Foto van een Agria 4800  , oldtimer weekend Zuuk 2016. Foto is geplaatst door oldtimergek op 12-07-2016 om 21:22:32, met 19 reacties.

Agria 4800

oldtimergek
Foto van een Agria 4800 , oldtimer weekend Zuuk 2016

Reacties

a3vandiejen
Aparte trekker, heeft hij nou 4 versnellingspoken?.
Zal wel niet maar een raar gezicht haha.
+1
inspecteurfendt
@a3vandiejen ik ben aan het overwegen om zo een te kopen dus heb al het een en het ander opgezocht. 1 pook voor 1-2-3 versnellingen, 1 pook voor hoog-laag, 1 voor hydrauliek en volgens mij ook nog een voor de hef. Er zou ook nog ergens een voor de aftakas moeten staan. Zijn naar het schijnt oerdegelijke tractors.
a3vandiejen
@inspecteurfendt Leuk dat je er op terug komt, Mooie aanwinst.
Yanmarthomas
@inspecteurfendt waar voor wil je er een gaan kopen?
inspecteurfendt
@Yanmarthomas ik heb hem uiteindelijk niet gekocht omdat hij iets te oud was en de pto stopt als je de koppeling indrukt, wat storend is bij het maaien. En hij ziet er nogal vreemd uit, de nieuwere modellen (zoals die van jou) zijn mooier vind ik persoonlijk. Het is uiteindelijk een Yanmar YM 1510 geworden.
Yanmarthomas
@inspecteurfendt de pto stopt bij jou yanmar ook. Wat wel het probleem is met de agria 4800 is dat je pto 825 rpm draait en geen 540 zo als bij jou yanmar. Dus je kan er niks normaals achter hangen want dan draait het kapot
inspecteurfendt
@Yanmarthomas idd. dat was ik nog vergeten. Mijn yanmar heeft powershift dus bij het maaien ontkoppel ik nooit. Bij transport werk wel omdat ik zuinig wil zijn op de bak en de powershift zoals bij de meeste nogal schokt. Ik rijdt ook ons gazon af met de klepelmaaier dus is het wel belangrijk dat ik proper werk kan leveren.
Yanmarthomas
@inspecteurfendt aah oké dat is wel makkelijk
inspecteurfendt
@Yanmarthomas die agria rijdt volgens mij wel iets sneller dan mijn yanmar. 13 km/h is het hoogste dat ik eruit krijg 😄 Volgende week komen er gazonbanden op, hopelijk gaat hij dan iets sneller. Ik woon op 500m van mijn grootouders maar dan moet ik langs een drukke steenweg. Anders moet ik een omtoer doen van 2 km. Met de kleine aanhanger rijd ik meestal over het fietspad naast de steenweg. Aangezien hij geen kenteken heeft (in België verplicht) en de vele politie rijdt ik zo weinig mogelijk op de baan.
Yanmarthomas
@inspecteurfendt oké mijn agria loopt 18. Met gazonbanden zal je iets langzamer lopen had ik met mijn iseki ook die liep 16 met tractorbanden en nu 13
inspecteurfendt
@Yanmarthomas oei, dat valt tegen. Ach ja, binnekort autorijbewijs en dan kan hij op de aanhanger.
Yanmarthomas
@inspecteurfendt doen wij ook altijd gaat perfect. Hier een foto van agria en yanmar 1401

(klik om te vergroten)

inspecteurfendt
@Yanmarthomas leuke tractors vind ik, en 2 wd is heel wendbaar.
Yanmarthomas
@inspecteurfendt zeker mijn iseki is 4 wiel aangedreven maar hebben we af en toe in de herfst wel nodig. yanmar staat nu voor de maaier omdat de koppakking lek is van mijn iseki. Dan gaat hij weer weg
inspecteurfendt
@Yanmarthomas Ah, ik was al aan het denken, zoveel minitractors 😀 hoeveel heb je er nog?
Yanmarthomas
@inspecteurfendt naast de yanmar niks haha was een projectje om de motor te maken en dat is gelukt dus dan kan hij verkocht worden
inspecteurfendt
@Yanmarthomas ik zag dat je nog een kubota had op dikke banden. Maar dat was dus ook een project. Ik vind het een leerzame en leuke hobby. Ik ben er zelf ook wat mee bezig maar ik ben meer bezig met lassen aan machines.
Yanmarthomas
@inspecteurfendt die b1600 bedoel je? Die was er als leen trekker. Had toen nog geen iseki. daarvoor wel een yanmar maar dat was niks. toen hebben we gekozen voor een iseki en daar zaten wat weken tussen voordat ik die kreeg. Dus die toen te leen gehad wel een fijn ding.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Agria 4800 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!