Foto van een Schlüter Super 2000 TVL, de achteruitrijinrichting maar eens geprobeerd.. Foto is geplaatst door SchluterMarco op 03-08-2016 om 18:58:00, met 35 reacties.

Schlüter Super 2000 TVL

SchluterMarco
Foto van een Schlüter Super 2000 TVL, de achteruitrijinrichting maar eens geprobeerd.

Reacties

+1
gaituuth
Mooie machine. Blijft mijn droom om een betaalbare Schluter te vinden en te bezitten
Jorrick 1455XL
@gaituuth Niet veel verstand van Schluter maar ik denk niet dat er vel betaalbare zijn of ze zijn in zeer slechte staat.
gaituuth
@Jorrick 1455XL dat is inderdaad het probleem. Als ze er zijn dan zijn ze meestal slecht. En anders onbetaalbaar
+1
Schluterfan
Zo naar Nordhorn??? 😃
+1
olro 61
Wel een mooi moment, en het voegt wel wat toe aan je trekker!
+1
assink
Nu nog een hakselaar? 😆
+1
SchluterMarco
@assink

Wat niet is, kan nog komen 😃
+1
mklok
Mooi machine, heb wel wat zo''n schluter . En goede kwaliteit.
Fendt926Driver
Weet niet of deze terug rij inrichting zo makkelijk is. ze zit volgens mij veel te ver naar voren. hebt nog niets geen zicht op de hefarmen en wat erachter zit
SchluterMarco
@Fendt926Driver

Altijd nog beter dan de hele tijd gedraaid op de trekker zitten
mdoornekamp
@Fendt926Driver dat is wel een beetje het probleem van alle terug rij inrichtingen op trekkers
Kramertrac
8 cilinder lijn?
SchluterMarco
@Kramertrac Ja, klopt
Kramertrac
Wel eens gehoort dat de laatste 2 cilinders nog wel eens oververhit raken klopt dat?
SchluterMarco
@Kramertrac Ja, die hebben het wel het zwaarst, je moet het koelsysteem wel goed schoon houden, bij stoffig werk de koeler geregeld schoonmaken.
Schluterfan
@SchluterMarco

Het debiet van de standaard waterpompen zijn denk ik ook niet zo echt uitgerekend om 8 stampers te koelen. Moest de constructie wat anders (en beter, met name speling op de as die je kan krijgen. Waarom ze zo'n lange as nemen is voor mij nog altijd een raadsel) zijn, en de poelie kleiner, dan was dat misschien een ander verhaal geweest.
+1
Kramertrac
Machtige trekker
+2
a3vandiejen
Prachtig, hoe lang doe je er over om de rij inrichting om te zetten?
SchluterMarco
@a3vandiejen Dat is binnen een paar minuten te doen.
a3vandiejen
@SchluterMarco Dat is snel, daar hoef je het niet voor te laten dan.
SchluterMarco
@a3vandiejen Normaal gaat dat vrij snel, het gaat als volgt, het dashboard naar voren klappen door een klemschroef te lossen. Vervolgens de zitting ook naar voren klappen, de blokkeerpen naar boven trekken en dan kun je het geheel zo 180 graden draaien. Daarna de stoel weer terug klappen en het dashboard weer naar voren zetten en weer vast klemmen, en de blokkeerpen er weer in drukken.
Het probleem was hier, dat de zitting door een vorige eigenaar veranderd is. Hierdoor kon de zitting niet meer naar beneden. Ik heb de zitting verder naar voren moeten monteren, maar toen kon hij in de normale stand niet ver genoeg meer terug, hier voor heb ik de slee voor het verschuiven van de stoel ook aan moeten passen.
Schluterfan
@SchluterMarco
Kan het voorraam nog wel dicht? Want bij de oudere modellen met deze cabine zat de handgreep in het midden, later naast het dashboard, hoogstwaarschijnlijk is dat een van de redenen waarom ze die later van het midden na de zijkant verzet hebben.
SchluterMarco
@Schluterfan Ik moet eerlijk bekennen dat ik, dat niet eens geprobeerd heb.
+2
Schluterfan
@SchluterMarco

Moet ook niet, voorraam los, komt het 8cilinder geluid nog beter binnen!
a3vandiejen
@SchluterMarco Zoals ik je verhaal leest is het een soort ronde schijf waar alles op staat en die draai je. Dan kun je zien dat het een redelijke grote cabine is met dat draaien. Of zit het aan 1 pen?.
Schluterfan
@a3vandiejen

Klopt, alle leidingwerk en kabels lopen ook door die schijf naar onder de cabine. Van daaruit gaat alles eerst naar achter (omdat de cabine kipbaar is), en zo terug naar voor. Er zit onder de cabine ook een soort kraan om de draaizin van het stuur om te keren als de achteruitrijinrichting gedraaid is om achteruit te rijden.
a3vandiejen
@Schluterfan Van welk jaar is deze?. Vind het super knap voor die tijd al werkt het in principe net als een kraan denk ik.
Maar dit is een werk paard haha.
+1
Schluterfan
@a3vandiejen

Ik dacht 79, maar Marco kan het beter zeggen!
SchluterMarco
@a3vandiejen Onder het draaiende gedeelte zit inderdaad een kleine draaikrans.
+1
SchluterMarco
@Schluterfan Klopt helemaal, moet eens kijken of ik daar nog foto's van heb. In het filmpje van @olro 61 is het wel te zien. Bij het maken van de film werkte de omkeerinrichting nog niet.
+1
a3vandiejen
@SchluterMarco Idd wat een techniek , mooie geluid en prachtige trekker. Heel mooi filmpje.
SJB533
@SchluterMarco
Gaan we nog meemaken, dat we de Rüfa in actie zien? Icm een hakselaar oid
+1
SchluterMarco
@SJB533 Misschien wel 😃
a3vandiejen
@SchluterMarco Vanmiddag nog langs Etten gereden toen ik uit Aalten kwam en nog even naar Terborg zijn geweest. Toevallig.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 2000 TVL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!