook de magneet strippen bij het losgootje? Draadloos weegscherm?? Dat werkt echt super zo.n los beeldscherm.
+1
EA_MF
Quote @ZetorTwente:
door z'n smalte weer onhandig met voer verdelen

waardoor is dit zo onhandig dan? lijkt mij dat met een langere losklep dit voor een groot deel is opgelost namelijk. Trouwens, hoe heeft deze de weegstaven zitten? Net als alle Trioliet mengwagens? dus 2 tussen de loskuip en de as, en eentje vooraan in de dissel?

@casejxu Werken magneten aan de vijzels niet beter? aangezien deze meer contact met het voer hebben lijkt mij? En inderdaad, zo'n draadloos extra scherm in de shovel voor het laden is wel ideaal om vlot te kunnen werken, scheelt een hoop getuur naar de toch vaak kleine cijfers op de weegcomputer.
casejxu
@EA_MF geen idee wat beter werkt... Ze zullen beide hun voordelen hebben iig
EA_MF
@casejxu Beide zal allicht het meeste effect hebben 😃
casejxu
@EA_MF dat denk ik ook wel ja.
johndeere6230
Quote @EA_MF:
Werken magneten aan de vijzels niet beter?

Hoe meer contact hoe meer t er af schuift of niet??
ricooo12
Links is nog niet versleten denk ik
ZetorTwente
@ricooo12 Zeker niet, wagen is op de kleur na niet veel veranderd na de aankoop in 2007, bevalt ook eigenlijk nog super maar goed, hij wordt te klein...
ricooo12
@ZetorTwente aha oke
meer vee aangehouden?
Hebben jullie eigenlijk melkkoeien of vleeskalveren?
ZetorTwente
@ricooo12 Wij hebben +- 1500 rosékalveren opfok en afmest en we willen (nog) sneller kunnen voeren daarom willen we een mengsel minder kunnen maken per dag, dat scheelt al gauw een half uur, maar dat past op het gegeven moment niet meer in onze eigen wagen (die linkse) Daarom is nu deze op demo om wat te kunnen kijken en we willen graag een 16 kuubs wagen kopen.

@casejxu Magneet op het losgootje? Volgensmij niet al snap ik niet 100% wat je bedoeld, deze wagen heeft netzoals onze eigen wagen een weegmonitor op de wagen, wat mij ook het beste lijkt, want anders krijg je een kastje in de shovel, trekker en dan nog een aparte bij de meelsilo's. Plus dat je zegt draadloos, en we zijn hier nu niet echt fan van elektriciteit en electra... En het werkt nu ook prima. Dit is overigens wel de enige weegcomputer die het langer vol heeft gehouden dan 4 jaar, die anderen waren om de haverklap stuk.

@EA_MF Nou wij hebben achter op de trekker 600 banden liggen, die steken zo'n 10cm onder het spatbord heen, en ook de spiegels maken knelpunten want met zo'n smalle wagen moet je onbenullig kort langs het voerhek rijden, deze wagen is minstens een halve meter smaller dan onze eigen wagen (links) ook kun je doordat hij zo smal is niet beide kanten te gelijk voeren want dan heb je het voer veelste ver van de kalveren liggen. Dat kun je met zo'n plaatje onder de klep niet oplossen, ook zegt de verkoper dat die slecht terug klappen. Weegsysteem is volgensmij gewoon standaard Trioliet systeem ja.
NHfan97
Is die rechtse een 16 kuub?
ZetorTwente
@NHfan97 12 kuub
NHfan97
@ZetorTwente Ah , die hebben wij ook een tijdje gehuurd ( denk dat het diezelfde is ) want we hebben de dissel op zn laagst moeten hangen anders hing die helemaal scheef. Werkt heel mooi vindt ik.
ZetorTwente
@NHfan97 Was hij toen ookal zo afgeragd? Wagen loopt er echt belabberd slecht bij, zelfs onze 9 jaar oude Trioliet is er beter aan toe.
NHfan97
@ZetorTwente Nee helemaal niet , wat scheelt er dan aan?
ZetorTwente
@NHfan97 De hele wagen zit onder krassen, het voorplateau hangt helemaal af dus ook alles wat daar bij aanzit. Het licht is kapot, een aantal stickers zijn er half afgetrokken, het handvat is van de spindel van de steunpoot. De driehoek aan de achterkant is in elkaar gebotst.
NHfan97
@ZetorTwente amai.. bij ons was die nog zoals nieuw , dan zal het misschien toch een andere wagen zijn 😛 .
Pascal
@ZetorTwente
Hoe voeren jullie de opfok? Met een shoveltje? Maak je dan eerst met deze wagen een mengsel?
ZetorTwente
@Pascal De eerste week krijgt de opfok stro met zo'n musli mix, dat doen we in een holaras bak paar keer uit draaien en dan weer opscheppen. En dan draaien we het uit in een Vliebo kar, met die Vliebo kar voeren we ze dan. Als ze na een week meer honger krijgen maken we een klein mengseltje in de voermengwagen dat draaien we dan uit, scheppen we op met holaras bak en dan verdelen we dat weer met de Vliebo kar.

