Foto van een Massey Ferguson 390 + 3 Schaar Kverneland VD95 + zelfbouw eg (principe vorenpakker) om de grootste kluiten te breken. (Ik heb geen rotoreg, daarom dit in elkaar geknutseld met oude onderd

Massey Ferguson 390

Pauls
Foto van een Massey Ferguson 390 + 3 Schaar Kverneland VD95 + zelfbouw eg (principe vorenpakker) om de grootste kluiten te breken. (Ik heb geen rotoreg, daarom dit in elkaar geknutseld met oude onderdelen). Missie geslaagd !!

Reacties

Deutz-oldie
Ik heb het niet voor MF, maar mooie foto maken? Missie geslaagd!!
kerstrunner
@Pauls Ziet er goed gevonden uit,heb je mischien een close up foto?
Pauls
@kerstrunner Dank u wel voor de reacties. Een vorenpakker drukt naar mijn gevoel de grond te hard aan, daarom dat ik op dit idee was gekomen. Ik heb een close up in de foto gemaakt en gepost, mss kan je dan iets meer zien. Heb er ook filmpje van :
kerstrunner
@Pauls Bedankt,filmpje is wel duidelijk. Knap gemaakt
jehan
@Pauls heb jij nu daar een frees mes aan de voorste ploeg deel gemaakt ? wel geinig hoe de eg gemaakt is ..
Pauls
@jehan Jep, er zit een freesmes aan de 2 voorste ploegdelen, zo wordt de ploegvoor iets gebroken, zit ongeveer 5 cm onder de mespunt. We ploegen al jaren op identiek dezelfde diepte, en hier en daar merk je dan dat er natte plekken ontstaan. Met deze toepassing hoop ik net voldoende de harde laag te breken. Kan zijn dat het niet diep genoeg is, en bouw ik em nog wat langer, als de trekker het nog aankan. Het was nu op de vrij zware grond al voldoende zwaar om trekken, ook de eg vraagt wel wat pk's.
Wat ik wel merkte is dat de werkdiepte van de eg niet in te stellen was, en op de zand ging ie naar 10 cm inzakking en op de zandleem stuiterde ie meer over de kluiten, maar ze zijn wel gebroken, en dat was de bedoeling. Op de foto is zowat de overgang op dit perceel van zand naar zandleem.
jehan
Wij werken hier nu 2 jaar met ondergronders aan de ploeg zie het effect wel
Pauls
@jehan Hoe diep gaan die ondergronders dan onder ploegzool ?
jehan
@Pauls kun je instellen .15 of 25 centimeter
Pauls
@jehan Das behoorlijk diep, dan staat mn trekker stil ipv rijden, maar ik kan natuurlijk ook eens met 1 diepere tand proberen ipv 2 ondiepe. Lijkt me natuurlijk wel meer effect te hebben om tot iets dieper te breken. Is mss iets voor volgend voorjaar. Nu is alles net op tijd geploegd geraakt, maar de mais is nog niet gezaaid. Het is verdomde koud en nat ondertussen, geen mais die eraan denkt z'n kop boven grond te steken.
jehan
@Pauls we hebben de ondergronders altijd op 15 centimeter staan .tis net de ploegvoor doorbreken..ben ook hele dagen aan het ploegen tussen de buien door ..10% heb ik zon beetje klaar ben nog wel ruim 14 dagen bezig ..klopt je kunt nu de mais beter in de zak hebben dan in de grond
wilbertkw
@jehan verschil van freesmes en ondergrond woeler
Pauls
@wilbertkw Dank je wel voor het verschil ff te tonen op 1 foto. Maar welke trekt nou het zwaarst ? Ik vermoed de pen, daar is alles breder gemaakt, dus meer weerstand. En wat zou het effectiefste zijn ? Ben benieuwd naar de antwoorden ...
wilbertkw
@Pauls we gebruiken ze alle twee. De freesmessen met het idee dat hij overdwars lostrekt en de ondergrondwoeler voor dieper. Het trekvermogen weet ik zo niet. Misschien dat @joozt dat weet? Heeft volgens mij ook 2 setjes
jehan
@wilbertkw he bedankt voor de foto .ik hou het in de gaten
joozt
Wij hebben alleen die pinnen eraan. Op elk element eentje. Het eerste jaar kon je het goed merken maar het gaat steeds makkelijker en wij zien zeker effect. In de herfst is het water sneller weg en kunnen we rijden op plekken waar dat normaal moeilijk was. Gisteren toevallig op een stuk bezig geweest dat we dit jaar voor het eerst hadden en waar dus nog geen ondergronder doorheen was geweest, dat was goed te merken die grond zat veel vaster. Enige nadeel: (nouja dan weet je dat ze wel wat doen) ze slijten wel hard. Volgens mij gaan de freesmessen bij @wilbertkw langer mee!
wilbertkw
@Pauls freesmessen slijten ook 😉
Wat trekkracht durf ik niet te zeggen welke meer vermogen vraagt. Dan zou ik volgend jaar op hetzelfde perceel moeten testen met bv linksom de pennen en rechtsom de messen. Maar dat wordt van herfst.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 390 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!