Foto van een Ford 7400, zo daar ist ie dan.. Foto is geplaatst door oldtimergek op 24-03-2016 om 09:04:13, met 13 reacties.

Ford 7400

16.979 foto's van @oldtimergek

oldtimergek
Foto van een Ford 7400, zo daar ist ie dan.

Reacties

Alex Miedema
Dikke Benz die m komt brengen ook 😃
valmet6400power
@oldtimergek

Geel motorblok erin, betekend dat de originele motor er niet meer in ligt? 😄
a3vandiejen
@oldtimergek Dat word vast een mooi project, succes met de Ford.
RPCounty
Goeie investering Harrie. Beter als geld op de bank!
Ritchie
@valmet6400power

Hier ligt een Dorset motor in, dus komt hoogstwaarschijnlijk uit een combine dat blok.

Proficiat met de aankoop! Hoe is-ie technisch? Zijn ook aardig zeldzaam volgens mij.
valmet6400power
@Ritchie

Aha, en wat hangt er normaal in dan? 😄
Ritchie
@valmet6400power

De 7400 is een omgebouwd type zegmaar, door E.V.A., die ook de 5095 en 7095 bouwde. Dit is volgens mij een 6600 of 7600 waar ze zo'n Dorset (2704E of 2714E, dat zouden de kenners moeten zeggen) in hebben gelegd. Origineel een 4 cilinder dus. Maar bij Ford konden ze niet rekenen zullen we maar zeggen 😛 Dus in zo'n trekker kan gemakkelijk een 6 pitter.
oldtimergek
@Ritchie Hier ligt een originele Ford motor in. Model 2715E. Het type plaatje staan alle gegevens op. Deze motoren liggen ook wel in schepen.
oldtimergek
@Ritchie Technisch lijkt ie in orde. Heeft ook weinig draai uren ( 5060). Pedalen kun je niet zien dat ze versleten zijn.
Zitten hier en daar stickers op v/d laatste uren stand van verversen.
oldtimergek
@RPCounty Dank je, alleen is het geen 8 versnellings bak maar een 7. De 8e hebben ze op één of andere manier geblokkeerd. Ook het versnellings diagram geeft geen 8e versnelling aan. Dus de top snelheid ligt niet zo hoog. Hoe dat in elkaar steekt ben ik nog niet achter. Misschien is dat gedaan voor de Franse markt.?
fordandre
@oldtimergek voor de franse markt werd er wel vaker de hoogste versnelling geblokkeerd maar dit is er wel uit te halen heb ik me laten vertellen
RPCounty
@oldtimergek dan moet de kont er achter weg. Schakelrails demonteren en dan de blokkade wegnemen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7400 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!