Foto van een Deutz D9006Vandaag Dubbellucht velgen opgehaald en gelijk de bandjes er op gegooid...Zoals jullie kunnen zien heb ik komende zaterdag alweer wat te doen....Namelijk stukken van 10cm tusse

Deutz D9006

hendry-06
Foto van een Deutz D9006

Vandaag Dubbellucht velgen opgehaald en gelijk de bandjes er op gegooid...

Zoals jullie kunnen zien heb ik komende zaterdag alweer wat te doen....
Namelijk stukken van 10cm tussen de ster en de velg lassen...

Reacties

Loeideutz
Waarom? Krijg je de velgen nu niet aan elkaar. Hoe minder tussenruimte, hoe smaller de tractor. Toch?
Ronijn
Wangen mogen elkaar niet kunnen raken
Loeideutz
@Ronijn waarom niet? Kun je me dat ook uitleggen?
Loeideutz
@Ronijn waarom niet? Kun je me dat ook uitleggen?
hendry-06
@Loeideutz krijg je wrijving tijdens het rijden. Dit lijd tot schade/slijtage en grote kans op klapband
Ronijn
Klopt inderdaad. De wangen schuren tegen elkaar. Daardoor worden ze warm. De wang is het zwakste deel van de band, dus best wel gevoelig voor dat soort wrijving. Ook slijt de wang dan zo snel, dat binnen notime je kans maakt op een klapband. De banden hierboven zijn Michelins, die rijd je meestal op lage spanning, dus met brede wangen. Dan moet je wel minstens 10 cm tussenruimte aanhouden.
Loeideutz
@hendry-06 @Ronijn Er vanuit gaande dat je de dubbellucht vast aan draait op de achterwielen, mag je ervan uitgaan dat de velgen niet ten opzichte van elkaar draaien. Anders zouden de velgen langs elkaar schuren. Als de velgen niet verschuiven ten opzichte van elkaar, dan kunnen de banden dus ook niet verschuiven ten opzichte van elkaar. Dus kun je ook geen schuring tussen de banden hebben. Tuurlijk, als de banden bij hun draaien op de grond komen, zeker als er weinig spanning op staat, dan komen ze aan elkaar omdat ze wat gaan wangen. Maar ze schuren niet ten opzichte van elkaar. Ik rijd zelf al 19 jaar met 2*16.9 langs elkaar en dat gaat nog altijd goed. Deze banden komen op de grond ook aan elkaar en ik zie nog altijd geen schuurplekken. Nog nooit een klapband gehad. Wel moet je opletten, zeker bij lage spanningen, dat de banden niet gaan vervormen doordat ze tegen elkaar komen. Maar schuurplekken zul je niet krijgen.
Bakker S
@Loeideutz 1 dag met een stel dubbellucht gereden die elkaar raakten. Her en der waren de letters er af geschuurt. Heb ook al een band gezien met scheuren vanwege te dicht bij elkaar.
hendry-06
@Loeideutz dan heb je Tot nu toe veel geluk gehad. Heb het zelf op het werk al regelmatig anders gezien

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D9006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!