foto van een Schlüter super 3000 tvl. Foto is geplaatst door collin ihfan op 10-04-2016 om 11:30:21, met 15 reacties.

Schlüter Super 3000 TVL

collin ihfan
Foto van een Schlüter super 3000 tvl

Reacties

David Bakker
Geweldige trekkers vind ik dit , een machtig slagschip
Schluterfan
Nummertje 010
David Bakker
@Schluterfan hoeveel zijn er gemaakt ? van deze .
nicolas 6930
Dit is bij piet verschelde in waregem 😛
Schluterfan
@David Bakker

12, de laatste in 85.
David Bakker
12 stuks .dan zijn ze bijzonder . zijn ze nog allemaal in leven ? @Schluterfan
Schluterfan
@David Bakker

Ja op zich wel, maar veel verschillen ze niet met een 2500. Buiten de turbo op de motor, waardoor de motorkap hoger is en cabine gelijks hoger gemonteerd is. Ze hebben dan ook 4 koplampen ipv 2 en een extra luchtrooster voorin het moedergewicht.

Deze op de foto komt uit Frankrijk.

Of ze effectief nog allemaal bestaan weet ik niet, maar ik heb er al enkele gezien, of foto's van gezien. 2 zijn destijds aan de koolmijnen geleverd is. Een zit bij Jensen, de andere zit bij een landbouwer. Die kreeg nadien ook een hefinrichting en word aangestuurd met een achteraf opgebouwde Bosch EHR systeem. Die trekker bleef na de restauratie ook in het geel, die van Jensen zal jammer genoeg rood worden vrees ik. En dan zitten er nog enkele in prive verzamelingen. De eerste 3000 is, wat voor Schlüter nog niet eens zo vreemd is, een omgebouwde 2500. Dat is ook de enige met NAF vooras.
FORD-COUNTY
Is die nog te koop?
David Bakker
@Schluterfan duidelijk verhaal bedankt voor de uitleg.
SJB533
@Schluterfan
Simon, wat zijn de verschillen tussen super en super trac? Maatvoering van de wielen?
SchluterMarco
@SJB533
Als ik ook mag antwoorden, een Super is als een normale trekker, kleinere voorwielen en grotere achterwielen. Een Super Trac heeft vier even grote wielen, waarbij de voorwielen sturen. Dan heb je ook nog de Profi Trac, deze heeft ook vier even grote wielen en zijn zowel de voor en de achter wielen bestuurbaar. Dit kan in drie standen, alleen de voorwielen, voor en achter tegengesteld voor een zo klein mogelijke draaicirkel en dan nog in hondegang.
SJB533
@SchluterMarco
Uiteraard, Marco 😉 Bedankt! Had ik het verschil tussen de S en ST dus goed gezien 😄
SJB533
Ik heb dit object verplaatst van Tractoren Schlüeter Onbekend naar Tractoren Schlüeter super 3000 TVL
Schluterfan
@SJB533

En als ik nog heel erg verder in detail mag gaan, er is ooit een Super Trac verkocht met gestuurde achteras, dat was een 2500.

De Super Trac 2500 is trouwens grotendeels gebaseerd op de Super 2500. Bij de kleinere Super Trac's is het verschil iets groter met de gewone Super. Zo zit er tussen de motor en de transmissie een speciale tunnel waardoor de motor hoger kon gemonteerd worden. Vandaar dat er dan ook grotere wielen onder konden.

Weet nu niet of dat ook bij de Super 2500 zo was, aangezien ik daar nog nooit opgelet heb.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 3000 TVL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!