de mf'jes maar eindelijk eens naast een gekregen.en ja het is hier momenteel zo nat dat de maïs met dubbellucht moet worden gespoten.

Massey Ferguson Meerdere

nielsve
De mf'jes maar eindelijk eens naast een gekregen.
en ja het is hier momenteel zo nat dat de maïs met dubbellucht moet worden gespoten.

Reacties

tractorenfan
@nielsve Is dit Avedro uit Geel waar jij werkt? De twee rfhtse tractoren komen mij bekend voor. En dan nog een new holland TM zeker?
Het is inderdaad bij ons in de buurt ook heel nat. We hebben de helft van onze mais kunnen spuiten die hoger gelegen is. In de rest twee keer vastgereden en dan maar gestopt.
nielsve
@tractorenfan klopt helemaal, bedrijf is van mijn ouders waar ik voltijds werk. vastgereden hebben we nog niet gedaan met spuiten, maar op sommige aardappel percelen begint het wel dramatisch te worden. na ongeveer om de 4 dagen terug door hetzelfde spoor te rijden krijg je op sommige velden al echte loopgraven.
tractorenfan
@nielsve
Dat kan ik geloven! Aardappelteelt staat overao in het water.
Maïs teelt is hier ook rotslecht. In Herselt is het erkend door het rampenfonds en komen ze de schade opmeten komende week. Bij ons is 5 hectare mais gewoon niet ontkiemt. Staan maar enkele plantjes op het veld. Deze is wel juist eind me gezaaid in het droog weekend voor de natte periode.
Behalve voor de tuinders met serres zal het een heel slecht jaar worden in fe Kempen.
Ik was overlaatst in West-Vlaanderen, daar is op de velden niks te merken van de vele regen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Massey Ferguson ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!