Foto van een Fendt 305 LS heel druk bezig met vast zitten.hele tijd goed gegaan en steeds op de hoge kand de strooier half leeg gemaakt en dan pas naar de natte stukken. nu de natte stukken gehad dus

Fendt 305 LS

Fendt926Driver
Foto van een Fendt 305 LS heel druk bezig met vast zitten.
hele tijd goed gegaan en steeds op de hoge kand de strooier half leeg gemaakt en dan pas naar de natte stukken. nu de natte stukken gehad dus met de volle strooier er langs zie hier het gevolg.......

Reacties

Loeideutz
Het probleem met natte stukken is vaak dat de overgang naar het drogere stuk, niet zo snel gaat als veel mensen denken of hopen.
Je hebt vast wel vrienden die je daar weer een tijdje mee willen pesten.
mdoornekamp
Je hebt hem ook wel behoorlijk vol. Of is het niet zulke zware mest.
johndeere6230
Altijd jammer zoiets....

@mdoornekamp Valt nog enigszins iets mee of niet? Tenzij die hem flink heeft aangedrukt en daarna de kop erop gegooid
Fendt926Driver
Quote @mdoornekamp:
Of is het niet zulke zware mest.
nee veel bruisend stro bovenop. ook wel wat echte mest erin.
mijn eigen strooier ga ik best wel netjes mee om
+1
Fendt926Driver
Quote @Loeideutz:
Je hebt vast wel vrienden die je daar weer een tijdje mee willen pesten.
buurman wou me los trekken kreeg hem er niet eens uit. raad eens wie wie nu pest
deutzd501s
Krijg je met fendt he;p!
Loeideutz
Wat ik op zulke momenten niet zo goed begrijp, je hebt een berg trekkers. Van klein tot groot, waarom niet er een tractor voorzetten die het wel kan trekken. Ik begrijp dat de combinatie dan misschien een "beetje uit het lood" is, maar dit is ook weer zo'n "kan net" optie. Je schrijft al dat er natte plekken waren en dat je eerst op de hoge/droge gedeeltes de helft er uit strooide, maar dat geeft ook weer als nadeel dat het gewicht achterop ligt als je misschien net wat meer trekkracht nodig hebt.
Johndeeretje
Deze trekker kan het best doen volgens mij. Weegt niet veel dus ook goed voor je land, ook niet geheel onbelangrijk in deze tijden. En wie zegt dat je met een dikkere trekker niet vast kwam?
T6020 power
@Loeideutz ja met zoiets had ik gelijk de 4wd gepakt maar dit lijkt geen verkeerde combi
T6020 power
Verplaatsen naar bloopers vast ??
Fendt926Driver
Quote @Loeideutz:
je hebt een berg trekkers. Van klein tot groot, waarom niet er een tractor voorzetten die het wel kan trekken
die anderen hadden allemaal wat anders aangehaakt. en met deze trekker blijft de strooier beter heel en verbruikt aanzienlijk minder diesel.
was een inschattings foutje. zeker niet dat hij het niet trekken zou kunnen. de andere 13 strooiers vol ging met 2 vingers in de neus goed
Fendt926Driver
Quote @deutzd501s:
Krijg je met fendt he
ja en met de deutz konden ze mij er niet uit trekken........
+1
radium45
@Fendt926Driver Ik moet wel toegeven dat ik het sportief vindt dat je deze foto post. Je kunt een bak opmerkingen over je heen krijgen zoals: wat een lomp geladen wagen, wat een kleine bandjes op die strooier, wat een klein trekkertje voor dit werk.
newholland6640
@radium45

Snap ook niet waarom mensen altijd gelijk zoiets roepen dat er een grotere trekker voor moet.

Dat is namelijk de reinste onzin die er is. Niet altijd de grootste trekker ervoor is het behoud van je machines.
radium45
@newholland6640 Ene van een ander caliber had die hobbywagen er zo doorgesleurd.
Andre150
Eigen bloopers posten is altijd +1!
fendt308-driver
Tijd voor 6wd de voorwielen doen niks 😛 ooit wel eens gedacht aan andere voorwielen? Kleine voorwielen houden een berg tegen in nat land. Maar als het toch maar 1x mis gaat op een dag dan hou je nog een beetje de schik erin 😛
Janfendt820
@Fendt926Driver daar had ik ook veel last van dat de wielen van de mest wagen staan blijven en dat er dan modder voor de banden komen en dan begint de trekker te graven
Loeideutz
Behoud van machines, of juist niet, heeft niet alles te maken met een (veel) te grote trekker ervoor zetten. De chauffeur bepaalt in deze veel meer. Ik schat dat dit een meststrooier is van 4,5-5 ton. Dit in combinatie met een 60 pk ervoor, maakt dat het een combinatie is die goed kn rijden onder droge omstandigheden, maar te snel moet opgeven als het nat of modderig wordt. Zet je hier een pk of 100 voor, dan ga je niet sneller rijden. Je wilt nog net zoveel mest per ha strooien. Je moet dan niet de fout maken om de hoeveelheidsregeling van de strooier verder open te zetten, en dus harder te gaan rijden. Als het met de grote tractor moeilijker gaat, dan blijft deze door rijden. Weliswaar sleurt hij de wagen door de modder, maar dat is ook gebeurt toen ze deze combinatie los wilden trekken, dus geen verschil. Wil je dat niet, dan moet je thuis blijven en wachten op ander weer.
@Fendt926Driver @newholland6640 @T6020 power
Baltus_steyr
@Fendt926Driver op zown manier had me vader het ook whaha. met een vergelijkbare mestwagen alleen met een 4 wd steyr 9078. Alleen was die wel over bouwland bemeste land geweest. FF de steyr 650 ervoor op dubbele lucht en los trekken. wou net!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 305 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!