een bakje pootgoed aan het laden voor in de planter te kippen. toch handig zo'n 3-asser scheelt weer een trekker. alleen heeft de new holland wel wat moeite om hem voort te krijgen als hij vol pootgoe

New Holland TM 155

nielsve
Een bakje pootgoed aan het laden voor in de planter te kippen. toch handig zo'n 3-asser scheelt weer een trekker. alleen heeft de new holland wel wat moeite om hem voort te krijgen als hij vol pootgoed zit.

Reacties

JJ
Zo kun je een aantal uur vooruit voordat hij leeg is.
nielsve
@JJ
ja, maar hangt vooral af van de sortering af van het pootgoed. we hebben dit jaar aan het planten geweest tegen 1300 kg/ha, wat een luxe is. maar we hebben ook een heel deel tegen 3 ton/ha moeten planten. dan is de kipper toch behoorlijk snel leeg hoor 😉
JJ
@nielsve Dat is waar. Geen problemen trouwens dat al het gewicht achter in de kipper zit bij opkippen?
nielsve
@JJ neen, je moet hem wel niet in een keer omhoog zetten als de kar vol is. de luchtvering verdeelt het gewicht mooi over de 3 assen, dit is een beetje hetzelfde principe zoals een vrachtwagen oplegger.
JJ
@nielsve Dat begrijp ik maar die koppelen ook niet af als ze vol zijn in de kip stand.
nielsve
@JJ klopt, maar als je zo'n oplegger achter de trekker hangt d.m.v. een dolly, dan trek die de dolly ook niet omhoog. en vol moet je hem ook niet direct helemaal omhoog zetten. als je hem af en toe is een een stukje kipt zodat de aardappels rustig naar beneden rollen dan blijft er vooraan in de kipper ook nog gewicht zitten dat de voorkant beneden houd. als hij bijna leeg is kan je hem zelfs helemaal omhoog kippen zonder dat hij achterover gaat hangen. dit is gewoon de luchtvering die zich zo regelt dat er overal evenveel druk in de balgen zit zodat ie altijd netjes gebalanceerd is.
claasfan
Mooi systeem zo!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TM 155 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!