Foto van een Steyr 8090. Foto is geplaatst door oldtimergek op 13-09-2016 om 10:17:36, met 17 reacties.

Steyr 8090

oldtimergek
Foto van een Steyr 8090

Reacties

mklok
Deze boer kijkt niet zou nauw met zijn spullen.
T6020 power
@mklok echt niet want waar is het mes ?
@T6020 power Waar baseren jullie je op, als ik vragen mag? 😉
Als een kuilsnijder versleten is, wat doe je er dan mee... Soms brengt het niet op om er zoveel nieuwe onderdelen in te steken dat je evengoed een andere kan kopen. Waarom zou je het frame dan niet houden om bijvoorbeeld als mestriek ofzo te gebruiken? Anders is het toch maar oud ijzer...
Als ik de tractor zie denk ik dat het uiteindelijk nog meevalt. Tractor is dof en heeft wat roest, maar ik zie nergens deuken of beschadigingen. Ik heb al heel andere tractors gezien bij boeren...
+1
mklok
@tractorquintentje bedoel het niet negatief, ieder moet zelf weten hoe hij met zijn spullen omgaat. Maar als ik de trekker ziet wordt er aan het uiterlijk niet veel gedaan. Het is dus echt een gebruiksvoorwerp. Dat is ook goed en met de kuilgras Snijder net zo . Een nieuwe kopen is waarschijnlijk goedkoper. Deze als mestriek of iets dergelijks gebruiken kan mooi.
SJB533
Quote Reactie van @mklok:
Het is dus echt een gebruiksvoorwerp.

Zijn ze wel voor ontwikkeld 😂
+1
walker1
@SJB533 Zo is het, bovendien is dit ook geen nieuwe trekker meer. Het mooie is er misschien wel af, maar de cabine is nog intact, geen kapotte ruiten, ik zie ook geen kapotte verlichting. Er is zelfs een brandblusser aanwezig.
Je kan je evengoed afvragen of diegene die elk weekend de trekker staan te poetsen, er op de sokken in zitten, er gordijntjes inhangen en er van buiten een kerstboom van maken niet een beetje te ver doorgeslagen zijn.
mklok
@SJB533 natuurlijk daar heb je gelijk in, maar het kost geld om het te kopen waar je hard voor moet werken. Dus een beetje bijhouden is dat wel waard.
SJB533
@mklok
Deze kost niet zo veel meer 😉
Moet wel toegeven, dat ik die plek om de motorkap wel even had bijgewerkt.
@walker1
Dat hoeft allemaal niet, toch?
mklok
@SJB533 nu niet , wel toen deze nieuw was.
+2
john deere 7810
@tractorquintentje

nou hier kun je er wel vanuit gaan ja 😉 het is ook mijn eerste indruk. trekker heeft roest,voorspatborden missen,de modder zit nog bij de wielnaven evenals het dak wat alles behalve wit is. trap is krom en de bekleding is van de stoel. En dan hangt er een oude snijder achter met van allerlei touwen aan wat er niet het laatste uur er aan zijn geknoopt.

En daarbij maakt het erf het wel compleet. deur wat scheef hangt,kabels wat los hangen en veel rotzooi op de grond.

Ik kom bij veel boeren maar vaak zegt de eerste indruk van het erf/materiaal veel over de boer zelf
@john deere 7810 Wat je zegt klopt allemaal. Maar voor een boer loont het nu eenmaal niet de moeite om zoveel te investeren in een tractor. Herspuiten loont de moeite niet, tenzij het zo erg wordt dat er panelen doorroesten... Voor de zetel geldt dit bv. ook. Waarom nieuwe bekleding als de stoel nog prima veert en werkt.
Verder ben ik persoonlijk van mening dat het ook niet de moeite loont om een tractor proper te maken als hij de volgende dag weer vuil wordt.. Wat niet wegneemt dat af en toe een tractor poetsen nodig is.
Kortom wil ik gewoon zeggen... Waarom investeren in iets dat geen extra geld opbrengt en geen extra kosten veroorzaakt...
Maar dit is uiteraard ook weer zo'n eeuwige discussie...
Waar ik vooral op doelde is dat er nog veel ergere tractoren rondrijden dan dit...
+1
newholland6640
@tractorquintentje

Toch als je de boel af en toe een beetje schoon houd en kleine reperaties doet is nooit weg. Dan gaat de trekker gewoon een stukje langer mee.
+1
john deere 7810
@tractorquintentje

Ben het met je eens hoor. en zeker met de stoel enz. maar ik ken ook genoeg trekkers bij boeren met nagenoeg de zelfde leeftijd die er wel netter uitzien. Moet wel toegeven dat het ook nog veel gekker kan hoor. vooral met trekkers waarbij de voerwagen er vast achter geroest zit 😛
+1
oldtimergek
Deze boer in Belgié had trouwens nog wel meer Steyrs staan, ook nog precies zo'n 8090. Helaas die kon ik niet mooi op de foto krijgen.
steyrlanzboy
Mooi
+1
T6020 power
Als wij heel soms met een kuil op zand zitten dan maar je ook niet elje keer alles schoon maar onderhouden bespaart wel eventuele dingen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 8090 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!