Foto van een PZ Falazet 230 T. Opknappen voltooid!- Nieuwe lak- Nieuwe stickers- Nieuw beschermdoek- Lagers kneuzer vervangen- Slipkoppeling gereviseerd- Nieuwe bandEn nog wat kleine zaken. Veel werk,

PZ Onbekend

frank_mf
Foto van een PZ Falazet 230 T. Opknappen voltooid!
- Nieuwe lak
- Nieuwe stickers
- Nieuw beschermdoek
- Lagers kneuzer vervangen
- Slipkoppeling gereviseerd
- Nieuwe band

En nog wat kleine zaken. Veel werk, maar het resultaat mag er wezen! Kan ie straks mooi de eerste snede in !

Reacties

radium45
@frank_mf Is dit wel een 230?
SJB533
@radium45
5 schijven, dus ja
frank_mf
@radium45 zeer zeker 😄
radium45
@SJB533 Schijven of trommels?
SJB533
@radium45
Tis een schijvenmaaier

Quote @SJB533:
Blijft apart, zo'n Falazet. 2 trommels, 3 schijven

Quote @frank_mf:
@SJB533 gewoon 5 schijven hoor, technisch niks anders dan onze kverneland toen.In de folder noemde ze het wel trommels en schijven idd
radium45
Dan is dit een machine die ik ook ooit heb gehad, blij dat het ding weg ging voor wat anders. Maaide voor geen meter onder zware omstandigheden, als het gras in de zomer kurkdroog op stam stond moest je proberen in de dauw te maaien anders kreeg je allemaal streepjes.
frank_mf
@radium45 maait prima hoor! Al veel verschillende gewassen mee gemaaid, zie geen verschil vooralsnog met de lely!
jehan
@radium45 had je al eens andere mesjes geprobeert
radium45
@jehan van alles erin gehad, origineel, Ramp, waren ook altijd dezelfde 2 schijven die strepen lieten staan.
Valtra-Fordpower
@radium45 Oude Fella was ook wel eens van het strepen, altijd dezelfde, originele messen erin. Komt er iemand die ff zegt, "zijn de verkeerde, moeten langere in"...

Strepen was over.
jehan
@radium45 hadden hier ook een maaier die streepte ook langere messen er in gedaan en twas over
frank_mf
@Valtra-Fordpower Zijn wel relatief grote schijven, net als Fella idd. Misschien dat @radium45 probleem ook had idd; te korte messen.
radium45
@frank_mf Hebben van alles geprobeerd, enigste wat hielp was heel voortijdig de messen draaien/vernieuwen. als het puntje er maar iets af was dan traden de problemen al op. En zoals genoemd, vooral in taai droog gras. Hadden het idee dat het meer met de draairichting van de schijven te maken had. Die in het midden draaiden anders als de rest, bij navraag hadden wij ook een bredere als deze 230. Weet niet of daar verschil in zit?
SJB533
@radium45
320 dan zeker? 275 heeft een even aantal schijven, 230 en 320 niet
Valtra-Fordpower
@radium45 Puntje slijt en geouwehoer begint, zijn toch echt je messen te kort.
radium45
@Valtra-Fordpower Ja als ik dit zo allemaal lees zou je het het wel denken. Enigste is dat ik denk dat hier de techneuten toch wel zo bij waren hier zelf ook wel achter waren gekomen. Dus mede door die vreemde draairichtingen vraag ik mij af of er langere in konden. De oudere JF getrokken maaiers met die drie trommels stonden er ook om bekend.
radium45
Ik heb zelf nog het vermoeden dat de messen ''wijken'', dus niet haaks op de schotel bleven staan door de belasting van het gras. Maaiden daarom altijd al met fors hoger rpm als die 540. Kneuzen deed die wel verschrikkelijk goed. Plaat straf op de rotor en 100 pk was al haast niet genoeg.
Valtra-Fordpower
@radium45

Vreemde draairichting? Ze kunnen toch alleen maar linksom of rechtsom?

Bij de Fella kunnen we kiezen, alles naar het midden, of om en om.
radium45
@Valtra-Fordpower Nee, wat mij nog bijstaat is dat ze in het midden een onlogische richting hadden. Na dit tijdperk overgestapt op een frontmaaier + een TK210 achter de achtermaaier. Frontmaaiers met kneuzer waren er toen nog amper. Dit maaide toch stukken vlotter als een getrokken, veel handiger vooral op kleinere percelen.
frank_mf
@radium45 kneuzen doet ie inderdaad super goed! Ik ben de problemen nog niet tegen gekomen,pas 20 hectare mee gemaaid en messen zie je nog weinig aan. Als ie wel minder gaat maaien zal ik langere monteren. 😄
frank_mf
Met vreemde draairichting bedoel je denk dat er twee naast elkaar dezelfde kant op draaien Henk?
radium45
Quote @frank_mf:
dezelfde kant op draaien

Ja, kan het niet eens meer precies uitleggen, moet ik het eerst weer zien.
frank_mf
@fendt2015 @B-275-Fan

Hier zit het doek op de maaier. Hoor wel hoeveel jullie nodig hebben. Op de rol zit nog zo'n 13 meter.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van PZ ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!