Foto van een John Deere 6630 Premium. Met Lemken Juwel 8.. Foto is geplaatst door mdoornekamp op 29-09-2016 om 11:26:03, met 27 reacties.

John Deere 6630 Premium

mdoornekamp
Foto van een John Deere 6630 Premium. Met Lemken Juwel 8.

Reacties

joozt
Mooi! Hoeveel gewicht heb je er ongeveer voorop?
mdoornekamp
@joozt 1000 kg. Mag nog wel 300 bij als het natter wordt. Heb nog een zwaarder blok maar Die hangt voor de 7800 met woeler
joozt
@mdoornekamp Kan ik me voorstellen ja. Zware grond bij jullie?
mdoornekamp
@joozt dit is wel mooie grond. Ik doe loonwerk dus zit op alle grondsoorten. We hebben hier ook wel hele zware klei. Dan ploeg ik met de 7800. Evt op ploegbanden.
joozt
@mdoornekamp Ah oke, en hoe tilt deze trekker de ploeg? Wij hebben van het voorjaar een 6534 gehuurd maar die had erg veel moeite met het tillen van de 4 schaar vari-opal met ondergronders en vorendrukker. Het verschil was echt enorm in vergelijking met de 6830 terwijl op het eerste gezicht de hefinrichting niet veel lichter leek. Nou zullen een 6630 en 6830 qua tillen niets verschillen maar ben wel benieuwd naar jouw ervaringen.
mdoornekamp
@joozt deze trekker tilt de ploeg makkelijk. Er zit wel wat verschil in dikte van de hefcilinders tussen 6534 en 6630 denk ik. Hangt er ook van af in welke gaten de hefstang aan de trekstang zit. En de stand van de topstang speelt ook een sterke rol.

De hef van een 6830 is wel zwaarder.
930triplemaaier
@mdoornekamp hoe vindt jij de hefkracht over het algemeen bij de 6000 serie? ik vindt deze niet echt geweldig en dat komt mede door de verhoudingsgewijs korte topstang. de 6920 die wij hebben tilt amper een 5 schaar kverneland vario ploeg hoog genoeg om te kunnen wentelen. dat komt door de korte topstang die dan snel rechtop staat wat dan weer veel hefkracht kost.
mdoornekamp
@930triplemaaier ik heb er zelf nooit problemen mee. Hefstangen in de achterste gaten en topstang niet te stijl . Als de topstang rechtop staat komt je ploeg ook wel boven cabine dak uit denk ik.

De nieuwere ploegen hebben vaak wel automatische frame inzwenking. Dan heb je niet zo veel hef hoogte nodig. Oudere ploegen zijn sowieso lichter. Ik weet haast zeker dat mijn 6630 de 5 schaar lemeken juwel 8 zo optilt. Ga het nog wel een keer proberen.
930triplemaaier
@mdoornekamp is dat dan een vario ploeg? Want die zijn ook nog wel een heel stuk zwaarder
mdoornekamp
@930triplemaaier dit is een vario. En juwel 8 is zware uitvoering. Juwel 7 mag ook tot 5 schaar
930triplemaaier
@mdoornekamp wij hebben een kverneland en die wentelt met de ploegscharen onderlangs. Ondanks dat de ploeg eerst op zn smalst gaat en de topstang vrij stijl staat in geheven toestand heft ie toch de ploeg amper hoog genoeg en als er veel grond aande ploeg hangt moeten we soms eerst op de rem trappen zodat ie em dan nog een stukje hoger heft
mdoornekamp
@930triplemaaier wat een k*t ploeg. Lemken heeft een aparte inzwenkcilinder. De ploeg staat dat helemaal in lijn met de wentelas. De scharnieren van de scharen bewegen/slijten niet.
930triplemaaier
@mdoornekamp dr lopen anders genoeg van die ploegen hier in de polder
mdoornekamp
@930triplemaaier Lemken komt hier wel opzetten. En je ziet ook wel Earts. Kverneland levert wat in. Ik koop zelf nooit een kverneland.
930triplemaaier
@mdoornekamp earts komt toch uit belgie?
rumptstad zie je hier ook nog wel naast kverneland en lemken
mdoornekamp
@930triplemaaier Earts komt uit België. Lourens uit Oldenzijl verkoopt ze hier vrij actief. Goedkopere en eenvoudige ploeg die het toch wel verassende goed doet.
930triplemaaier
@mdoornekamp van wat ik gehoord heb een stabiele ploeg die zonder loopwiel kan
mdoornekamp
@930triplemaaier klopt. Ook wat kortere bouw zodat je wat makkelijker met een 5 schaar uit de voeten kan. Wel wat lastiger af te stellen. Ik ploeg met verschillende trekkers en het opnieuw afstellen met de Lemken is echt een peuleschil .

Daarnaast betwijfel ik of de Earts het op hele zware grond wel goed doet.
930triplemaaier
@mdoornekamp die kortere bouw kom je daar wel mee weg als je flinke groenbemester onder moet ploegen? gaat dat dan niet stropen?
mdoornekamp
@930triplemaaier puntafstand is wel redelijk groot dacht ik. Maar zit ook vooral kort op de trekker.
joozt
@mdoornekamp Dat klopt, hebben we nog wel naar gekeken. De 6830 heeft ook kracht genoeg dat is het probleem niet maar het tillen van de 6534 viel ons echt een beetje tegen. Hadden gehoopt met een viercilinder die van voor goed aangeladen is ook wel te kunnen ploegen maar op dat gebied moet er dus wel echt een zwaardere zescilinder voor.
mdoornekamp
@joozt bij lichtere types zetten ze er ook wel eens dikkere hef cilinders onder.
joozt
@mdoornekamp Heb ik ook wel eens gehoord inderdaad. Maar zo'n 6 cilinder voor de ploeg bevalt ons prima dus dat zal voorlopig wel zo blijven!
Fendttrisixfan
@mdoornekamp
Zwaardere hefcilinders zijn optioneel
930triplemaaier
@Fendttrisixfan hoeveel verschil zit er dan in hefvermogen?
mdoornekamp
@930triplemaaier meestal 800 tot 900 kg

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6630 Premium ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!