Foto van een projectje, een paar jaar terug. De bedoeling was om een poster te genereren die bestond uit allemaal kleine foto's.Probleem was alleen dat er een hoop 'gekke' foto's tussen stonden, zoals

Claas Onbekend

Tinus
Foto van een projectje, een paar jaar terug. De bedoeling was om een poster te genereren die bestond uit allemaal kleine foto's.

Probleem was alleen dat er een hoop 'gekke' foto's tussen stonden, zoals onderdelen en closeups. Een echt mooie poster werd het dus niet.

Reacties

erik9831
Wel straf, want ik heb de foto aangeklikt vanaf de hoofdpagina omdat hij er goed uitzag. Dacht zelfs dat ik even verkeerd had gedrukt met men dikke vingers en een tabletje 😄

Wel wat tijd ingestoken vermoed ik om zoiets te maken of valt dat nog mee ? Totaal geen benul van.
Tinus
@erik9831 Viel mee. Ik had toen het idee dat ik daar lekker een paar weken zoet mee zou zijn, maar volgens mij had ik binnen een uurtje of 6 bovenstaand resultaat. Het principe is relatief eenvoudig:

  • Database aanleggen met bronfoto's en de meest prominente kleur (afgerond naar de dichtstbijzijnde kleur uit 64 standaard kleuren).
  • Doelfoto opdelen in 128 vlakjes.
  • Voor elk vlakje kijken welke kleur prominent is.
  • Vakje vervangen door een foto met de betreffende prominente kleur.
  • Geheel samenvoegen en opslaan als nieuwe afbeelding.

Een andere reden waarom het geen mooi resultaat leverde: je gebruikt uiteindelijk maar 64 bronfoto's. Voor elke kleur kun je wel verschillende afbeeldingen gebruiken, maar dan wordt de foto te rommelig.

Misschien bedenk ik nog wel eens een oplossing. Het idee was wel gaaf.
caseboy
Op die foto is dat de combonatie van de regt met de Axion 840?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Claas ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!