Nu ook dakje erop!. Foto is geplaatst door RobinFord op 03-08-2016 om 18:58:01, met 30 reacties.

Ford 5095

197 foto's van @RobinFord

RobinFord
Nu ook dakje erop!

Reacties

interpower743xl
Waar komt deze ford weg ? Wij hadden altijd een ford 5000 thuis , daar heeft mijn oom destijds een ongeluk mee gehad , ik heb daar vroeger op leren trekker rijden Het zijn echt super trekkers , ik zoek die ford 5000 nog steeds ik kan hen nergens weer vinden , toen die tijd heeft iemand van timmerman uit Hardenberg heeft die toen opgekocht ,, Die rechter voorhand , daar hadden wij er 2 van
oldtimergek
@interpower743xl dit is geen 5000 hoor, maar een 5095 EVA conversion.
interpower743xl
@oldtimergek Ja dat zag ik ook wel voordat ik een reactie plaatste
RobinFord
@interpower743xl Wij hebben toevallig wel een 5000 die een ongeluk heeft gehad..
interpower743xl
@RobinFord Oke , die van ons had toen een beste klap gemaakt, hele voor as lag er onder heen, En het was een 75 pk , een nieuwere model
Kramertrac
110pk?
RobinFord
@Kramertrac Weet niet precies denk wel zoiets
oldtimergek
@RobinFord Als er een 2704E motor in ligt dan is het 95 pk. De 5095 werd meestal geleverd met een 2704E, maar er kan een andere ingezet zijn.
RobinFord
@oldtimergek zit inderdaad een 2704E in maar de brandstofpomp staat rijker
+1
fordandre
Dat lijkt mooi robin
a3vandiejen
Staat goed. Ik zie achter de trekker een dak met bovenkant riet en onder pannen,ben op vakantie in de achterhoek en zie je dat vaak. Maar wat is de reden?, weet jij die.
RobinFord
@a3vandiejen Helaas zou ik dat echt niet weten... heb niet zoveel verstand van oude gebouwen. Haha😀
wilbertkw
@a3vandiejen riet was vroeger goedkoper dan pannen. (tegenwoordig hebben de duurdere luxere huizen riet maar vroeger de armere 😄 )
Onder lagen pannen ivm ventilatie voor het vee dacht ik
a3vandiejen
@wilbertkw Toch weer wat geleerd haha. @RobinFord
jehan
@a3vandiejen en waar in de achterhoek ben jij op vakantie ?
a3vandiejen
@jehan In Zelhem in een huisje op het vossenveen. We gaan zo meteen naar aalten naar het onderduik museum.
We hebben inmiddels al veel gezien, het is schitterend hier.
jehan
Kun je gelijk aaltendag mee pakken braderie daar ..ga ik in de namiddag ook nog naar toe
a3vandiejen
@jehan O dat is leuk, vindt het vrouwtje ook wel gezellig haha.
jehan
Als het goed is kom je nog door het mooie lintelo waar ik woon ..als i achterthuis sta en het is winter dan kan ik de weg van varsseveld naar aalten zien ..je komt dan nog langs een claas dealer als je die weg neemt ..daar kom ik geregeld voor allerlei dingen te kopen ..en daar weer tegenover komt mn broer te wonen op een boerderij die ze nu aan het verbouwen zijn ..is het ouderhuis van mn vader
a3vandiejen
@jehan Ja de Claas dealer heb ik idd gezien en het bordje Lintelo ook., ook allemaal prachtig daar bij jullie hoor.
Zijn bij het onderduikers museum geweest en een biertje gedronken in Herberg T' olde markt er tegen over op de braderie. Was een gezellige dag, en heb ook nog een foto genomen van het huis van Angus Young van AC/DC hahaha.
jehan
@a3vandiejen wat een kast van een huis he ..onder in de grond is bijna net zo groot aan kelders als boven de grond ..wanneer gaan jullie weer op huis aan ?
a3vandiejen
@jehan Lijkt wel een paleis en van die kelder wist ik niet, zag wel een garage deur onder het huis lopen. Maandag morgen gaan we weer naar huis.
jehan
Heb geregeld gekeken tijdens de bouw ..mn schoonouders woonden daar dicht bij ..en als we daar waren ff rondje langs de gigantische bouw put lopen ..oefen ruimtes en logeer kamers cafe en vanalles zit er in ..zaterdag nog naar trekker trek in lochem dan?
a3vandiejen
Over twee weken zie ik de meesten in meerkerk in de Super sport, dat is voor mij 20 minuten rijden. Nu moet ik nog wat leuke dingen met mijn vrouw doen .
Thuis ga ik weer mijn eigen gang.
+1
jehan
@a3vandiejen oke gelijk heb je ..now geniet de laatste dage dan nog in de achterhoek
+1
wilbertkw
@a3vandiejen dan zit je dicht bij mijn ouderlijk huis 😄. In die omgeving rijden ook nog wel wat same's en Landini's 😄 Het weer werkt niet echt mee anders waren el meer foto's geweest 😄
a3vandiejen
@wilbertkw Leuk, idd hebben al veel regen gehad dinsdag en woensdag de hele dag.
Heb wel tegen m,n vrouw gezegd dat ik zelf nog wat rond wil kijken om mooie trekkers te spotten haha. Maar bij ons thuis is het ook altijd druk en iedereen komt langs , dat we hier wel tot rust komen. Heb al 1 prachtige Eicher gezien in wolfersveen.
wilbertkw
@a3vandiejen vlakbij waar je Eicher gespot hebt daarna 1e harde weg rechts (Bielemansdijk) staan ook nog een stel Same's aan de rechterkant 😄
+1
a3vandiejen
@wilbertkw Als ik even kan ontsnappen ga ik kijken haha.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5095 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!