Wil je ook nog weten hoe we melkvoeren?
Pascal
@ZetorTwente
Haha het melk voeren ken ik wel. Ik werk zelf ook veel in de kalversector.
Maar was even benieuwd hoe jullie de opfok voeren. Sommige hebben een mengbak op de minishovel en andere mengen eerst in de mengwagen en voeren het dan met een doseerbak.
Heb ook een poos stage gelopen in Overdinkel bij de bekende kalverhouderij daar.
ZetorTwente
@Pascal Hans Luijerink bedoel je dus. Gaat er hier wel ietsje anders aan toe 😛, wij zijn gedwongen met een vliebo kar te voeren aangezien een deel van de opfok in verbouwde varkenstallen zit met erg nauwe gangetjes waar je met zo'n vliebo kar nog redelijk door kunt.
jmos
Zit er nog verschil in mengen van de twee wagens?
ZetorTwente
@jmos Bij volle belading (6 ton) mengt de rechtse mooier de linkse mengt dan het bovenste niet mooi mee, want dat komt ook niet naar beneden en dan gooit hij het er bovenuit (wagen is ook eigenlijk gebouwd voor 4,8/5 ton) Verder mengen ze beide altijd wel goed. Alleen de rechtse loopt stukken lichter. Maar de linkse draait het voer weer mooier van de vijzel.
jmos
@ZetorTwente
rechts mengt ook sneller lijkt me? en lost ook sneller?
ZetorTwente
@jmos Nee juist niet want hij een aparte vertraging en daardoor blijft er ook een gruwelijke bult op de vijzels liggen aangezien wij niet snel kunnen wisselen naar 1000 toeren.
jmos
@ZetorTwente
de vijzels draaien langzamer dus, een schakelbare vertraging zit er niet op?
ZetorTwente
@jmos Nee, ik denk een apart tandwiel ofzo.
jmos
@ZetorTwente
op 1000 toeren al geprobeerd dan? of is dat net te gek?
ZetorTwente
@jmos 1000 toeren is een nadeel van Zetor, dan moet je de stomp omdraaien. En dat is maar even werk maar dat doen we voor zo'n demo wagen niet speciaal.

@trean Trioliet heeft ook wel schakelkasten.
trean
@ZetorTwente trioliet heeft alleen als optie een vaste vertraging. Daarom hebben wij voor een siloking gekozen. Die heeft wel een schakelbare vertraging.
arie1
@trean alleen vaste vertraging? Hoe kom je daar bij? Wil je shifttronic? 3x onder belasting schakelen afhankelijk van gewicht? Dat kan, of een schakelbare kast vanuit de cabine? Dat kan ook, zeg het maar....met een schakelaar of met kabel, zeg het maar.... laatste de shiftronic zien werken, dat is pas mooi en makkelijk, maar een omschakelbare kast is eigenlijk meestal voldoende.
trean
@arie1 3 jaar terug kon dat niet.
arie1
@trean de shiftronic is vrij nieuw, maar de schakelkasten zijn al 10-tallen jaren oud.
trean
@arie1 dan heeft de vertegenwoordiger ons verkeer ingeligt. Of dat kan alleen op bepaalde modellen.
arie1
@trean dat zou beide kunnen.
Ze hebben wel enorm veel verschillende types wagens, kan zijn dat jullie wagen very special is 😄

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Trioliet Solomix ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!